Maffe Maandag - Week 36

Article
maandag, 05 september 2011 om 19:00
xgn google image
Iets later dan verwacht, maar zelfs uw favoriete Maffe Maandag schrijver heeft met dingen te maken die ieder mens beleefd. School, afspraken, sociale dingen, noem maar op. Geef echter toe: na zo’n spetterend mooi, prachtig weekend zul je het mij wel vergeven. Toch?
Zo niet, dan geef ik de eerstvolgende XGN-lid die mij ‘in het echte leven’ tegenkomt een bos bloemen. Maar dan moet je wel echt boos zijn. Anders heeft het geen zin. Anders doe je het alleen voor die bloemen. Nee, dan moet je razend zijn. Alsof je een doelpaal van het voetbalveld van FC Ootmarsum kunt opeten. Zo boos, inderdaad.
Maar ik weet zeker dat ik het met de volgende twee filmpjes kan vergeven. Twee filmpjes die je mooi zult vinden. Terwijl de een over een fanboy gaat, gaat de ander over nostalgie. Onder andere. Niet per se nostalgie, aangezien er ook 10-jarige bezoekers op XGN zijn. Daar moet je rekening mee houden. Uiteraard. Maar die 10-jarige bezoekers mogen wel verder naar beneden scrollen, want het volgende gaat over Fallout.
Fallout is wel een game waarvoor je achttien jaar of ouder moet zijn. We gaan het echter niet over de game zelf hebben, maar over een fanboy daarvan. Een fanboy was namelijk niet blij met de Special Edition van Fallout 3 en Fallout: New Vegas. Er zat namelijk geen echte Pipboy 3000 bij. Dus ja, wat doe je dan? Eentje zelf bouwen.
Dikke props, credits, respect, kudo’s gaan naar deze jongen. Hij heeft er een kunstwerk van gemaakt. Eentje om van te smullen. Zo mooi, dat je je afvraagt of je vrouw of vriendin wel knap genoeg is. Wel mag de levensechte Pipboy 3000 de volgende keer wat draagbaarder zijn, maar voor de rest slaagt hij uiteraard voor het knutselexamen. Knap gedaan jongen, papa is trots op je.
Koekiemonster eet Xbox 360 op
Soms hebben sommige dingen geen uitleg nodig. Sesamstraat bijvoorbeeld. Vroeger keek ik er zelf naar, en ik snapte het programma meteen. Zonder enige uitleg. Pino was geen potentieel interessant, neukbaar object, maar een knuffeldier. Tommy gaf kusjes aan Iennie Minnie, en niets meer. Meneer Aart, als ik het goed heb, is een hele brave man. Dat soort dingen begrijp je.
Wat je minder begrijpt, maar wel in de context kunt plaatsen, is dat Koekiemonster een Xbox 360 eet. Zoals je wellicht al weet, komt er binnenkort een Kinect game van Sesamstraat uit. Hoe tof! Zelfs als stoere puber van 16 mag je zeggen dat het gewoon hartstikke tof is om met Sesamstraat te eten.
Het levende bewijs dat je niet hoeft te schamen, is het filmpje hieronder. Daar hoef je toch niet voor te schamen. Dat is geweldig. Het is geniaal. Ieder persoon zal er om lachen. En dan doet die Tim Schafer, bedenker van het spel, ook nog geniaal. Beter kun je het niet hebben.

Populair Nieuws