Maffe Maandag - Week 27

Article
maandag, 04 juli 2011 om 20:30
xgn google image
Het begint altijd met excuses maken. Net als dat je een moord hebt gepleegd en naar de kerk gaat om te biechten. Niet dat ik zelf een moord heb gepleegd, maar als het goed is komt deze Maffe Maandag wat later. Later dan normaal. Het spijt me. Ik buig op een Japanse wijze voor jullie, uit spijt.
Maar dat kan wel eens gebeuren, dat je je agenda niet goed in orde hebt. Het is niet zo dat de wereld nu ineens vergaat. Kijk maar naar buiten. De zon schijnt. Volop. Nou ja, het kan ook zomaar nacht zijn. Het hangt er allemaal vanaf op welk tijdstip je deze Maffe Maandag aan het lezen bent. Dat kan op de wc om 04:16 zijn, maar dat kan ook op je bed om 07:42 zijn. Het kan allemaal maar zo!
Al ben ik natuurlijk geen held meer, aangezien ik redelijk te laat ben. Gelukkig zijn er nog genoeg helden. Freddie Wong bijvoorbeeld, met zijn mooie YouTube filmpjes. En zijn filmpjes hebben ook nog wat met games te maken ook! Wellicht ken je hem nog van dit filmpje. Ja, dat is heel erg stoer gemaakt hè. Mooi ook. Maar je wil meer.
Nog meer. Nog meer filmpjes van hem. Nou, dat komt goed uit. Onze held heeft weer eens iets creatiefs gemaakt. Ken je Katamari nog? Dat irritante wezentje dat alles kan oprollen. Álles. Ja, als je via een game alles in de wereld kunt oprollen en meenemen, dan komt het kleutergedrag in je weer naar boven. Bij Freddie Wong ook.
Kijk maar naar het filmpje hieronder. Bijzonder grappig is het niet, maar wel weer ontzettend goed gemaakt. Het is mooi om te zien hoe zo’n getalenteerde jongen zoiets maakt. Freddie wil dan ook ingehuurd worden. Niet raar en frappant, aangezien hij er dus wat van kan. Dus, gameontwikkelaars, ga hem aannemen, joh!
Mario is allang dood!
Dan over naar iets heel schokkends. Iets wat het wereldbeeld zal veranderen. Je denkwijze. Denk maar aan dat soort dingen. Een onbekend persoon heeft namelijk iets schokkends ontdekt. Het is net zo schokkend als het nieuws dat Robin van Persie uit Oezbekistan blijkt te komen. Dat hij helemaal geen Nederlander is, maar een trotse Oezbeek. Ja, dat kan schokkend zijn.
Net als dit nieuws dus. Het schijnt dat onze geliefde Mario allang dood is. Althans, dat wordt er beweerd. Natuurlijk zien we hem rondhuppelen in verschillende games van hem, maar in theorie is dat een dubbelganger van hem. Want hij is allang dood. Morsdood. Als ik nu koffie in mijn mond had, dan had ik allang geproest. Keihard, over het toetsenbord.
Want ja, Mario is dus allang dood. Het moment voordat hij doodging is ook nog eens opgenomen. En iedereen heeft dat ‘kiekje’ eens in hun leven gezien. Dat maakt het nog erger. Alsof je bedrogen wordt. Zo voelt het, inderdaad. Kijk maar eens naar onder. Krijg alsjeblieft geen hartaanval. Kijk eens. Het is waar. Mario is allang dood.