Maffe Maandag - Conan recenseert Skyrim en koken met Breaking Bad

Article
maandag, 06 augustus 2012 om 18:15
xgn google image
Daar ben ik weer! Bruin en al, al heb je waarschijnlijk bij de Q&A Tuesday van vorige week gezien dat ik geen negroïde uiterlijkkenmerken erbij heb gekregen. Dat is jammer. Maar ik kan je zeggen; het was een fijne vakantie. Toch wel zeker een maand weggeweest, waardoor ik vast en zeker mijn rust heb gepakt. En dat is zeker zo. Het drukke leven mag weer beginnen, en ik ben zo fris als een frisbee. Tijd voor een Maffe Maandag!
Allereerst de complimenten aan mijn collega Alwin, die het in mijn ogen uitstekend heeft gedaan. Bij de volgende LAN-party van de XGN redactie, die overigens bij mij plaatsvindt, krijgt hij een biertje van me. Nee, twee biertjes. Of… naja, in ieder geval krijgt ‘ie wat. Ik heb gelachen! En dat moet ook bij de Maffe Maandag. Het is immers de plek van het gelach, het geluk, de vrijheid, de passie, de paus, ga zo maar door.
Alten we maar even ter zake komen. Ook deze week weer eens twee leuke dingen in de Maffe Maandag. Een filmpje, en een spelletje! Jazeker, geen grappig plaatje of nieuwsfeit, maar een heus spel. Kijk, daar hebben jullie wat aan. Laten we maar hopen dat je het daadwerkelijk leuk vindt, want anders zit ik met een mond vol wortels. Inderdaad.
Eerst het eerste. Dat lijkt mij meer dan logisch. Het gaat over een filmpje. Het gaat over Conan. Nee, niet Conan die zo ongelofelijk sterk is. Nee, Conan O’Brien. Wellicht ken je ‘m wel. Het is een populaire late night show presentator, die vooral bekend is vanwege zijn erg grappige uitzending. Ken je hem niet? Nou, dan moet je het eens een kans geven. Hij is écht grappig.
Vandaar dat hij vandaag in de Maffe Maandag te bewonderen is. Ik had het graag eerder willen doen, maar tot nu toe had hij niet iets grappigs wat met games te maken heeft. Nu wel. Eindelijk. Het werd eens tijd. Conan heeft een schitterend item afgeleverd.
In de rubriek Clueless Gamer recenseert onze Conan een game. Maar hij is absoluut geen expert. Conan is namelijk geen gamer. Helemaal niet. Hij weet niet wat hij doet. Zijn recensies zijn daarentegen niet slecht, maar geniaal. Afgelopen week ging hij The Elder Scrolls IV: Skyrim recenseren. Ik kan je zeggen, het was ongelofelijk grappig. Het is zeker het kijken waard. En het mooie is, is dat het filmpje hieronder staat.
Lekker koken als Walt White
Dan het volgende! Als je het hele artikel tot nu toe hebt gelezen, dan weet je immers dat je een link kunt vinden naar een heel tof spelletje. Het gaat om Cooking Mama. Ja, die kennen we uiteraard, maar het gaat om een speciale Cooking Mama versie. Een Breaking Bad versie. De ontzettende populaire serie, waar de hoofdpersoon crystal meth produceert, maakt nu ook een debuut in een kook game.
En het is geweldig om te doen. Vooral als groot Breaking Bad fan. Er zijn vast en zeker een aantal fans van de serie die ook nog eens XGN bezoeken én ook nog eens de Maffe Maandag lezen. Precies. En mocht je niet bij die groep horen, dan mag je alsnog het spel spelen. Maar dan moet je wel als de sodemieter beginnen met het volgen van die serie. Dat is namelijk het kijken waard.
Goed. Hier is de link. En jongens, mocht het jullie inspireren; don’t try this at home. Gewoon niet doen. Houd het maar bij het zien van de serie en bij het spelen van de game. Dat is genoeg. Bedankt.