Maffe Maandag - Joss Whedon en AVGN!

Article
maandag, 23 juli 2012 om 18:30
xgn google image
Het is weer maandag en is het aan XGN om deze dag flink maf te maken. Helaas is de immer geliefde Eke alwéér op vakantie. Het is dus aan ondergetekende om jullie te vermaken en daarbij schakelen we de hulp in van niemand minder dan Joss Whedon en de Angry Video Game Nerd!
Nee, wij kennen Joss Whedon persoonlijk niet. Voor degenen die niet weten wie deze legende is: de beste man is de bedenker van onder andere de tv-series Buffy, Firefly en Dollhouse en recentelijk is de held verantwoordelijk geweest voor het schrijven en regisseren van The Avengers. Met deze wapenfeiten is hij uitgegroeid tot een enorme naam binnen de geek-cultuur en de Comic-Con is voor hem dan ook een heiligdom. Hij kan simpelweg niet vrijelijk rondlopen. Dus wat doe je als je niet kunt bewegen? Je houdt een panel!
De inmiddels afgelopen Comic-Con staat al sinds jaar en dag vol van de panels en een van de grootste panels was dit jaar die van Firefly. Nog altijd geniet deze veel te vroeg geannuleerde serie een enorme schare fans die maar wat graag bij elkaar komen. Als je dit combineert met de cast van de serie krijg je iets bijzonders. Iets emotioneels. Iets magisch. Vandaar dat wij het panel met jullie willen delen. Daarvoor hoeven jullie enkel op deze link te klikken. Let wel op: de video duurt bijna een uur. Maar wel een uur gevuld met lachen, tranen, mutsen en zenuwachtige fans. Als je jezelf als een geek beschouwt, link dan nu!
Of doe dat niet. Blijf vooral nog even lezen. Want we hebben nog meer Whedon in de aanbieding. Jazeker. Hoewel hij recentelijk nog een van de meest succesvolle films ooit in elkaar heeft gedraaid, heeft hij altijd tijd om mensen te vermaken. Mensen zoals wij. Daarom speelt hij de hoofdrol in een kort filmpje, genaamd ‘Scary Smash’. Het gaat om een verhaal dat wordt verteld door een jong kind, waarna het wordt uitgebeeld. Met Joss Whedon in de hoofdrol. Ja het is kinderachtig, maar ook erg grappig. Jullie moeten het dus kijken. Gewoon doen. Het kost je maar één klinkje. Go!
Genoeg Joss Whedon. Tijd voor een ander nerd-icoon: The Angry Video Game Nerd. Of eigenlijk, de man erachter. Want ‘the Nerd’ is natuurlijk maar een fictief personage, bedacht door James Rolfe. En wisten jullie dat James nog veel meer doet? Zo recenseert hij vaak films, speelt hij graag bordspellen en zeurt hij met een brandende passie over van alles en nog wat. Dat laatste doet hij in zijn rubriek ‘You Know What’s Bullshit?!’, hetgeen altijd voor hilariteit zorgt. Wist je bijvoorbeeld dat iTunes troep is? Of dat magnetrons verboden zouden moeten worden? James wel. Het is allemaal bullshit.
Natuurlijk kunnen we hier niet al zijn video’s bij langs. Nee, we houden het bij zijn meest recente uitbarsting. Want weten jullie wat ook bullshit is? Kontgaten. Jazeker, in de meest vreemde aflevering tot dusver blijkt zelfs schijt schijt te zijn. Wat? Kijk het. Het zit vol slechte grappen die je moet waarderen. Het moet! Ook als je de nerd altijd als eens wilde zien pissen met stront op zijn gezicht, is dit je geluksdag. Dus waarom kijk je nog niet? That’s bullshit!

Populair Nieuws