Met je vakantiegeld maak je deze ultieme Gaming Room

Article
donderdag, 26 mei 2022 om 14:00
msi desktops 2022f1652193604
Het begin van de zomer staat alweer voor de deur en dat betekent voor velen dat het vakantiegeld binnenkort op de rekening gestort wordt. Een extra zakcentje is natuurlijk nooit mis, maar niet iedereen gaat daadwerkelijk op vakantie. Die extra knaken kun je daarom als fanatieke gamer ook lekker in een ultieme gaming room steken!
De jaarlijkse vakantiebonus geeft doorgaans lekker wat ruimte om jezelf goed te verwennen. Natuurlijk kun je dat geld gebruiken om mee op vakantie te gaan, maar als je niet op vakantie gaat heb je het geld natuurlijk over voor iets anders. Je kunt bijvoorbeeld de ultieme gaming room creëren. MSI heeft net een speciale sale gestart die tal van toffe monitoren, desktops en gaming chairs in de schijnwerpers zet.

De juiste motor

Om een goede gaming room te creëren, moet je natuurlijk starten met het belangrijkste onderdeel: de desktop. Het is de motor die al je games moet gaan draaien en dus heb je kwaliteit nodig onder de kap. MSI heeft daarvoor momenteel twee goede opties waar je voor kunt kiezen.
Als eerste is er de MAG Infinite S3 11SC-227MYS. Met een elfde generatie Intel Core i5-processor is de basis gelegd voor goede prestaties zonder dat je platzak raakt. Natuurlijk is het een mid range processor, maar de processor is wel gemakkelijk op een later moment te upgraden (net als de GeForce RTX 2060-videokaart). Daarvoor is extra ruimte overgelaten in de kast.
De andere optie is de MAG META S 3SI-020MYS, waarbij het prijskaartje zelfs nog een stukje lager ligt. Dit heeft te maken met het feit dat je videokaart een stapje minder is doordat de desktop voorzien is van de NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER. Verder is de PC voorzien van een AMD Ryzen 5 3600 processor en is er 8GB RAM ingebouwd, al kun je dit nog uitbreiden tot 64GB.
msi monitoren 2022f1652193263

Stralende beelden creëren

Natuurlijk is een dekstop alleen niet genoeg om je ultieme gaming room te maken. Daarvoor heb je ook een monitor nodig, zoals de Oculux NXG253R. Deze raden we specifiek aan als je een carrière in e-sports zoekt, want met de 360Hz refresh rate weet je zeker dat je games met een torenhoge framerate kunt spelen. Het scherm is wel 24,5 inch en heeft een 1080p resolutie.
Mocht de grootte van het scherm niet uitmaken, is ook de Optix G24C4 een aantrekkelijke keuze. Deze heeft een 23,6 inch scherm, een 1080p resolutie en maakt gebruik van een VA-paneel. Hierdoor is de contrastweergave altijd van hoge kwaliteit, terwijl je ook van een 144 Hz refresh rate geniet.
Het lage prijskaartje maakt de Optix G24C4 dan ook een zeer aantrekkelijk scherm voor het gamen, of misschien zelfs een optie als tweede scherm indien je van plan bent om te livestreamen. Wie wel een maatje groter wil kan goed met de Optix G27C4. Deze is qua specificaties hetzelfde als de G24C4, maar is met 27 inch een mooi stapje groter.
Wie voor het grotere geschut wil gaan en een monitor wil die je helemaal meeneemt in je game-ervaring, heeft nog de Optix MAG274QRF QD als mogelijkheid. Deze is tijdens de kortingsweken van MSI ook flink in de aanbieding en levert topprestaties. Zo krijg je een 1440p resolutie op een IPS-paneel met een 165Hz refresh rate. Tevens gaat het hier om een monitor met quantum dot technologie die de beeldkwaliteit nog verder verbetert.
msi gaming chairs 2022f1652193559

Gamen in luxe

Met een goed scherm en de desktop in handen is het tijd om de volgende belangrijke keuze te maken: de stoel die bij je bureau komt te staan. Een goede gaming chair valt zeker aan te raden, waarbij MSI twee keuzes voor je heeft: de MAG CH120 en de MAG CH120 X.
Qua naam lijken de twee vrijwel identiek, maar er zijn zeker wat verschillen te vinden. Zo is de vorm van de CH120 X een tikje breder en leunt deze ook iets verder achteruit. Qua kleuren wordt het kleine broertje daarnaast voorzien van fel rood met wat zwarte accenten, terwijl de MAG CH120 X precies het tegenovergestelde design heeft.
Met beide keuzes voorzie je je zitvlak in ieder geval van lekker comfort terwijl je klaar bent om te gamen. Doe dit wel op een goed toetsenbord waar je uren plezier van hebt. Verder maak je met een muis de setup helemaal compleet, zoals de MSI Clutch die ons zeer positief stemde, zoals je in deze review kunt lezen.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.