5 Marvel’s Spider-Man 2 tips voor een superstart!

Article
donderdag, 26 oktober 2023 om 12:30
marvels spider man 2f1696319930
De release van Marvel’s Spider-Man 2 is eindelijk hier. Het nieuwe verhaal van Peter en Miles die samen New York moeten redden van schurken als Kraven en Venom zal een flinke klus zijn om te klaren. Gelukkig helpen we je alvast een handje op weg met deze Spider-Man 2 tips!

1. Zoveel tokens uitgeven als je kan

Vrij vroeg zal je in Marvel’s Spider-Man 2 opvallen dat de tokens terug zijn. Deze zijn alleen wel in een andere vorm gegoten en dat is fijn. Nu zijn er slechts nog vier varianten die je verdiend, afhankelijk van de extra content in de game die je voltooid. Net als in het eerste deel wil je deze zo snel mogelijk spenderen, maar dat is niet altijd handig.
Er is slechts één plek waar je tokens eigenlijk altijd handig kunt uitgeven. Het betreft het ontgrendelen van de pak-varianten. Om deze los te kopen, spendeer je namelijk alleen Tech Part-tokens. Deze kun je het makkelijkst verdienen in de game, dus hier hoef je niet per se zuinig op te zijn.
marvels spider man 2 gameplay symbiotef1685029321

2. Richt je op de vaardigheden vrijspelen

In Marvel’s Spider-Man 2 zijn drie verschillende skill trees: één voor Miles, één voor Peter en één met vaardigheden die beide helden kunnen gebruiken. Instinctief zou je denken dat het handig is om als eerste de vaardigheden vrij te spelen die zowel voor Miles als Peter bruikbaar zijn. Dan zit je alleen fout.
In de individuele skill trees zitten namelijk een aantal vaardigheden die je eerst wil ontgrendelen. Peter en Miles hebben namelijk allebei vier speciale aanvallen. Sommige daarvan moet je alleen wel eerst zelf via de skill tree ontgrendelen. Je herkent ze aan het cirkelvormige logo. Richt je daar dus eerst op voor je naar de duo-pagina gaat.
marvels spider man 2 web wingsf1697124277

3. Gebruik je Web Wings

Web Wings zijn een nieuwe mechanic in Marvel’s Spider-Man 2 waarmee je gemakkelijker door New York kunt reizen. Je kunt deze extreem handig gebruiken in samenwerking met het slingeren aan je web. De afwisseling tussen beide werkt dan ook heel goed om lekker tempo te maken.
Niets is zo fijn als met hoge snelheid door de straten van Manhattan vliegen. Vervolgens richting de straat te duiken om met een web jezelf weer helemaal de lucht in te knallen. Het is de perfecte aanloop om je Web Wings vervolgens lange tijd te gebruiken. Maak vervolgens ook gebruik van de windtunnels (gemarkeerd door de groene cirkels) om dat tempo lang te behouden.

4. Leer de Parry-mechanic

In de vorige Spider-Man-titel was er slechts één goede manier om geen pak rammel te krijgen van vijanden. Dat was door de aanvallen te ontwijken. In de nieuwe game is er een extra optie: pareren. Er is een complete parry-mechanic, maar die moet je wel even onder de knie krijgen. Het valt dan ook aan te raden deze zo vroeg mogelijk in de game meester te worden, dus wees gereed om L1 in te drukken tijdens het vechten!

5. Sla fast travel zoveel mogelijk over

Fast Travel is één van de meest innovatieve features in Marvel’s Spider-Man 2. Het systeem is compleet op de schop gegooid en ieder punt in de wereld kun je bijna als Fast Travel-punt omdopen. Toch raden we je af om de feature te gebruiken tot je het gros van de verzamelvoorwerpen in de game hebt gevonden.
Deze kom je namelijk alleen op natuurlijke wijze tegen in de wereld. De Spider-Bots die door New York geslingerd zijn, kun je bijvoorbeeld alleen vinden doordat je een bijna doorzichtige roze gloed rondom een gebouw of plek ziet hangen. Door simpelweg door de stad te slingeren en je Web Wings te gebruiken, kom je deze vanzelf tegen.
Pas wanneer je deze allemaal hebt, zouden we het snel reizen een keer aanraden om te gebruiken. Gelukkig hint de game hier zelf ook al een beetje naar. Fast Travel zit namelijk achter slot en grendel voor iedere regio tot je genoeg activiteiten in een gebied hebt voltooid.