Mario & Luigi: Superstar Saga

  Door de jaren heen heeft Mario zich bewezen als een echte RPG held. Daar kunnen we nu nog steeds van genieten in de vorm van de Mario & Luigi-games, waarvan het origineel op de Gameboy Advance verscheen onder de titel Superstar Saga. Het begin waar de twee hun supersterren-status verkregen als RPG-helden.

  Nintendo denkt van wel en brengt deze klassieker naar de Wii U in de eerste lading Gameboy Advance titels die voor de console verschijnt. Mario & Luigi: Superstar Saga is de eerste titel binnen de succesvolle serie waarvan het laatste deel nog geen jaar geleden verscheen, getiteld Mario & Luigi: Dream Team. Laten we terug gaan naar de roots, waaruit dit dreamteam is ontstaan.

  The good, the bad and the bomby?

  Het avontuur begint dit keer bij het huis van de twee broertjes, terwijl Luigi de was buitenhangt. Nadat de twee broertjes gealarmeerd worden en vertrekken naar het paleis van Princess Peach beginnen de narigheden. De stem van de prinses is gestolen en vervangen door bommen, waardoor de hele omgeving explodeert zodra zij praat.

  Uiteraard is Bowser ter plaatse om haar in eerste instantie te kidnappen. Toch steekt het verhaal iets anders in elkaar, en is het nieuwe gezicht Cackletta verantwoordelijk voor alle heisa. De broertjes en Bowser besluiten hun krachten te bundelen en gaan achter Cackletta aan. Al snel wordt het luchtschip van Bowser aangevallen en worden Bowser en de broertjes van elkaar gescheiden met als gevolg een groots avontuur.

  special

  Mario & Luigi: Superstar Saga: meer dan springen

  Wat deze game onderscheidt van de overige Mario games zijn de verschillende gameplay-elementen. Nog steeds moet er gesprongen worden, maar je zult ook veel puzzels moeten oplossen, hints zoeken, en vechten. Vooral het vechten is erg leuk gedaan.

  Jij en de vijand zullen om de beurt een aanval mogen uitvoeren. Door op de juiste momenten de goede knoppen in te drukken kun je aanvallen ontwijken of juist extra schade aanrichten. Tactisch inzicht is ook vereist, omdat iedere vijand zijn eigen patroon en zwaktes heeft.

  Nintendo heeft zijn fantasie flink losgelaten op de vijanden, waardoor je niet alleen alledaagse Mario-vijanden tegenkomt. Bovendien is het leuk dat het bedrijf in deze game het eens over een andere boeg gooit wat betreft de aartsrivalen.

  Ondanks dat Princess Peach wederom de dupe is, laat Nintendo een fris windje waaien door het standaard verhaal dat we al honderden keren gezien hebben.

  Kortom, Mario & Luigi: Superstar Saga is ook vandaag de dag nog een leuke game om te spelen. Niet alleen voor de fans die naar nostalgie snakken, maar ook voor gamers die wellicht te jong waren om het origineel in de serie te spelen. En voor die paar euro die deze game kost zul je een zeer vermakelijke tijd hebben.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.