Maffe Maandag - Week 11

Article
maandag, 14 maart 2011 om 18:45
xgn google image
Nou, is jouw PlayStation 3 afgelopen week uit huis gehaald door de politie? Waarschijnlijk niet, aangezien Sony het kort geding tegen LG heeft gewonnen. Helaas. Dat waren dan mooie beelden geweest. Dat een 12-jarige gamer zit te huilen omdat de ME zijn geliefde PlayStation 3 ophaalt. En daar staat dan iemand van de ME. Met z’n stok. Ja, hoe leg je dat thuis aan je vrouw uit? Dat je iemands PlayStation 3 hebt afgepakt en hem vervolgens hebt bedreigd met een stok. Oké, het begint nu erg serieus te worden. Laat ik maar snel ophouden, want het is gewoon weer tijd voor de Maffe Maandag van deze week!
En we moeten uiteraard stilstaan bij het feit dat het land Japan, een zeer belangrijk land voor de gamesindustrie, getroffen is door een zware aardbeving en tsunami. Grote gebieden zijn totaal verwoest, duizenden mensen zijn vermist; het gaat dus niet goed op z’n zachtst. Natuurlijk staat de industrie in Japan momenteel even stil, aangezien de schade enorm is. Maar de politiek in Japan gaat gewoon verder met wat ze moeten doen: publiciteit krijgen.
Shigefumi Matsuzawa is een kandidaat gouverneur voor de hoofdstad Tokyo, en ondanks de tsunami en aardbeving gaat hij verder met campagne voeren. Op zich kun je dat afkeuren, of het gewoon prima vinden. Maar gezegd moet worden dat de timing wat ongelukkig is, als je ongelofelijk graag de krantenkoppen wil halen terwijl er net een natuurramp is geweest. Maar laten we snel de orde op zaken stellen.
Deze man wil namelijk alle, maar dan ook alle gewelddadige games uit Tokyo en andere steden verbannen. Op zich een lastige klus, maar het is voor Matsuzawa zijn belangrijkste taak als hij gekozen wordt. En hij vindt dat er ook íets moet gebeuren. Volgens hem zijn gewelddadige spellen namelijk de reden dat er veel geweld onder jongeren is. Deze jongeren zijn vooral gamers, en dus ziet Matsuzawa al gauw de link tussen geweld en videogames.
Wat knap gevonden van Matsuzawa! Je hebt geen onderzoek nodig joh, om te denken dat gewelddadige games gevaarlijk voor jongeren zijn. Nee, ze kunnen beter naar de film gaan om iets gewelddadigs en gruwelijks te zien. Ik juich het idee van Shigefumi Matsuzawa helemaal toe... Wat jullie?
Mensen raken snel opgefokt in Call of Duty: Black Ops
Tijd voor iets heel flauws. Echt iets heel flauws. Omdat het kan. Je hebt toch soms ook de neiging om iets heel flauws te doen? Bijvoorbeeld tegen je vriendin zeggen dat haar haar leuk zit en vervolgens weglopen. Man, dan staat ze vervolgens een half uur lang tegenover de spiegel om haar haar goed te doen. Dat soort flauwigheden. Kan het nog flauwer? Ja, het kan nog flauwer.
Misschien kennen jullie de Youtube pagina van ‘How To Annoy People’ wel. Daar zie je allemaal filmpjes waar maar één doel centraal staat: mensen irriteren in Call of Duty: Black Ops. En hoe leuk is dat om Fransen, Amerikanen, Engelsen en Duitsers te horen schreeuwen tegen je? Juist, heel erg leuk! En geef toe, iedereen houdt wel van kattekwaad. ‘How To Annoy People’ is daar het levende bewijs van.
Misschien vind je het te puberaal, maar zie er de humor van in! En probeer het wellicht ook een keertje tijdens een potje Black Ops. Probeer het gewoon. Het filmpje hieronder is een goed voorbeeld van hoe je mensen moet irriteren. Rustig blijven, alles netjes praten; daar houden die agressieve mensen niet van. Maar doe dit niet te vaak, want anders ben je ook geen leuk persoon meer. Met mate, zal ik maar zeggen.

Populair Nieuws