Maffe Maandag - Week 6

Article
maandag, 07 februari 2011 om 18:00
xgn google image
Het is vandaag de eerste maandag van februari. Februari is in volle gang. En hoe. Dit weekend heeft een vrij pittige storm ons land bezig gehouden, en wellicht hebben jullie vrijdag- en zaterdagnacht veel last gehad van de wind. Alcohol, wind en fietsen gaan niet zo goed samen. Ik kan het je zeggen. Maar we zijn inmiddels weer toe aan die oh zo leuke maandag, die de oh zo leuke Maffe Maandag rubriek brengt.
Er moet veel meer gelachen worden op de maandag, zo heb ik het idee. Maandag heeft iets wat andere dagen niet hebben. De leegte, de “verdomme ik moet weer aan het werk” of “verdomme ik moet weer naar school” gedachtes. Het is moeilijk om mensen weer aan het lachen te krijgen op de maandag. Of ben ik nu te pessimistisch? Enfin, ik heb weer wat leuks in petto voor jullie. Twee leuke onderwerpen, zoals altijd. Deze keer is er ruimte voor creativiteit, want dat moet ook een keer de aandacht krijgen.
Wellicht kennen jullie het spel Angry Birds wel. De game, een groot succes op onder andere de iPhone, is vorige maand uitgebracht op de PlayStation 3 en het lijkt erop dat iedereen het spel aan het spelen is. Het is eigenlijk een simpel spel, maar óh zó verslavend. Dat weten de mensen met een iPhone of een Android telefoon wel. Er zijn zelfs mensen die de liefde hebben verklaard aan Angry Birds. Of op een andere manier, dat ze een ode brengen aan het spel. Dat doen namelijk de twee broers Jack en Nick Packard.
Op een dag vroegen Jack en Nick zich af: hoe zal het zijn om Angry Birds na te spelen? Dus zeg maar, door een groot grasveld op te zoeken en daar Angry Birds na proberen te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig hebben ze het resultaat gefilmd en dus op het internet geplaatst. Ik kan je zeggen; het is erg leuk gedaan. Bekijk het filmpje hieronder.
Hond vernielt Dead Space 2 disk; Visceral komt met oplossing
Tijd voor iets anders, maar zo anders is het ook weer niet. Ook hier juich ik de creativiteit van mensen toe. Wat kan de wereld mooi zijn! Of kom ik nu juist te optimistisch over? Goed, laten we het hebben over Visceral Games, de ontwikkelaar van Dead Space 2, en Ashley, een meisje dat best wel veel van gamen houdt.
Ashley heeft kort na de release van Dead Space 2 het spel gekocht. Trots dat ze was. Iedereen mocht haar zien genieten. Dus ook haar hond, maar wat later een vergissing bleek te zijn, want het dier bleek jaloers. Toen Ashley het spel namelijk aan het spelen was, liep de hond tegen de Xbox 360 aan en die viel vervolgens om. Tijdens het omvallen is er in de Xbox 360 iets niet goed gegaan, wat ervoor heeft gezorgd dat de disk van Dead Space 2 kapot werd gemaakt.
Dus was er een huilende Ashley. Ze plaatste haar verdriet op Twitter en hoopte dat veel mensen medelijden met haar kregen. Maar ze had niet verwacht dat notabene Ian Milham, de art director van Visceral Games, haar tweet had opgemerkt. Ian dacht geen moment na en vroeg haar adres. Eenmaal gegeven, stuurde Ian haar een nieuw, gesigneerd exemplaar van Dead Space 2. En dat was niet alles. Ook werd er een hele leuke en tevens geniale tekening meegestuurd. Dat maakte Ashley blij, heel erg blij. En dat is mooi. Creatieve mensen kunnen mensen intens gelukkig maken. En zelfs ik word hier een beetje gelukkig van.

Populair Nieuws