Mario Tennis Ultra Smash release - 5 redenen waarom de game de moeite waard is

  De Mario Tennis Ultra Smash release komt steeds dichterbij en daarom gingen wij met deze nieuwe Nintendo game aan de slag! Lees hier 5 redenen waarom Mario Tennis Ultra Smash de moeite waard is, ondanks de 'magere' 7 van Sebastiaan in de review.

  5. Nintendo maakt vrolijk

  Wie wordt er niet vrolijk van een goede Nintendo game? Mario Tennis Ultra Smash is weer een feestje van herkenning met allerlei toffe Nintendo figuren. Ondergetekende is groot Yoshi fan en zodra je als deze groene held het tennisveld op stapt, kan de pret beginnen.

  De geluidjes die Yoshi uitkraamt als hij ballen aan het meppen is, zijn zo herkenbaar. Iets wat overigens ook geldt voor de rest van de karakters. Ook – pak ‘m beet- Boo en Donkey Kong knallen hun favorite one-liners eruit, of moeten we zeggen ‘one-kreuners’?

  Mario Tennis Ultra Smash oogt fantastisch op de Wii U, zowel op de tv, alsook op de GamePad. En het is helemaal geweldig om te zien wat er gebeurt als je een wedstrijd wint. Het publiek op de bühne verandert dan spontaan in een spandoek met jouw hoofd erop. Zeg nou zelf: wie wordt daar niet vrolijk van?

  4. Medailles verzamelen

  Zodra je Mario Tennis Ultra Smash opstart, valt meteen op dat de game weinig content biedt. Over de prijs-kwaliteit valt dan ook te discussiëren. Een lager prijsje zou bijvoorbeeld beter zijn geweest. Vergis je alleen niet. Als je de game op de volle 100 procent wilt uitspelen ben je wel even bezig.

  De game bevat namelijk medailles, 25 in totaal. Pas als je al die medailles gewonnen hebt, mag je jezelf op de borst slaan en zeggen dat je Mario Ultra Smash volledig op 100 procent hebt uitgespeeld. In de game zit een toffe modus: een Knock-outtoernooi. Een van de medailles win je je door 50 keer achter elkaar een match te winnen. Succes daarmee. Nu kun je natuurlijk ‘cheaten’ en een hele lage moeilijkheidsgraad instellen, maar hé ben je nou een beetje een gamer of niet?

  3. Mega paddenstoel

  Een Mario titel zou geen Mario game zijn zonder power-ups. Wat zo tof is aan Mario Tennis Ultra Smash is dat je geregeld paddenstoelen op de banen tegen zal komen. Zo’n paddenstoel is slechts een paar seconden zichtbaar. Zodra het jou lukt om zo’n paddenstoel op tijd te grijpen (ondertussen moet je natuurlijk niet af gaan door de bal van de tegenstander te missen), groei je. Zeg maar gerust dat je dan in een reus verandert.

  En hoewel deze feature er niet automatisch voor zorgt dat jij het volgende punt maakt, vergroot het zeker wel je kansen. Je bent simpelweg wat groter en sterker. En de kans op een ultra smash ligt dan ook binnen handbereik. Zeg maar doei tegen je tegenstander. Behalve dat de optie leuk is, ziet het er ook nog eens geweldig uit. Hoe kun je nou niet smelten van een mega grote Toadette op het scherm? Te schattig!

  2. De ideale party game (1-4 spelers)

  Mario Tennis Ultra Smash is niet een game die je uren achter elkaar gaat spelen. Het is niet een Fallout waar je jezelf in verliest of een Black Ops 3 waar je nachtenlang doorbrengt in een multiplayer. Wat is het dan wel? Het is de ideale party game! Nodig wat vrienden uit, want je kan de game met vier man spelen en dan is plezier gegarandeerd.

  Het is net zoals Mario Kart een game die je dan een avond lang achter elkaar kan spelen, of simpelweg tussendoor eens een wedstrijdje snel opstart. En misschien dat je het dan weken niet aanraakt, maar dan is er altijd wel weer een moment waarop je het uit de kast pakt. Overigens kun je de game ook alleen spelen. Er is een online optie waardoor je vreemde mensen van de baan kunt meppen. Alleen heeft ondergetekende deze modus nog niet kunen testen, omdat er nog niemand online was op het moment van schrijven.

  1. Tennis!

  De nummer één reden waarom deze game tof is, is tennis. Tennis? Ja, tennis! Is het je niet opgevallen dat de PlayStation 4 en Xbox One helemaal geen tennisgame hebben? In alle eerlijkheid: het is alweer even geleden dat we voor het laatst aan de slag konden met een Virtua Tennis of Top Spin game. Eeuwig zonde natuurlijk.

  Dus is het fijn om te zien dat we nog wel een balletje mogen slaan op de Wii U. Nu is Mario Tennis Ultra Smash alles behalve een simulatie game en al helemaal niet realistisch. Maar kom op: het is tennis. En tennis vinden wij leuk. Daarbij kun je de game op diverse moeilijkheidsgraden spelen en kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Zoals Joris het zo mooi omschreef in zijn Mario Tennis Ultra Smash preview:

  "Dat maakt Ultra Smash tot een typische easy to learn, hard to master-game: de gameplay is makkelijk op te pikken, maar lastig om in uit te blinken. "

  En daar ronden we dit stuk dan ook graag mee af. Genoeg reden dus om Mario Tennis Ulra Smash een kans te geven!

  Kritiek

  Naar aanleiding van het commentaar van bezoeker Palaja heeft ondergetekende besloten er nog een laatste pagina aan toe te voegen. Want het zal niemand ontgaan zijn dat Mario Tennis Ultra Smash ook negatieve recensies heeft gekregen en Sebastiaan met zijn 7 aan de hoge kant zit. De eerste 5 pagina's van dit artikel hebben aangetoond dat er ook leuke features in de game aanwezig zijn.

  Mocht je nou denken: moet ik die game wel of niet halen, volgt hier nog een pagina met een kritische noot. Zoals ondergetekende eerder aangaf in een Q&A Tuesday is het niet zo goed gesteld met de prijskwaliteit verhouding van de game. De tennisgame kost teveel geld, omdat je naar verhouding te weinig content krijgt. Een prijskaartje van 25 euro was beter geweest.

  Nu haal je voor 45 euro een game in huis die qua opties schaars is. De modus Mega Rally Bal is oersaai, zoals Sebastiaan al aangaf in zijn Mario Tennis Ultra Smash review. Dat was niet zo erg geweest als de rest van de modi wel leuk waren. Meedoen aan het Knock-out toernooi is leuk en zeker verslavend als je de medailles van de game wilt halen, maar de game had nog een andere modus moeten hebben waarin je toernooien had kunnen spelen. Dat is er niet.

  En wat ook zonde is, is dat je online niet eens tegen een van je vrienden kan spelen. Die zoekfunctie is er niet. En daarmee wordt een groot plezier ontnomen, waardoor dit niet een tennisgame is die je lang zult spelen als je dit alleen doet.

  Samengevat is Mario Tennis Ultra Smash een tennisgame die tof is als party game, maar vooral als tussendoortje, want er ontbreekt content. Dan moet je jezelf de vraag stellen hoeveel geld je wilt neerleggen en waar je genoegen mee neemt.

  Mario Tennis: Ultra Smash

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.