Maffe Maandag - Gevaarlijke R2-D2 en een Nintendo toilet

Article
maandag, 21 mei 2012 om 18:00
xgn google image
Het is maandag! En sodetering het is eindelijk eens mooi weer geworden. De komende weken wordt het eindelijk mooi weer! En daar ben ik zo blij om. Als een kind die net zijn eerste LEGO krijgt, zo blij ben ik met het mooie weer. Afgelopen weekend heb ik dan ook heerlijk genoten van de zon. En van het feit dat ik zonder jas naar buiten kon. Alsof de Maffe Maandag niet beter aangekondigd kon worden.
Ik weet echter niet hoe het weer nu precies in Nederland is. Ik zit namelijk in Duitsland. Het mooie Duitsland. In Keulen. Voor een spel waarover ik nog niets mag zeggen. Heerlijk is dat, hè. Dat je iets weet, maar de anderen het nog niet weten. Dat geeft zo’n machtig gevoel. Zo’n dictator gevoel. Als dictator weet je namelijk ook wat er precies gaande is, maar de buitenwacht niet. Zo voel ik me nu wel.
Maar als dictatortje ben ik wel heel lief. Ik wil dat jullie lachen. Daarom heb ik deze week weer twee dingen waar jullie om kunnen lachen. Glimlachen. Het geluk in de buik voelen. Dat soort dingen. Het volgende heeft mij een slappe lach bezorgd. Heus waar. Maar ook echt. Geen geintje. Normaal zeg ik in de Maffe Maandag dat iets grappigs is, en dat is het dan ook. Maar nooit eerder heb ik gezegd dat ik ergens de slappe lach van heb gekregen. Nu wel.
Het gaat om R2-D2. Mijn mooie jeugdherinneringen komen weer naar boven. Star Wars. Mooie tijd was dat. En Grand Theft Auto, mooie tijd was dat. Hoe ik bij Grand Theft Auto kom? Geen idee. Er was geen bruggetje, dus het kwam zomaar in de tekst. Tekstueel en literatuurtechnisch gezien niet mooi, maar het moet even. Grand Theft Auto inderdaad. Het liefst deel vier. En R2-D2. Wat een combinatie.
Je zult het vast niet meer volgen. Maar blijf even bij de les. Er is namelijk een held geweest die R2-D2 in het spel heeft geïmporteerd. Met alle gevolgen van dien. Man, wat is het toch hilarisch. Je kunt ‘m overigens al downloaden. Gewoon doen. Omdat? Omdat je dit filmpje hieronder gaat zien. Omdat je gaat genieten. Omdat het kan. Je gaat keihard lachen. Tip: vanaf 3.42 komt de echte actie. Maar het beste is om ’t filmpje vanaf het begin te bekijken, dan wordt de spanning tenminste opgebouwd.
Een Nintendo toilet
Dan even tijd voor bewondering. Kijk, laten we het even over mijn toilet. Klein, groot genoeg om je behoefte te doen, met een mooie kraan. En een WC-pot. Dat was het. Verder niets. Dus elke keer als ik zit, kijk ik voor me uit. Of ik kijk op mijn telefoon, verder niets.
Zo’n leven is best wel zielig en eenzaam. En depressief. Er moet in het leven meer aandacht besteed worden aan het opfleuren van een toilet. Gelukkig heeft daar iemand gehoor aan gegeven. Die dacht; dit kan zo niet langer. De knoflookpot op zijn toilet was de druppel die de emmer deed overlopen. Die knoflookpot moest weg. In plaats voor iets creatiefs.
Dus, er is een Nintendo toilet van gemaakt. Ach, waarom ook niet? Inderdaad; omdat het kan. Bekijk het resultaat hieronder en besef je even één ding. Het leven is allemaal veel mooier met een mooie toilet. Of heb jij dat al voor elkaar gekregen? Laat het even weten.

Populair Nieuws