Maffe Maandag - Week 14

Article
maandag, 04 april 2011 om 18:00
xgn google image
Je veter zit los. Oh wacht, daar is het veel te laat voor. Het is namelijk alweer 4 april. Pfoe, wat gaat de tijd snel. Het is alweer drie dagen geleden dat het 1 april was. Hoe hebben we het overleefd? Nou, moeilijk hoor. De wereld was bijna vergaan. Of nou ja, jij hebt misschien wel een hele zware vrijdag gehad. Dus ben je blij met deze maandag? Vast wel.
Deze maandag staat dit keer niet in het teken van de maandag, maar 1 april. Ik blik even terug op vele 1 april grappen die verschillende gamessites en bedrijven uit de game-industrie hebben gemaakt. Natuurlijk worden niet álle grappen hier samengevat, maar enkel de leukste en grappigste. Ben je er klaar voor? Heb je nog zin om even terug te blikken naar 1 april? Ja? Mooi zo.
Wat dacht je van de nieuwe 3DL? De enige echte handheld voor stoute mensen, die soms in hun kamer even alleen willen zijn. Of samen met hun maatje. Nou, deze is op 1 april aangekondigd en het schijnt dat deze alleen op die dag te koop was. Deze handheld is namelijk de enige echte handheld waarmee je onder de rokjes van stoute Japanse meisjes kunt kijken.
Overigens had Namco Bandai nog een echte Jet-Fighter gekocht om Ace Combat: Assault Horizon te promoten. En From Software gaat een remake van The Legend of Zelda maken, ter ere van de 25-jarige verjaardag van onze held Link. Maar ja, wat heb je er aan. Beter koop je Pet Pal, een app voor de iPhone waarmee je je huisdieren kunt besturen. Hartstikke leuk.
Ubisoft kwam dit jaar ook weer met een 1 april grap, wat te maken had met de nieuwe Might & Magic. EDGE laat dit jaar weten dat David Cage, de man achter Heavy Rain, de toekomstige Tom Clancy games zal maken. De website Playfire, die bijhoudt welke spellen je speelt, laat op 1 april weten dat ze vanaf nu ook SNES-games gaan ondersteunen.
Oh, en Blizzard keert terug op de consoles! Met StarCraft zelfs! Of kijken jullie liever uit naar Dragon Rally? Een hele toffe racer die helaas pas in augustus 2019 zal uitkomen, dat wel. Maar nee joh, ik heb liever dinosaurussen! Nou, dat is ook mooi. Alleen kan geen van deze games het opnemen tegen Halo Dance Central, eigenlijk...
Helaas is er ook slecht nieuws geweest op 1 april. Zo is Ratchet & Clank: All 4 One niet meer. President Qwark heeft de naam van het spel namelijk veranderd. Maar eigenlijk was dat het weer qua slecht nieuws. Het is weer tijd voor goed nieuws. Guerrilla Games komt namelijk met een enige echte Killzone CD en sniper figure!
Bungie kwam op 1 april ook met het antwoord op FarmVille en CityVille: PimpsVille. En Capcom kwam met een nieuwe arcadekast van New Super Mario Bros. Wii. Wat leuk joh! En ik was nog iets vergeten. Uwe Boll gaat een Silent Hill film regisseren.
En dat was het weer zo'n beetje voor dit jaar. Heb je je vermaakt met 1 april? En heb je nóg leukere grappen van mensen uit de gamesindustrie gevonden? Nou, deel het vooral! Genieten van 1 april grappen is het fijnste wat er is. Omdat het kan.