Maak kennis met de Mass Effect Andromeda Squad Members

Article
maandag, 20 maart 2017 om 10:00
xgn google image
Mass Effect Andromeda ligt bijna in de winkels en het wordt weer tijd om een nieuw universum te ontdekken. De werelden zitten vol met bekende en onbekende gevaren, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij stellen graag de Mass Effect Andromeda Squad Members aan jullie voor.
Omdat we de game niet graag verpesten, zullen we zo min mogelijk informatie over de game zelf verklappen, zoals de locatie waar je bepaalde Mass Effect Andromeda squad members zal ontmoeten of in welke situatie. Dat mag je helemaal zelf uitzoeken als je eenmaal bent begonnen aan jouw avontuur.

Cora Harper

Luitenant Cora Harper is de second-in-command aan boord van de Tempest, jouw ruimteschip. Ze is al vanaf het begin betrokken bij de missie en ze zal er daarom ook alles aan doen om het Andromeda-initiatief tot een goed einde te brengen.
Cora is een Biotic Commando en kan dus niet alleen goed overweg met biotische krachten, maar ze staat ook haar mannetje met krachtige vuurwapens, zoals shotguns. Ze heeft de vier jaar voorafgaand aan het Andromeda-project gediend met Asari commando’s: onderschat haar kwaliteiten in vuurgevechten dan ook zeker niet.
Omdat Cora een shotgun en biotische krachten combineert, is het dan ook niet geheel een verrassing dat ze te boek staat als Vanguard. Haar favoriete ability is Charge, die uiteraard perfect te combineren is met Nova, waarbij ze een biotische explosie om zichzelf creëert.
Een saillant detail is wel dat Cora mogelijk de dochter is van Jack Harper, ook wel beter bekend als The Illusive Man uit Mass Effect 2 en 3. Jack Harper was bepaald geen liefhebber van andere rassen, maar gezien het verleden van Cora draagt zij niet dezelfde mening.
107839

Liam Kosta

Liam Kosta is onderdeel van het Pathfinder-team dat is opgezet door jouw vader. En hij is er niet per toeval bijgekomen, want Alec Ryder heeft hem persoonlijk gekozen voor zijn team en Liam draagt zijn vertrouwen.
Voordat Liam bij het Pathfinder-team terecht kwam, was hij werkzaam voor een crisis-team in Londen en heeft hij ook gewerkt voor de lokale politie. Je wil niet met Liam in een bargevecht terechtkomen, want hij is gespecialiseerd in close-quarters combat en maakt dan ook het liefst gebruik van een omni-blade. Met Liam in je team heb je in ieder geval iemand die niet bang is om zijn handen letterlijk en figuurlijk vies te maken.
De vaardigheden van Liam sluiten perfect aan op zijn speelstijl, zoals Havoc Strike, waarbij hij vooruit teleporteert, inhakt op vijanden met zijn omni-tool én ze ook nog eens voor een korte tijd stunned raken. We raden je daarnaast aan om te investeren in zijn verdedigende capaciteiten, zodat hij niet meteen het loodje legt als hij oog in oog staat met de vijand.
107840

Pelessaria B’Sayle

De Asari Pelessaria B’Sayle staat bekend bekend als Peebee en dat is maar goed ook, want haar echte naam is een hele mondvol. Met een opvallende zwarte streep over haar ogen valt ze meteen op en ook haar gedrag is anders dan de meeste Asari die we hebben ontmoet. In plaats van een professionele en kalme houding, is Peebee een vrolijk en actief figuur, dat houdt van avonturen.
Ze is dan ook vertrokken uit het Melkweg-stelsel om op zoek te gaan naar nieuwe avonturen in het Andromeda-stelsel. Net zoals Cora maakt ze gebruik van biotische krachten om vijandelijke troepen te desoriënten en te verwarren, maar in plaats van een shotgun is een pistool het favoriete wapen van Peebee.
De biotische krachten van Peebee vallen onder het 'gebruikelijke' arsenaal van een biotic, gecombineerd met tech elementen. Veel nut van dekking zullen vijanden niet hebben, als Peebee gebruik maakt van krachten als Invasion en Pull.
107841

Drack

Wat is een Mass Effect-game nou zonder een Krogan squadlid? Inderdaad, dat is heiligschennis en daar is ook BioWare zich van bewust, want in Mass Effect Andromeda maken we kennis met Drack.
Drack is niet bepaald jong te noemen met 1400 verjaardagen achter zijn naam en hij heeft in die tijd flink wat stennis geschopt. Hij is bekend geworden bij vriend en vijand als soldaat, huurling, en hij is zelfs een tijdje piraat geweest. Toch is de koppige Krogan altijd loyaal geweest aan zijn vrienden en dat heeft hem een plek opgeleverd bij de reis naar Andromeda.
In gevechten kan je altijd rekenen op Drack, die net zoals Liam het liefste de actie van dichtbij gaat bekijken. Met charges, kopstoten en point blank shotgun-schoten zal Drack voor flink wat schade en onrust zorgen bij vijanden. Krogans zijn in gevechten immers altijd boos.
107843

Vetra Nyx

Het squadlid Vetra Nyx is een vrij uniek karakter, want ze is namelijk een vrouwelijke Turian, een combinatie die we niet vaak hebben gezien in het Mass Effect-universum. Alleen in Mass Effect 3 kwamen we eerder een vrouwelijke Turian tegen, namelijk de dodelijke Nyreen Kandros.
Vetra Nyx doet echter niet onder voor haar concurrentie, want ook zij heeft haar strepen verdiend. De Turian is opgegroeid op de straat en heeft zich staande gehouden in een wereld gedomineerd door smokkelaars en huurlingen. Ze hecht dan ook veel waarde aan vriendschap en zal er alles aan doen om dat intact te houden en haar vrienden te beschermen.
Vetra zal het ook niet erg vinden om voor jou een kogel op te vangen, want ze draagt een pantser dat op maat voor haar is gemaakt. Deze bepantsering kan extra veel schade verduren, terwijl zij op middellange afstand vijanden bestookt met een assault rifle. Met de vaardigheid Power Armor kan Vetra bovendien nóg meer kogels opvangen en na teveel schade zal het schild ontploffen en slachtoffers nabij uitschakelen.
107845

Jaal Ama Darav

Jaal is het enige Mass Effect Andromeda squadlid dat van een nieuw ras is, de Angara. Dit ras is inheems aan het Andromeda-stelsel en is dan ook goed bekend met de gevaren die er te vinden zijn. Jaal Ama Darav is daarmee een goede toevoeging aan het Pathfinder-team.
Hij is onderdeel van de rebellen, die strijden tegen de agressieve Kett. De Kett willen het Andromeda-stelsel overnemen en zien dan ook meteen een vijand in het Andromeda-iniatief. Het is dan ook geen moeilijke rekensom om samen te werken met de Angara om de Kett te stoppen.
Je zult Jaal niet snel op een leugen betrappen, want de Angaran heeft zijn hart op zijn tong liggen. Elke emotie komt er meteen uit en wordt niet binnengehouden, hetzij een lach, een traan of een stomp in het gezicht. We raden je aan om op je woorden te letten als Jaal binnen gehoorsafstand staat.
Wie van de nieuwe Mass Effect Andromeda squad members vind jij het interessantst? En welke combinatie ben je van plan om mee te nemen op missies? Laat het ons weten in de comments!