Meer dan gamen op Gamescom 2014

Article
donderdag, 14 augustus 2014 om 17:25
xgn google image
Laat de naam je niet voor de gek houden: Gamescom biedt nog veel meer dan alleen gamen. Natuurlijk ligt de focus op games, maar hé, verandering van spijs doet eten, zeker als je de hele tijd in een rij staat voor een game. Dit zijn de andere 'attracties' van Gamescom. En hé, je kunt er gewoon gratis heen met je Gamescom-kaartje.
Als eerste is er de 'Gamescom event level' in hall 10.2. Hier vinden gamewedstrijden plaats en verscheidene game-sportactiviteiten.

Gamescom Event level - deel 1

Zo is er de PS4 Club of Skaters Cup plaats, waarin straatskateboarders strijden voor de eretitel. Voor de racefanataten is er de RC DRIFT GAMES stand, waar op afstandbestuurbare raceauto's tegen elkaar strijden op een race track.
Voor de kleintjes is er de Juniors’ Island, waar kinderen onder toezicht naast games ook aan de slag kunnen gaan met handarbeid. Vreemd genoeg is de Evangelische jeugd van Keulen ook vertegenwoordigd, want zij zijn verantwoordelijk voor de giant table soccer stand, waar je naast tafeltennissen ook daffyboards (kleine skateboards met één wiel, sensatie in Duitsland) uit kunt proberen.
De retro gaming sectie is misschien wel de grootste, met meer dan 1000 vierkante meters, clubs, retro-projecten en privé verzamelaars die de geschiedenis van games presenteren. Er staat een groot aantal game consoles, home computers, hand-helds en, voor de eerste keer, arcades van de laatste 40 jaar.
Er is zoveel te doen bij de Gamescom Event level, dat we een volgende pagina nodig hebben om alle activiteiten te beschrijven!
19044

Gamescom Event Level - deel 2

Zaterdag en zondag vindt de German CaseMod Championship plaats, waarin casemodders over de hele wereld een saaie case tot een uitzonderlijke creatie maken. Code of Surrealism is nog een uitzonderlijke vertoning, waarin de werken van Salavador Dalí digitaal uitgezonden worden - games én cultuur ineen.
Storm Hunters is een virtual reality ervaring gebaseerd op de gelijknamige film, die 21 augustus in de bioscopen draait. De VR ervaring is niet alleen met Oculus Rift, maar ook met windmachines, vibraties en surround geluid. Je ervaring in deze stormsimulatie wordt ook nog eens vastgelegd met een GoPro camera, zodat je je ervaring gelijk naar social media kan uploaden.
Dan is er nog de wereldkampioenschap voor microgolf. Juist, in plaats van midget golf microgolf, want blijkbaar kan het nog kleiner. Ten slotte is er nog lasergamen, je kunt niet alleen lasergamen in hall 7, maar ook interactief lasergamen in een doolhof, de zogenaamde 'Maze Mission'. Interactief lasergamen is te vinden bij hall 10.2, en beslaat drie verdiepingen.
19045

Gamescom Cosplay Village

Gamescom cosplay village staat, uiteraard, helemaal in het teken van cosplay. Cosplayers kunnen hun foto's laten nemen door professionele fotografen in photobooths van Nintendo, Square Enix, Bandai Namco en Warner Bros. Ook is er de cosplay wrought, waar cosplayers hun kostuums kunnen laten reparen en workshops kunnen volgen over het maken, verstellen en repareren van kostuums.
Dit jaar worden er ook voor het eerst 'the cosplay of the year award' gehouden, waarin cosplayers beoordeeld worden in verschillende categorieën als anime, fantasy en sci-fi. De winnaar van deze competitie wint een reis naar Japan. Naast cosplay is er de 'artist alley', waar artiesten hun tekenkunsten tonen, live tekenen, en workshops geven. Tenslotte is er nog de Gamescorner, waar verschillende games gespeeld kunnen worden. De Gamescom cosplay village is te vinden in Hall 10.1.

Gamescom Outdoor Area

In de outdoor area op P8 achter hall 8 is de gamescom beach van bigFM te vinden, een heus artificieel strand. Er is ook genoeg te doen qua sport, zo staat er een surfsimulator pal naast het strand, de gamescom wave. Ook is er een tafeltennis, stand mede mogelijk gemaakt door Headis. Ten slotte is er in de outdoor area viermaal per dag een live motocross show.
19046

Gamescom Campus 2014

De gehele beurs zullen er toespraken gehouden worden in de Speakers Corner, in het Engels en in het Duits. De Jugendforum NRW (Jeugdforum Noordrijn-Westfalen, de provincie waar Keulen in ligt) is substantieel vertegenwoordigd op de campus, en houdt toespraken voor zowel kinders als ouders en volwassenen over media en media-educatie.
Daarnaast is er een LAN Party voor leraren en jeugdwerkers, die de voordelen van LAN als onderwijsvorm weegeeft. Ten slotte is er een carrière, georganiseerd door Games-Career.com.

Gamescom City Festival 2014

Voor degenen die niet van de educatie is, maar van het feesten, is er de City Festival. Op drie verschillende bühnes zijn een hoop acts te beleven. Op de Hohenzollering bühne staan er van vrijdag tot en met zondag een hoop muziek acts waaronder Maxïmo Park en lokale Duitse acts. Op het Smart-Stage Neumarkt podium staan de elektronische muziekacts, en op de Rudolfplatz staan er in de avond DJ's.

Populair Nieuws