Maffe Maandag - Week 52

Article
maandag, 27 december 2010 om 18:00
xgn google image
Kerst is weer voorbij, dus we kunnen weer aan het werk. Sommige mensen hebben nog last van een flinke kater, maar anderen zijn gisteren de Bob gebleven om maandag weer schitterend werk af te leveren. Of om de tweede editie van de Maffe Maandag te schrijven. Zoals ik dus, en gelukkig zijn er weer maffe en bizarre dingen gebeurd in de gamesindustrie.
Afgelopen week is namelijk het nieuws gekomen dat Electronic Arts met een Madden film komt. Nu zul je vast denken dat dat al best maf is, maar de film draait om de zogenaamde ‘Madden vloek’. En daar is zeker uitleg bij nodig. Zo schijnt het dat American Football spelers maar beter niet op het hoesje van de nieuwste Madden game moeten verschijnen. Er heerst namelijk een vloek rond die nu al twijfelachtig genoemde eer. Al sinds Madden 2000 heerst die vloek over de sporters. En het is zó erg, dat er dus een film ervan gemaakt wordt.
Maar wat is die vloek dan? Op de voorkant van Madden 2000 staat Dorsey Levens van de Green Bay Packers, toen nog een ongelofelijke goede American Football speler. Maar kort na het verschijnen van Madden 2000 blesseerde Levens zijn knie en heeft sindsdien nooit meer een wedstrijd kunnen spelen. Verolgens raakten de toenmalige quarterback van de Minnesota Vikings, Daunte Culpepper en speler van Pittsburgh Steelers Troy Polamalu ook geblesseerd of betrokken bij een ongeluk, kort nadat ze op de voorkant van een Madden game verschenen. Drew Brees van de New Orleans Saints is vooralsnog de enige die niet geblesseerd is geraakt, maar hij is nu al bezig met afkloppen.
Nu is het al zeker een vreemd verschijnsel, maar dat er ook nog een film komt kan wel vreemd genoemd worden. Het is natuurlijk ongelofelijk leuk materiaal voor de bijgelovigen onder ons. Sommige XGN bezoekers geloven ook in dit soort theorieën en daarom zeg ik hierbij alvast dat ik je niet voor gek verklaar als je serieus denkt dat er een vloek heerst. Maar kom op met die film, want het maakt me toch wel heel erg nieuwsgierig.
Resident Evil verkleedpartijtje
Dan gaan we over naar heel wat ander nieuws. De kop moet je niet te letterlijk nemen, want er is absoluut geen Resident Evil verkleedpartij geweest. Nou ja, misschien is die er wel geweest, maar ik weet zelf van niks. Maar het heeft er wel wat mee te maken. Zo kun je via de website van Capcom een echte Leon S. Kennedy jasje aanschaffen. Leon is de hoofdpersoon uit de welbekende Resident Evil franchise en draagt een bijzonder stoer jasje. En mocht het altijd een droom van je geweest zijn om zo’n jas te kopen, dan is die mogelijkheid eindelijk gekomen.
Voor een prijs van omgerekend ongeveer 240 euro is de welbekende jas van jou. Dat is aardig prijzig, maar dan heb je ook wat. De jas is verkrijgbaar in maat M, L en XL, maar je moet wel rekening houden met het feit dat Japanners over het algemeen best klein zijn. Zo zou een jasje XL in Nederland net zo goed een maat M zijn. Zodra je het jasje besteld hebt, moet je nog wel een tijdje wachten. Pas op 31 januari volgend jaar worden de jassen namelijk verzonden.
Nu ben ik toch benieuwd of hier mensen zijn die zo’n jas daadwerkelijk bestellen. Of eerder gezegd, wie heeft een bijzonder kledingstuk dat met games te maken heeft? Kom dan niet met simpele game t-shirts die je tijdens First Look hebt gekregen, maar gewoon met iets bijzonders. Zo kunnen jullie nog wel even bezig zijn met de Maffe Maandag van deze week, tot de volgende alweer verschijnt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties