Maffe Maandag - Apen spelen Angry Birds en fietsen met Mario Kart

Article
maandag, 16 april 2012 om 18:15
xgn google image
Wat een poepweer. Echt hoor. Dit is niet wat ik van april had verwacht. Ik verwachtte bloemetjes, zonnetjes, warmte, liefde, zingende vogels, maar nee hoor. Helemaal niks. Ik hoorde overigens wel dat eind volgende week het weer twintig graden wordt. Ja, werd eens tijd. In ieder geval is er wel iets in april wat ons nooit in de steek laat: de Maffe Maandag.
Wat is het toch fijn om een liefde te hebben die je nooit in de steek laat. Voor jullie de Maffe Maandag, voor mij eigenlijk ook. En Ajax, natuurlijk. Dat weten jullie inmiddels al wel. Ik houd er dan ook gelijk mee op, want het is pijnlijk voor niet-Ajacieden om te zien hoe de kampioen zijn titel weer gaat prolongeren. Sorry jongens, maar dat moest er even uit.
Gelukkig kan ik jullie ook weer blij maken. Met apen. Jazeker, apen. Een aap is het meest toffe dier dat er bestaat. En dat meen ik echt. Naast pinguïns behoort de aap tot mijn meest gewilde huisdier. Oh man, wat wil ik toch graag een aap als huisdier. Lijkt mij echt zó te gek. Jullie ook toch? Het is immers onze voorouder, dus we moeten ze eigenlijk eren.
Eren, inderdaad. Dat ga ik nu ook doen. Dat kan het beste in combinatie met iets van Angry Birds. Omdat vogels niet onze voorouders zijn. Verdomme niet. Daar baal ik nog steeds van. Anders konden we gewoon vliegen, iets wat auto’s en dergelijke overbodig zou maken. God heeft een fout gemaakt bij het ontwikkelen van de evolutietheorie.
Maar goed, terug naar de apen. En vogels. Want ja, apen en vogels kunnen vanaf heden in één zin gebruikt worden. Er is namelijk een aap die Angry Birds op de iPad speelt. Met succes. Drie sterren in een level behaald. Zelfs ik kan dat niet nadoen. Het is ook nog verschrikkelijk leuk om te zien. Elk filmpje met apen vind ik overigens leuk, maar dat doet er nu niet toe. Kijk eens hieronder. En geniet.
Fietsen met Mario Kart
Goed, tijd voor iets wat ook met lente te maken heeft. Sinds de lente er is en een week lang haar kwaliteiten heeft laten zien, is het weer lekker fietsweer. Heerlijk door een koel briesje fietsen, op weg naar je werk of school. Fietsen is iets wat wij Nederlanders gewoon graag doen. Amerikanen blijven verbaasd door Amsterdam lopen, geschrokken van het aantal fietsers in onze hoofdstad.
Maar toch zijn wij helemaal niet succesvol met fietsen, gezien onze ‘successen’ tijdens de Tour de France bijvoorbeeld. Nee, dat winnen wij niet elk jaar. Raar is dat. Er wordt meer gefietst dan gevoetbald, en toch zijn we beter op het gebied van voetbal. Een schande is dat! Nou ja, ik heb het liever niet andersom, maar je snapt wat ik bedoel.
Misschien hebben we behoefte aan training. Training via Mario Kart wellicht. En over Mario Kart gesproken… Het is inderdaad mogelijk om lekker te gaan fietsen met Mario Kart! Het klinkt ongeloofwaardig, maar het bewijs staat hieronder. Kijk, en koop ook zoiets voor in de huiskamer.

Populair Nieuws

Laatste Reacties