Maffe Maandag - Talkshows en games

Article
maandag, 01 juli 2013 om 21:50
xgn google image
Het is weer maandag, tijd om maf te worden. Vandaag nemen we Amerikaanse talkshows onder de loep vol raps en liedjes. Over games!
Zoals jullie weten, ben ik een groot voorstander van de Angry Video Game Nerd. Want wat is er nou fijner dan iemand zien ranten over een slechte game? Als gamer – en al helemaal als recensent – kan ik daar immens van genieten. En als de beste man dan met een nieuwe video komt, kan ik het niet laten hem in de rubriek te zetten. Ditmaal is de gameversie van de klassieke film Bill and Ted’s Excellent Adventure aan de beurt en de blikken literaire diarree worden weer in dozijnen tegelijkertijd opengetrokken, heerlijk!
Dan over naar iets heel anders: Amerikaanse Late Night shows. Geen onderwerp dat regelmatig in de Maffe Maandag voorbij komt, maar deze keer is het geoorloofd. Talkshow host Jimmy Fallon besloot vorige week namelijk uit te roepen tot ‘video game week’, met alle gevolgen van dien. Niet alleen trakteert hij ons op een Super Mario-rap, demo’s van Watch Dogs en Call of Duty: Ghosts en zelfs de nieuwe consoles, maar ook op een World of Warcraft-lied. Volgens mij best een applausje waard, want een hele week wijden aan games lijkt me een gewaagde stap.
Natuurlijk kunnen we de legendarische Conan O’Brien niet vergeten als het aankomt op talkshows en video games. Waar Jimmy Fallon er wel degelijk van houdt af en toe een spelletje te spelen, vindt Conan al die interactiviteit maar niets. En toch heeft hij in zijn dagelijkse talkshow regelmatig een erg vermakelijk segment genaamd ‘Clueless gamer’. Daarin speelt de faler games als Tomb Raider en Injustice met zijn assistent, terwijl hij chagrijnig de games loopt af te kraken en zijn lieftallige assistent van de nodige klappen voorziet. Hij moet natuurlijk wel laten zien wie de baas is.
We sluiten deze keer af met 'breaking news'. Want terwijl ik dit tik, komt het bericht binnen dat Xbox-baas Don Mattrick overstapt naar Zynga. Daar hebben aandeelhouders blijkbaar vertrouwen in, want de waarde van het bedrijf steeg bij het bericht spontaan tien procent. Laat overigens duidelijk zijn dat dit nieuws niet van Microsoft of Zynga zelf komt, dus we moeten nog even afwachten of Don de overstapt echt maakt. Dan moeten we zijn geweldige presentaties vol 'experiences' en 'content' missen. Jammer!

Populair Nieuws

Laatste Reacties