Maffe Maandag - Remsporen en raptors

Article
maandag, 06 januari 2014 om 20:00
xgn google image
Gelukkig Nieuwjaar, lieve XGN-bezoekers! Zo, daar zijn we vanaf. Tijd voor onze allerbelangrijkste taak: jullie deze week doorhelpen. Deze bijzondere week.
Je leest het goed, week twee van 2014 is bijzonder. Dat heeft verscheidene redenen. Natuurlijk bevat het de eerste maandag van dit jaar, en daarmee de eerste Maffe Maandag. Da’s heel wat. Maar er is meer. Het is namelijk ook de dag dat ik voor het eerst wakker werd in een nieuw huis. Gisteren heb ik m’n spulletjes gepakt en ben ik van het pittoreske Groningen naar het bruisende Utrecht verhuisd. Om vandaag mijn eerste stagedag bij NOSop3 mee te maken. Voor mij een flinke overgang, want in het mooie noorden had ik het goed. Eigen keuken. Eigen douche. Eigen wc om te domineren. Nu moet ik de remsporen van anderen dulden. Het leven is zwaar.
Gelukkig heb ik mijn lekker grote tv nog, omgeven door mijn Xbox 360 en PlayStation 3. M’n Playstation 4 en Wii U heb ik achtergelaten. Geen ruimte voor. En geen games. Wel heb ik m’n mooie PC’tje meegenomen, waardoor ik geen reden heb om DayZ nog langer te negeren. Sinds het zien van onderstaande filmpje weet ik dat dit de game voor mij is. Ik ben namelijk niet zo gewelddadig, agressief. Als er toch tegen elkaar gestreden moet worden, dan liefst op een amicale manier. Een beetje zoals DayZ-speler Joab Gilroy dat deed. Hij voert namelijk de meest lieflijke beroving ooit uit. Zo lief, dat zijn slachtoffer een beetje verliefd lijkt te worden.
Het enige wat ik erg jammer vind aan DayZ, is het feit dat ik het spel niet gewoon in de winkel kan vinden. Ik houd van fraaie doosjes. Al worden ze niet meer gemaakt zoals vroeger. Zoals Greg Martin dat deed, een vrijdag overleden artiest die covers tekende voor talloze klassieke games, variërend van Sonic en Pac tot Adventure Island en The Jetsons. Voor de prachtige werken van Martin kun je op deze pagina een fraaie collectie vinden. Puur genieten.
Afsluitend wil ik graag een paar bemoedigende woorden richten aan de Bronies onder ons. Dat groepje volwassen mannen dat met veel plezier en zonder gene My Little Pony kijkt. Ik heb me vooralsnog niet bij deze groep gevoegd, al heb ik erg hard moeten lachen om deze scène. Hoe dan ook, bronies liggen onder vuur. Want het zou raar zijn. Verkeerd. Daar nam artieste Brianna Garcia geen genoegen mee. Dus ze zocht een compromis. Ze vond iets beters: My Little Raptor. Schattig als pony’s, dodelijk als raptors. Waarom is deze serie nog niet gemaakt? Ik verwacht de Kickstarter deze week.

Populair Nieuws