Maffe Maandag - Halo 3 film en nooit meer doodgaan met hoge sprongen

Article
maandag, 02 januari 2012 om 18:30
xgn google image
Gelukkig nieuwjaar allemaal! Moge het een prachtig jaar worden. Het jaar van onze Europees Kampioen, de Oranje Leeuwen. Het jaar van de ondergang van de wereld. Het jaar waarin ik de Nobelprijs win vanwege mijn inzet voor de Maffe Maandag. Een mooi jaar dus, dat niet beter kan worden afgetrapt dan met een gloednieuwe Maffe Maandag.
Ja, gewoon een keiharde Maffe Maandag joh. Tijd voor iets nieuws? Nee. Kom op, het is 2012. Maffe Maandag is zó 2012. Eigenlijk is de Maffe Maandag gewoon keihard 2013. Omdat het kan. Maar goed, mijn vraag is: hoe is jullie nieuwsjaaravond verlopen? Die van mij eigenlijk best rustig. Gewoon, normaal. Er zijn geen gekke dingen gebeurd, in tegenstelling tot vorig jaar.
Oh en trouwens, willen jullie alsjeblieft geen “ik herinner me 2011 alsof het vorige week was” grappen maken? Die zijn gewoon heel erg slecht. Bijzonder slecht zelfs. Alleen als een papegaai dat met een sigaar in zijn bek zegt, is dat pas grappig. Of een aap die een lantaarnpaal aan het schoonmaken is en dat tijdens die bezigheid zegt. Pas dan is het grappig.
Goed, tijd om weer even serieus te zijn. Tijd om de twee bijdragen van de Maffe Maandag te bestuderen. Te bespreken. Om ervan te genieten. Ja, dat gaan we doen. Het volgende gaat om Halo. Er is namelijk een twintig minuten durende film van Halo verschenen, genaamd Halo: Eye of the Storm.
Maar het mooie komt nog. Deze film is niet zomaar gemaakt, nee. De maker heeft namelijk Halo 3 voor twee jaar lang gespeeld om zo erachter te komen welke beelden hij moet gebruiken. Twee fucking jaar. Twee jaar lang. Twee jaar lang één bepaalde missie moeten spelen. Alsof hij niks beters te doen had. Maar het resultaat staat hieronder, een film die gaat over de gebeurtenissen in The Storm, een missie uit Halo 3. Kijk, en geniet. Met mate. Of juist zonder.
Nooit meer doodgaan
Heb je dat wel eens gehad, in je kindertijd of gewoon nu? Dat je door de stad loopt en denkt dat je aan het freerunnen bent. Dat je springt van dat ene stukje naar dat andere stukje. Of dat je opeens stilstaat, omdat je niet weet of je die sprong gaat overleven. Is het te hoog? Te hoog waardoor je je benen zult breken of gewoon keihard dood zult vallen?
Daar komt gelukkig een einde aan. Een man genaamd Harrison Krix heeft namelijk de enige echte Portal schoenen gemaakt. Eentje waarmee je hoge sprongen kunt overleven. Het grappige is, het werkt ook nog een beetje. Natuurlijk is niet getest of je een sprong van acht hoog kunt overleven, aangezien zo’n test best riskant is. Maar dan nog!
Het ziet er ook nog eens best tof uit ook. Kijk maar eens naar het plaatje hieronder. Helaas zijn de schoenen nog niet te koop, want anders wist ik wel wat ik als eerste ging doen na het lezen van de Maffe Maandag. Mijn creditcard pakken en die zooi bestellen. Gewoon, omdat het kan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties