Mario Day - De beste Mario games volgens de XGN redactie

Article
dinsdag, 10 maart 2015 om 14:00
xgn google image
Hiep hiep hoera! Het is de dag van de besnorde lootgieter! Mario Day dus. Hoog tijd om de XGN redactie eens te vragen wat nu de beste Mario games zijn.

Theo

Mijn favoriet is met kop en schouders Super Mario World op de SNES. Deze game bracht zoveel nieuws in de Mario games, waar nu nog van te genieten is. Denk aan Yoshi, de spookhuizen, de tussenbazen en het vliegen met een cape. En dat alles in een stoer, uitdagend en grappig jasje met een heerlijke catchy soundtrack! Daarbij was het een geniale insteek van Nintendo om de wereld als landkaart te maken. Met deze game kan ik me nu nog steeds enorm vermaken!

Calvin

Super Mario Bros. 2 is mijn favoriet, zonder twijfel. Ik snap dan ook niet waarom deze game door iedereen uitgekotst wordt omdat het 'niet de echte Mario 2 is'. Vergeet iedereen dat deze game ontzettend memorabel is? De muziek, de vijanden, de levels... Ik weet het tot de dag van vandaag nog steeds!
68287

Lars

Super Mario 64 De game die ervoor zorgde dat videogames een hoofdrol gingen spelen in mijn jeugd. Ik ken die hele game uit mijn hoofd, en speelde hem later nogmaals uit op de DS. Een jaar terug kreeg ik een N64 van vrienden inclusief die game, waarna ik hem weer doorgespeeld heb. Sommige games gaan niet vervelen, ongeacht de graphics of het jaar waarin ze gemaakt zijn, Super Mario 64 is er een van.

Ramon

Voor mij was Super Mario 64 een game die een groot verschil heeft gemaakt. Maar uiteindelijk gaat mijn keuze naar Super Mario Sunshine. Deze game bracht mij zoveel plezier en game uurtjes. Van het schoonmaken van muren, tot vliegen met mijn water powered jetpack. Hopelijk maken ze daar ooit een goede co-op remake van.
68289

Rox

Jeetje, dit is echt zo mega moeilijk! Wat is mijn favoriete Mario game? Oef.... Ik vind ze allemaal leuk! Maar dan ga ik gewoon maar even voor de game die ik recent vaak gespeeld heb: Super Mario 3D World op de Wii U. Het is gewoon tof om Mario in 3D te ervaren op groot scherm.
Van oorsprong is het natuurlijk toch een 2D titel, en ik vind het mooi om te zien hoe de basis hetzelfde blijft, maar Nintendo toch weet te vernieuwen. De soundtrack is tof en dankzij deze titel heb ik laatst Captain Toad: Treasure Tracker aangeschaft!

Pedro

Mario Kart Double Dash! Dit is betwistbaar toch wel de beste Mario Kart uit de reeks, hoewel Mario Kart 8 ook wel weer erg koddig en goed uitgewerkt is. Het competitieve aspect van Double Dash was echter dankzij de mini-drift-boosts briljant, waardoor het leuk bleef om je tijden te verbeteren en vrienden te vernederen (tenzij dat vermaledijde blauwe schild vlak voor de finish op je porem belandde) in een bloedstollende Star Cup.
Double Dash is misschien niet 'beter' dan een klassieke Mario 64 of Super Mario World, maar wel 'leuker' als multiplayer game. Mario Smash Football voor de Gamecube verdient hierom ook een honorable mention.

Populair Nieuws