Maffe Maandag - Live-action GoldenEye en geneuriede themesongs

Article
maandag, 04 maart 2013 om 23:40
xgn google image
Welkom bij deze ietwat late Maffe Maandag, lieve lezers. Falende hardware en een drukke studie hebben ervoor gezorgd dat jullie vandaag iets langer op jullie vaste portie ontspanning moesten wachten, maar de inhoud maakt het goed!
Ik ben altijd een groot fan geweest van James Bond. De actie, de oneliners, de vrouwen, de onmogelijke situaties; ik geniet er nog steeds met volle teugen van. Dat ik de meest games gebaseerd op de Engelse Superman helemaal grijs heb gespeeld, mag geen verrassing zijn. Voor mij persoonlijk is vooral Everything or Nothing memorabel, aangezien ik het spel zowel met mijn zusje als met de buren talloze malen in co-op heb gespeeld. Nog altijd kan ik onze geheime tactieken dromen. Stukje vooruit om vijanden te lokken, snel terug om dekking te zoeken. Vijand met auto-aim selecteren, tikje tegen de C-stick om het schot te finetunen en dan de trekker overhalen. De perfecte headshot voor de perfecte strategie.
Toch kan ik niet anders dan toegeven dat de beste 007-game definitief GoldenEye is, voor de Nintendo 64. Het spel pionierde een lekker werkende first-person shooter-besturing op de console en bracht ongekende competitieve multiplayer naar de huiskamer. Nog altijd wordt het spel voor menig LAN-party afgestoft, en nog altijd is het een geweldige ervaring om je vrienden als James Bond kapot te knallen. Hebben jullie zelf ook mooie herinneringen aan deze klassieker? Laat het vooral in de reacties weten!
Dat ik niet de enige ben die deze game hoog heeft zitten, blijkt uit de vele video’s die aan het onderwerp zijn gewijd. Enkele dagen geleden nog stelde de immer waakzame Hugo me op de hoogte van een wel erg goed uitgevoerde verfilming van de filmgame. Het live-action feest toont de domme bots, de oppermachtige golden gun en het plezier dat je met de mijnen kan hebben. Het enige negatieve dat ik over deze video te melden heb, is dat het filmpje grafisch nogal verlegen is. Geen bloed, minder explosies dan mogelijk en relatief weinig geloste schoten. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.
Een extra reden om bovenstaande video te bekijken, is de rockende renditie van de Bond-theme. Dat brengt ons meteen op het volgende onderwerp: filmmuziek. Ik houd namelijk van films, bijna net zoveel als van games. Ironisch genoeg is de muziek vaak een van de meest herkenbare elementen van films. Denk bijvoorbeeld aan dit klassieke Westerndeuntje. Wie denkt niet meteen The Good The Bad and The Ugly? Ik wel in ieder geval! Stiekem hoop ik dat jullie net zoveel van filmthemes houden als ik. En daarom ga ik jullie testen.
De test werkt als volgt: onderstaande video is van de hand van YouTubers Rhett en Link, twee vrienden die sinds jaar en dag een soort praatprogramma op YouTube houden. Elke dag uploaden ze een nieuwe video waarin ze simpelweg een minuut of twaalf praten over van alles en nog wat. En soms testen ze elkaar. Het is immers belangrijk om te weten hoe goed je beste vriend geneuriede filmmuziek kan herkennen. Net zoals het belangrijk is te weten hoe goed XGN-bezoekers dat kunnen. Jullie opdracht is daarom als volgt: bekijk onderstaande video, doe mee met de test en laat hieronder je score weten. Moge de beste winnen. Het is belangrijk!

Populair Nieuws

Laatste Reacties