Maffe Maandag - De waarde van THQ en een gevaarlijk Assassin's Creed mes

Article
maandag, 02 juli 2012 om 18:30
xgn google image
Wat is het toch ongelofelijk fijn weer. Nee maar, serieus. Ik word hier oprecht blij van. Misschien komt dat ook door het feit dat ik in mijn lieftallig appartement een prachtig balkon heb – waar ook nog eens de zon schijnt. Beter kun je het niet hebben. Stukjes schrijven, terwijl je bruin aan het worden bent. En dat allemaal op een maandag. Een Maffe Maandag is nooit eerder zo heerlijk geweest.
Er zijn deze week ook mooie dingen te beleven in de Maffe Maandag. Twee mooie verhalen. Geen filmpjes dit keer. Want ja, ik vind dat je met het mooie weer het gevoel krijgt dat je voor alles de tijd hebt. De zomervakantie duurt immers lekker lang, dus waarom haasten? Inderdaad. Daarom niet slap een filmpje kijken, maar mooie verhalen lezen. Daar ben je immers ook voor gekomen.
Laat ik maar eerst beginnen over THQ. Kijk, het gaat niet zo heel goed met het bedrijf. Dat betreur ik. Ze brengen namelijk ontzettend veel goede games uit en het is ook nog eens een fijne uitgever. Ik heb van ze genoten. Maar ja, het gaat dus niet goed. Financieel gezien dan. Hoe slecht gaat het eigenlijk met de uitgever? Dat is een grote vraag.
Die vraag kan echter makkelijk beantwoord worden. THQ is namelijk 14,214,046 Happy Meals waard. Of 300 Lindsay Lohan’s. Wat je ook maar wil. Hoe ik daar op kom? Nou, de website What is THQ Worth? geeft ons prachtig weer hoe het zaakje nou precies in elkaar zit. En ja, ik kan je zeggen; dat is niet best. 300 Lindsay Lohan’s vind ik gezien mijn vrouwelijke voorkeur overigens best veel, maar 170,000 PlayStation Vita’s zegt daarentegen weer genoeg.
Heb jij ook mooie vergelijkingen gevonden? Deel ze dan! Misschien kunnen we de meest complete lijst van vergelijkingen maken. We zullen zien!
Een gevaarlijk Assassin’s Creed mes te koop
Dan over naar iets totaal anders. Geen financiële dingen meer, maar iets wat echt met games gerelateerd is. Iets met Assassin’s Creed. De nieuwe. En nee, het heeft absoluut niets met het mooie weer te maken. Het heeft met een mes van Assassin’s Creed te maken, die sinds kort bij de Gamestop verkrijgbaar is.
Niets mis mee, zolang het maar van plastic is. Maar deze… deze is toch een beetje aan de gevaarlijke kant. Een beetje iets te. Wacht maar tot deze verboden wordt. Het gaat namelijk om de verborgen mes, die je aan je pols kunt vastbinden. Super stoer, maar man, wat kan deze gevaarlijk zijn. Of zit ondergetekende nu te overdrijven? Dat kan ook weer. Laatst is aan mij bevestigd dat ik soms ietwat overdrijf, wat eigenlijk niet zo heel erg was. Soms moet je overdrijven om een punt te maken, zoals Jan Mulder dat eens mooi zei.
Je ziet het plaatje hieronder. Voor veertig dollar is ‘ie van jou. Mocht er de komende tijd geen moord worden gepleegd met dit ding, dan kunnen we ‘m ongetwijfeld ook in Nederland verwachten. Of anders, waarom importeer je dat ding niet? Precies.