Maffe Maandag - 1 april overzicht

Article
maandag, 02 april 2012 om 18:00
xgn google image
Hoe was je dag gisteren? Best wel prima? Heb je de oh zo leuke 1 april grappen vermeden, of ben je daar juist een traumatisch slachtoffer van geworden? Het kan allemaal. Maar goed. Mensen, die dag is over. Geen grappen meer. De Maffe Maandag is echter de Maffe Maandag niet als we álle grappen even gaan resumeren in deze rubriek.
En er is heel wat gebeurd. Jazeker. Man, wat een grappen zijn er toch gemaakt. Misschien zelfs beter dan vorig jaar. Het is aan jou om dat te bepalen. Heb je die van vorig jaar niet gelezen? Schande! Ga maar eens snel even de 1 april grappen van vorig jaar bekijken, want ik heb er tien uur over gedaan om alles te verzamelen. Dit jaar kostte het mij negen uur.
Laten we beginnen met het spel Mars Effect, dat gisteren door ontwikkelaar Notch is aangekondigd. Het bedrijf verzekert ons dat "het einde van het spel ergens op slaat" en dat je "veilig op planeten kunt landen." Nu al Game of the Year in mijn ogen. En een ander iets: adblock voor Google Chrome werd gisteren even 'CatBlock', waar reclame veranderd werd in katten. Hoe tof is dat? En nu de vraag naar Catblock groter is dan de maker had gedacht, overweegt de maker om geld te vragen voor het programmaatje.
En dan zijn er ook hele slechte 1 april grappen. Wat dacht je van een site die een Gears of War themapark had aangekondigd. Ja, heel origineel en betrouwbaar. De 'facepalm' op mijn gezicht werd gelukkig snel weggehaald door Blizzard, aangezien de ontwikkelaar van World of Warcraft met een Zergotchi kwam. Een Tamagotchi, maar dan van World of Warcraft - hoe tof is dat! Maar Blizzard gaat door, met een aankondiging van Supply Depot 2 - met een knipoog naar Mass Effect 3. Zoek de knipoog!
Nog een geniale 1 april grap was die van Ubisoft. Man, wat heb ik gelachen. Ubisoft heeft gisteren namelijk Assassin's Creed Kinect aangekondigd; Assassin's Creed, maar dan in je huiskamer waar je heen en weer moet springen en vijanden op de meest geavanceerde manier vermoorden. Waarom niet? Bekijk hieronder de trailer maar eens.
Er is meer! Veel meer. Zo heeft ontwikkelaar Paradox Interactive de website Metametacritic gelanceerd, een website die alle recensies over recensenten toont. Tot mijn grote spijt en verdriet sta ik er niet bij. Ik zou dondersgraag willen weten wat voor recensies bepaalde game-uitgevers mij zullen geven. Een tien, toch?
Razer, ontwikkelaar van verschillende apparaten liet gisteren weten dat het met Razer SnakeEyes komt, een apparaat waar je alle - maar dan ook alle - details van personen en dergelijke kunt opvragen. Hoe vet is dat? Dat je erachter komt dat je vriendin in plaats van twintig maar zeventien jaar is. Kijk, daar willen we heen met de technologie.
SEGA komt met twee grappen, namelijk de aankondiging van Virtua Vineyard en SEGA Bass Fishing of the Dead. Overigens ook met een leuk filmpje. Kijk en geniet, zou ik zeggen!
En dan het laatste. Bij Star Wars: The Old Republic krijg je binnenkort de mogelijkheid om een romantisch avontuur met een droid te beleven. Wil je meer uitleg daarover? Ga dan snel naar de betreffende website.