Maffe Maandag - Een Portal turret en het gevecht der groten

Article
maandag, 14 mei 2012 om 18:00
xgn google image
De examens zijn begonnen! Wellicht ben jij momenteel hard aan het leren, of je zit net als ik te denken over die goede oude tijd van de examens. Wat een tijd was dat. Veel dagen uitslapen, lekker leren, leren en nog eens leren. Ik weet nog dat ik die examens met twee vingers in de neus heb gedaan. Zonder onvoldoendes. Het kwam dan ook door het feit dat ik een pretpakket had, met alleen maar leuke vakken. Tsja, dan gaat het makkelijk.
Dus deze Maffe Maandag mag voor de examenkandidaten onder ons niet eens een Maffe Maandag zijn. Meer een ‘het begin van het einde’ maandag. Ik voel jullie, jongens en meisjes. Ik voel de stress, ik voel de angst. Maar kom op zeg! Aan het einde van deze maand heb je gewoon al vakantie. Wie heeft dat wel? Inderdaad. Jullie, uitverkorenen, moeten stilstaan bij het feit dat je de middelbare school gaat verlaten. Je gaat het missen.
Goed, laat ik jullie maar even oppeppen. Laat ik ook de niet-kandidaten oppeppen. Het is een mooie dag, de zon schijnt, dus in dat geval ben ik er in geslaagd om als inval weergod een mooi weertje neer te zetten. Morgen mag onze Sebastiaan het doen, dus de verwachting is dat er regen en onweer komt. Gelukkig is er dus nog vandaag, de Maffe Maandag. De zon. En mooie filmpjes.
Inderdaad. Zo heb ik weer twee filmpjes gevonden waar zelfs de kat van de buren opgewonden van raakt. Nou ja, het wordt niet vunzig en alles, maar het intense geluk in je lever zul je wel gaan voelen. Het gaat namelijk om Portal, een game die best wel vaak in de Maffe Maandag verschijnt. Komt dat door het feit dat Eke zo’n grote fan is? Nee, ik heb Portal namelijk nooit van mijn leven gespeeld. En dus kun je mijn keuze voor leuke filmpjes van Portal als iets objectiefs beschouwen.
Want ja, een student van één of ander techniekschooltje is weer eens creatief bezig geweest. Wat knap! Jazeker, vooral als je het filmpje ziet zul je denken: dat wil ik ook namaken! Helaas kan ik je daarbij niet helpen, maar ik breng jou – dankzij dit artikel – wel het gevoel dat je alles in het leven kunt maken. Zo ook deze Portal turret, hieronder. Kijk maar eens. Hoe tof is dit wel niet gemaakt.
Het gevecht der groten
Nu komt toch wel echt het leukste van deze Maffe Maandag. Een filmpje die echt heel tof is gedaan. Lekker real life ook. Fijn is dat. Het gevecht der groten is namelijk te zien in het onderstaande filmpje. Call of Duty, Halo en Battlefield. Soldaten uit onder andere die games nemen het met elkaar op. Ze willen elkaar vermoorden. En hard.
Maar wie gaat er winnen? Nou, in het filmpje hieronder zie je het resultaat. Ik ga niks verklappen, maar wel zeggen dat het een verrassende winnaar heeft. Een episch gevecht is het. Het doet je denken aan The Expendables. Zulke onoverwinnelijkheid van de deelnemers, dat voel je gewoon eenmaal. Daarom, bekijk het hieronder. En zeg of je het een terechte winnaar vindt of niet.