Maffe Maandag - Week 13

Article
maandag, 28 maart 2011 om 18:00
xgn google image
Vorige week begon de lente, en vandaag begint de nieuwe week! Verschil moet er zijn. Wel ja, niet altijd. Maar dan toch. Het is in ieder geval wel de laatste maandag van deze maand. Volgende week is het alweer april, en ik kan nu al verklappen dat die dag in het teken staat van de 1 april grappen. Aankomende vrijdag is het namelijk weer 1 april, en ik kan nu al niet wachten! Maar eerst is het gewoon tijd voor een leuke, rustige maandag. Een maffe maandag.
En wat voor maffe maandag wordt het? Een hele maffe. Iets met tatoeages en Mii’s. En 3D. Huh? Gaan we drie dingen behandelen? Nee joh, de Mii en 3D hebben wat met elkaar te maken! Heeft het iets met de Nintendo 3DS te maken? Een beetje, maar stop nou even met vragen. Het is net alsof je tegen je moeder zeurt om eten terwijl ze pannenkoeken aan het bakken is. Zinloos. Niet doen, niet lief. Houdt je moeder overigens van tatoeages?
Nee, ik ben niet geïnteresseerd in je moeder. Maar wellicht heb je al een tijdje zitten nadenken over een tatoeage. Alleen bestaat het gevaar dat je ouders het niet goed zouden keuren, ook al ben je oud genoeg om die keuze zelf te maken. Ikzelf zou geen tatoeage willen, maar ik zeg nooit nooit. Het blijft toch een keuze die invloed heeft op de rest van je leven. Nou ja, je verandert niet ineens in een vrouw na het zetten van een tattoo, maar toch.
Gelukkig heb je niet meegedaan aan de prijsvraag van SEGA, mocht je absoluut geen tatoeage willen. Een jaar geleden had SEGA namelijk een prijsvraag gehouden ter ere van de release van Yakuza 3. Nu, een jaar later, is de winnaar bekend. Het is de gelukkige Fari Salievski uit Liverpool, Australië. Hij is zelf een martial arts instructeur, dus wat dat betreft past hij prima bij Yakuza 3. Deze persoon heeft de afgelopen maanden een echte Yakuza tatoeage laten zetten, op kosten van SEGA. En deze is nu af.
Je ziet hieronder het resultaat. Wat vind je er zelf van? Zou je ook zoiets willen of is het voor jou iets te? Het is wel een gruwelijk grote tatoeage, maar aan de andere kant heeft zo’n grote tattoo wel iets. Of heb je liever een levensgrote Kirby tatoeage op je rug? Geef nou maar toe, je hoeft er helemaal niet voor te schamen.
Een drie verdiepingen hoog 3D Mii?
Altijd al een Mii van drie verdiepingen hoog willen zien? Nou, die droom wordt vandaag werkelijkheid. De Japanners zijn namelijk weer bezig geweest. Het land is gelukkig weer in opbouw na de fatale aardbeving en tsunami en er moet weer gewerkt worden. Het is niet anders. Maar gelukkig mogen ook de creatievelingen weer aan de slag. Dan kunnen wij westerse mensen weer genieten van hun mooie creaties.
Zo ook een 3D Mii van drie verdiepingen hoog. Hoe is dat mogelijk? Nou, de Nintendo 3DS heeft de mogelijkheid om ‘AR Cards’ te lezen. De wattes? Ja, de AR Card. Dit zijn augmented reality cards die personages en andere dingen kunnen laten verschijnen. Gewoon leuk, dat je op je tafel ineens een springende Mario ziet. Maar het kan nog beter. Dus waarom geen Mii van drie verdiepingen hoog?
Dat dachten een paar Japanners ook. Ze hebben op een plein een enorm grote AR Card geplaatst, om vervolgens een super grote Mii tevoorschijnt te toveren op hun Nintendo 3DS. Snap je het even niet meer? Nou, gelukkig zijn daar filmpjes voor. Die vertellen verhalen soms beter dan een verhaal op papier: