Maffe Maandag - Week 12

Article
maandag, 21 maart 2011 om 18:00
xgn google image
Het is lente! Wellicht is het vandaag de mooiste maandag van het jaar, aangezien de lente dus op een maandag begint! De zomer begint op een dinsdag, zo heb ik namelijk net uitgezocht, en de herfst en winter doe ik gewoon niet aan. Die zijn sowieso al prut. Maar het is dus lente! Je hebt waarschijnlijk al van het weer genoten afgelopen weekend, dus de lente heeft een zeer goede start gemaakt. En wat hoort nou typisch bij lente? De Maffe Maandag. Vraag me niet waarom, maar ik voel een connectie tussen die twee. Wat jij?
Maar ik ga jullie niet vertroetelen met ingewikkelde, lange, maffe verhalen. Waarschijnlijk is dit een perfecte maandag om even uit te rusten, of juist te rusten omdat je het later deze week erg druk krijgt. Het kan allemaal. Het is tijd voor twee filmpjes. Omdat het kan. Afgelopen week is mij vooral opgevallen dat er geen gekke dingen zijn gebeurd, die je op papier moet vertellen. Deze keer wordt het dus verteld met beeld. En volgens mij vinden jullie dat niet erg.
En terecht. Filmpjes zijn leuk. Vooral als ze schokkend en/of grappig zijn. Maar filmpjes kun je ook bewonderen. Wat bedoel ik hiermee? Kunst, creativiteit. Maar het is een breed begrip. Ik ga namelijk hier niet vertellen dat Rembrandt met één hand FIFA 11 speelt terwijl hij met zijn andere hand de borrelnootjes in zijn mond propt. Nee, die kant van kunst ga ik niet behandelen. Deze keer gaat het om creativiteit van een jonge gozer, die wellicht iets te veel tijd heeft.
Wellicht heb je vier jaar geleden al van de Mario mod in Half-Life 2 gehoord. Daar kon je een level uit Mario in first-person spelen. Hoe tof is dat? Heel tof. Maar het kan beter. Dat dacht ook Freddie Wong, een persoon wiens Youtube pagina nog meer gevuld is dan een gemiddelde Ikea boekenkast. Zo heeft hij in 3DS Max, een programma waar je 3D-modellen mee kunt maken, een level van Mario gemaakt. En hij heeft het ook nog zeer mooi gedaan. Je ziet het resultaat hieronder.
Red Ring of Death zorgt voor een nóg ergere ruzie
Heb je weleens ruzie met je vrienden? Ik eerlijk gezegd haast nooit. Maar misschien zijn het daarom mijn vrienden. Het kan echter wel eens gebeuren, dat je gewoon ruzie krijgt met een vriend van je. Gelukkig escaleert het dan vaak niet, waardoor het alleen tot gevloek komt. Helaas zijn er ook ‘vrienden’ die elkaar wel kunnen vermoorden. Zo ook het volgende, gelukkige, lieve stelletje. Nou ja, stelletje, het zijn gewoon twee vrienden.
Ze hebben ruzie over de Xbox 360. De ietwat gezettere jongen wil namelijk spelen, maar zijn vriend laat hem dat niet toe. En dan wordt hij boos. Heel boos. Want ja, als je aan de beurt bent, dan ben je ook aan de beurt. En als dat niet zo is, is het tijd voor oorlog. En dus ga je ruziemaken. Omdat het, opnieuw, kan. Waar kunst een breed begrip is, moet ik ook hier constateren dat vriendschap een breed begrip is.
Maar het leuke komt nog. Het volgende filmpje dat jullie gaan zien is één van de klassiekers. Misschien houd je niet van ruzies, maar deze is toch wat absurd. Tijdens het ruziën gaat namelijk de Xbox 360 kapot. De Red Ring of Death verschijnt en het lijkt erop dat er één iemand ongelofelijk boos gaat worden; de eigenaar van de Xbox 360 dus. En wie moet je dan de schuld geven? Juist, de ander.

Populair Nieuws