Maffe Maandag - Megaupload en flirten op je iPad

Article
maandag, 23 januari 2012 om 17:00
xgn google image
Pfoe, jongens. Wat een drukke weken zijn het toch. Niet voor jullie misschien, maar voor mij in ieder geval wel. Verhuizing met vertraging, tentamens, werk, ga zo maar door. Maar of ik het erg vind? Heus niet. Ik vind het pas erg als ik een burnout krijg, maar dat gaat ook niet gebeuren. Daarom, zoals gewoonlijk weer lekker op tijd, de Maffe Maandag op deze mooie, regenachtige maandag!
Hartstikke leuk allemaal, ons leventje. We hebben het goed. Nederland wordt Europees Kampioen dit jaar, de Olympische Spelen komen er aan, we gaan de Eurocrisis overleven, ga zo maar door. Alleen maar goed nieuws. Hoewel; het gaat eigenlijk slecht. Heel erg slecht met onze wereld. Met onze generatie, vooral. Ik weet niet of jullie het nieuws hebben gevolgd de laatste tijd, maar onze vrijheid is bijzonder in gevaar.
Onze vrijheid met internet, bedoel ik. Ooit gehoord van de Stop Online Piracy Act, kortweg SOPA? De wet die echt alles wat met piraterij heeft te maken (dus wellicht zelfs Facebook in de ergste gevallen) verbiedt? Ik had het er afgelopen zaterdag over met vrienden, over hoe we over zestig jaar vertellen aan onze kleinkinderen hoe het internet is veranderd. Want geloof me: pessimistisch moeten we zeker zijn.
Oké, de wetsvoorstellen van SOPA zijn ingetrokken, maar er komt absoluut daarvoor iets anders in de plaats. Sowieso gaat het internet veranderen. Op een hele rare manier. Ik weet nog niet hoe, want ik heb er absoluut niet op gestudeerd. Dus ja, ik houd het hierbij: ik heb het gevoel dat het de verkeerde kant op gaat.
Ja, serious business hier in de Maffe Maandag. Het moest een keer gebeuren. Vooral in dit geval. Dus, mensen. Ga serieus in actie tegen deze stomme wetten, help Anonymous met zijn acties, ga zo maar door. Om toch nog even een Maffe Maandag wending te geven, komt hier het volgende. Wellicht hebben jullie gehoord dat de baas van Megaupload, een site waar je bestanden kon uploaden, is opgepakt door de FBI. Wegens het geven van de mogelijkheid om bestanden te uploaden.
Bizar inderdaad. Het slaat nergens op. Maar hier komt het grappige: de baas van Megaupload, Kim Dotcom, is de nummer één van de wereld op het gebied van Modern Warfare 3. Geloof het of niet. En nu nog steeds. Het grappige is dat hij zelfs de beste van deze week is met 29,129 kills, terwijl hij afgelopen dinsdag is opgepakt. Een hele goede gamer dus. Maar ja, ook de baas van Megaupload. Nogmaals: een schande dat hij is opgepakt.
Met je date op een iPad spelen
Goed, die statement is gemaakt. We kunnen verder. Verder voor leuk nieuws. Iets grappigs. Een bijzonder leuk filmpje of misschien zelfs een levensles. Of gewoon een hele goede tip, wat hier zeker het geval is. Mensen met een iPad, verzamel u! Ik heb iets geweldigs voor jullie. Iets waardoor je je eerste date zeker niet kunt verpesten.
Twister, maar dan voor je vingers. Dat is Fingle, een game voor je iPad. Het concept is heel simpel: jij, samen met iemand anders (het meisje waarop je dus verliefd bent), moet ervoor zorgen dat je bepaalde cirkels met je vingers volgt. Hierdoor ontstaat er wel een hele mooie situatie voor jou en je meisje. Zonder elkaars handen en vingers aan te raken, ben je toch wel bezig met het proces daarvan. Het proces van elkaars hand willen vasthouden.
En dat gaat absoluut na het einde van het spel gebeuren. Je hebt het leveltje gehaald. Je kijkt elkaar aan. Je houdt elkaars hand vast want ja, die waren toch dicht bij elkaar. En de rest is geschiedenis. Jongens, en meisjes, games kunnen toch soms zó mooi zijn hè.

Populair Nieuws

Laatste Reacties