Maffe Maandag - Week 15

Article
maandag, 11 april 2011 om 20:45
xgn google image
Kijk eens aan. Het is inmiddels een week geleden dat het legendarische 1 april overzicht op XGN is geplaatst. Een succes van jewelste, hoor ik hier en daar uit enkele duistere gangen. Maar dat succes moet worden overtroffen. En dat wel met een nieuwe, gewone editie van de Maffe Maandag. Gaat dat lukken? Jazeker, in Notting Hill loopt het namelijk ook zo goed af. Daarom het volste vertrouwen.
Waar is het deze keer tijd voor? Heel veel leuke dingen. Zoals je al weet behandelen we in de Maffe Maandag rubriek het grappigste, meest creatieve en leukste nieuws. Zolang de auteur van dit artikel maar denkt: “hey, dit kan nog eens leuk zijn”. En daarom heeft de auteur de macht in dit artikel helemaal in zijn eigen handen. Iets waar Kadhafi nog ‘u’ tegen zegt.
In ieder geval maakt de president/dictator van Libië plaats voor een plaatselijke schoft, schavuit en belhamel. Jody Bennett is de man die de twijfelachtige eer krijgt een plek in deze Maffe Maandag editie tw bemachtigen. En hij heeft het geweten. Een plek in de Maffe Maandag zorgt ervoor dat je of in de hemel of in de hel beland. Er is geen middenweg. En dat laatste geldt voor hem, wellicht.
Ik wil namelijk dolgraag aandacht besteden aan deze jongen die de GameBoy en drie spellen van een overleden jongen had gestolen – nadat de ongelukkige persoon was verongelukt in een auto ongeluk. Jody, die overigens de overleden Bradley David-McCombs Jr. al kende, is onlangs veroordeeld. Terecht natuurlijk, dat hij gestraft wordt.
Maar hij krijgt ‘maar’ twee maanden voorwaardelijk. Hij hoeft dus niet de gevangenis in. Oké, stelen is natuurlijk veel minder erg dan iemand doden. Hij wist echter dondersgoed waar hij mee bezig was, dus op zich kun je aan die straf twijfelen. Het is weliswaar in de Verenigde Staten gebeurd, en daar lopen de dingen wel vaker anders dan verwacht.
Muziek gemaakt met een Game Boy
Eigenlijk wilde ik nog dolgraag aandacht besteden aan deze AR Drone, maar mijn collega Tristan had al vandaag daar een nieuwsbericht van gemaakt. Geen probleem, dat betekent simpelweg dat deze Maffe Maandag nog maffer is dan de andere maandagen! Dat is helemaal niet verboden – het staat immers ook niet in de wet dat het verboden is om een Maffe Maandag nog maffer te maken. Maar goed, genoeg onzin. Op naar het volgende.
Met je GameBoy muziek maken is niet bijzonder. Maar als je het letterlijk neemt, is het wel bijzonder. En als je het goed doet, dan is het nog meer bijzonder. Daarom heb ik zojuist met een brede glimlach naar het volgende zitten kijken. Opnieuw een creatieveling die mij blij heeft gemaakt. Wat een mooie wereld is dit, ondanks de vele onwerkelijke gebeurtenissen in de wereld.
Sebastian Bender is de artiest van het mooie muziekspektakel, waar de mensen van SoundBites bij De Wereld Draait Door nog een puntje aan kunnen zuigen. Hij heeft namelijk muziek gemaakt met zijn GameBoy en dat op een hele originele wijze. Álles heeft hij gebruikt; de knoppen, de chips, de Game Boy zelf, noem maar op. Hieronder staat het resultaat. Ik zeg het je: je zult genieten.