Maffe Maandag - Viert feest

Article
maandag, 12 mei 2014 om 23:30
xgn google image
XGN viert feest! We hebben namelijk een nieuwe site én een nieuwe hoofdredacteur, onze geliefde Rox. Reden genoeg om flink los te gaan op deze saaie maandag.
Het zal jullie niet zijn ontgaan, XGN.nl ziet er compleet anders uit. Hoewel ik zelf weinig problemen had met de vorige iteratie, geniet ik erg van versie 4.0. Persoonlijke hoogtepuntjes: de nieuwsfeed die iets meer aandacht krijgt en de filteroptie. Vooral over die laatste functie ben ik erg te spreken.
De laatste tijd is XGN flink verbreed qua onderwerpskeuze en we hebben er alle begrip voor dat niet iedere bezoeker overal in is geïnteresseerd. Daarom is het nu een stuk makkelijk geworden je voorkeur aan te passen. Boeit technieuws je niet? Dan filteren we die berichtjes er gewoon voor je uit. En vinden wij iets zo gaaf/interessant/opvallend dat je het écht niet mag missen, dan zetten we ’t simpelweg in de Featured-balk.
Een nieuwe website is niet de enige XGN-verandering. Oudgediende Rox staat nu namelijk als hoofdredacteur aan het roer! Dat belooft veel goeds, want Rox heeft veel ervaring, nog meer verstand van journalistiek en zo mogelijk nóg meer liefde voor games. Kortom, de perfecte leiding voor XGN. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld (ze is een goede vriendin van me, volgt dezelfde opleiding en is verantwoordelijk voor mijn redacteurschap bij XGN), maar niemand kan de kwaliteit van mevrouw Van der Helm ontkennen. Wens haar dus vooral veel succes. Go Rox!
Over naar iets heel anders: gamereleases. Dat laatste tijd heb ik het iets te druk gehad om de releaselijst nauw in de gaten te houden (al houdt collega Laura me via Twitter dagelijks op de hoogte, thanks Laura!). Dat was nooit een probleem, want er kwamen weinig games uit. En nu merk ik plotseling dat we deze maand nog Wolfenstein, Watch Dogs en Mario Kart krijgen! What happened?! Niet dat ik klaag, natuurlijk.
Ik ben erg benieuwd naar elk van die games, vooral omdat ik alleen van Mario Kart wel overtuigd ben. De Watch Dogs-hype heeft me nooit weten te grijpen en Wolfenstein is een wildcard met z’n wisselvallige geschiedenis en nieuwe ontwikkelaar. Ik geef Wolfenstein overigens graag het voordeel van de twijfel, aangezien er tegenwoordig veel te weinig singleplayer-only shooters uitkomen.
Om de release van die bovennatuurlijk nazi-shooter alvast te vieren, deel ik graag een fanfilm met jullie. Misschien komt de maker, Pwnisher, je enigszins bekend voor. Hij maakte een paar jaar geleden de Cardboard Warfare-film en is regelmatig te zien in video’s van FreddieW. Z’n fanfilm is… vreemd. Ik heb ‘m zojuist gekeken en weet niet echt wat ik ervan moet vinden. Het ziet er in ieder geval mooi uit… Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!
Tot slot heb ik impromptu een nieuw segmentje bedacht. Misschien komt het in mijn volgende Maffe Maandag terug, misschien niet. Ik heb het over ‘Domme Dingen Die Alwin Vandaag Heeft Gedaan’. Kleine uitleg: ik ben dom, ik ben onhandig. Dat levert vaak veel plezier op. Voor anderen. Ik blijf meestal steken met pijn of awkwardness. Komt ‘ie.
Ik houd van mokken. Om koffie uit te drinken, om naar te staren, om cadeau te krijgen. Recentelijk kreeg ik van mijn stagebegeleider bij mijn vertrek een mooie NOS-mok (rara waar liep ik stage), mijn nieuwe trots. Nu wil het lot dat mijn trots vanochtend tijdens een woeste afwassessie uit mijn handen vloog.
Met een sierlijke, verrassend hoge boog stevende het keramieken kunstwerkje op de grond af. Mijn lichaam reageerde instinctief: pure paniek verscheen in m’n ogen, vanuit mijn keel borrelde een bloedstollende gil op en mijn sok- en schoenloze voet schoot omhoog. Bijna nonchalant schopte ik tegen de prachtmok; de val brak. De mok landde veilig op de grond terwijl een pijnscheut door m’n voet raasde, een vloedgolf aan scheldwoorden en een enkele traan teweeg brengend Mijn mok is heel, mijn voet niet. Good enough.