Met deze tips kan je de batterijduur van je iPhone flink verlengen

  Het is één van de meest vervelende dingen die je anno 2020 kan overkomen: je bent lekker bezig op je iPhone en halverwege de dag valt hij uit. De accu is leeg. Dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen en met deze tips kan je de batterijduur met een flinke tijd verlengen.

  Energy Saving Mode

  Het ligt natuurlijk heel erg voor de hand, maar één van de meest efficiënte manieren om de batterijduur van je iPhone te verlengen is natuurlijk de Energy Saving Mode, ofwel de energiebesparingsstand.

  Met deze optie zullen er automatisch een aantal functies worden uitgeschakeld of teruggeschaald om ervoor te zorgen dat je niet zonder batterij komt te zitten. Zo zal de helderheid van je scherm worden teruggeschroefd en worden applicaties op de achtergrond niet of minder vaak ververst. De besparingsstand zal automatisch worden uitgeschakeld wanneer je meer dan 80% batterij hebt, maar het komt natuurlijk echt goed van pas wanneer je in de lagere regionen komt.

  Zet de helderheid een tandje lager

  Eén van de grootste energievreters van je iPhone is natuurlijk het scherm zelf. Om alle applicaties en functies te tonen is flink wat energie nodig, helemaal wanneer je je smartphone op de maximale helderheid hebt staan. Een andere usual suspect is de automatische stand. Zonder dat je het doorhebt zal je telefoon vaak feller staan dan nodig is.

  Zorg er dus voor dat je handmatig de helderheid van je iPhone regelt en probeer enkel voor de helderheid te gaan die nodig is. Je hoeft niet een complete kamer ermee te verlichten, het hoeft enkel zichtbaar zijn voor jezelf.

  Maak gebruik van Dark Mode

  De meeste smartphones en ook iPhones maken tegenwoordig gebruik van een AMOLED-scherm of één van de variaties op de technologie. Het scherm bestaat hierbij uit vele, kleine LED-lampjes die branden in de kleur die op dat moment nodig is. Bij een witte achtergrond zal de LED-verlichting dus voornamelijk wit zijn.

  Er is alleen één uitzondering op de regel. Wanneer er namelijk zwart moeten worden getoond, dan zal het lampje niet zwart licht proberen te tonen, maar schakelt het zichzelf uit. Elke zwarte pixel op je scherm betekent dus extra batterijduur aan het einde van de dag. Schakel dus bij zoveel mogelijk applicaties de Dark Mode in. Met die functie zullen applicaties veel onderdelen van de layout zwart maken, want niet alleen prettiger is voor de ogen, maar dus ook ervoor zorgt dat maar een klein gedeelte van het scherm echt ‘aan’ hoeft te staan.

  Iets langer wachten op je mailtjes

  De meeste mensen hebben hun emailadressen gesynchroniseerd op hun iPhone. Wanneer een mailtje binnenkomt op je Gmail, Outlook of andere applicaties krijg je meteen een notificatie en ben je gelijk op de hoogte. Helemaal handig natuurlijk wanneer je veel mails verstuurt en ontvangt voor je werk.

  Het kan alleen ook zijn dat je aan het einde van de dag nog maar weinig batterijduur over hebt dankzij al die mailtjes. Wil je namelijk je iPhone constant gesynchroniseerd hebben met je inbox, dan zullen de mailapplicaties constant blijven scannen naar nieuwe mails. Je kan alleen ook instellen dat er een langere interval tussen zit. Laat je smartphone bijvoorbeeld elk kwartier synchroniseren met je mailbox. Op die manier kan je een hoop batterijduur besparen op je iPhone.

  Privacy is goed voor je batterijduur

  Bedrijven willen tegenwoordig steeds meer van je weten en jouw GPS speelt daarbij een grote rol. Zo zal de supermarkt graag willen weten hoe jouw ervaringen waren bij het boodschappen doen en het lokale restaurant lokt je graag naar binnen met een notificatie over de menukaart. Soms is het handig om achter informatie over een locatie te komen, maar dat kost wel een flinke hap uit je accu.

  Voor al die informatie en interactie zijn namelijk jouw locatiegegevens nodig. Om die te delen zal je iPhone via GPS aan locaties in de buurt doorgeven of je in de buurt bent. Ook Google Maps heeft die data bijvoorbeeld nodig om je naar het juiste adres te sturen. GPS onttrekt alleen veel energie uit je batterij en door je locatiegegevens uit te schakelen kan je dus makkelijk een paar uur extra uit je iPhone halen.

  Zorg dat je iPhone koelt blijft

  Gebruikers van laptops zullen het ongetwijfeld wel een keer hebben gemerkt: wanneer ze teveel programma’s open hebben staan stijgt de temperatuur en gaat de batterijduur snel omlaag. Dat is ook het geval voor smartphones.

  Wanneer de processor namelijk heet wordt, of dat nou komt door een zware applicatie of simpelweg omdat het buiten een stuk heter is dan normaal, zal de smartphone extra veel kracht moeten benutten om de processor weer koel te krijgen. Dat kan een behoorlijke hap uit je batterijduur nemen. We zullen je niet voorstellen om een zak ijsklontjes mee te nemen, maar laat applicaties die veel van je processor vragen niet te lang aan staan of op de achtergrond energie slurpen. Denk daarbij aan je camera, games en Netflix.

  Heb jij nog meer tips om de batterijduur op je iPhone te verlengen? Of zit je zelf vaak zonder accu halverwege de dag? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.