Logitech Gaming producten - Dit zijn de nieuwe toevoegingen

Article
zondag, 28 augustus 2016 om 14:03
xgn google image
Op gamescom liet Logitech ons een kijkje nemen bij enkele nieuwe producten. Het ging hierbij om een draadloze gaming headset en een gaming muis. Hieronder kan je alles over deze nieuwe Logitech Gaming producten lezen!
Tijdens onze korte hands-on met de Logitech Gaming producten hebben we verschillende nieuwe producten uitgeprobeerd. De eerste daarvan was de Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1, een draadloze headset bestemd om mee te gamen. Het gaat bij dit nieuwe product alleen om een cosmetische upgrade, aangezien de headset dezelfde prestaties levert als zijn zwart-gekleurde voorganger. Logitech komt nu met een gelimiteerde witte editie op de proppen, op veler verzoek van gamers.

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1

De G933 Artemis Spectrum is een headset met 7.1 surroundsound, wat ervoor zorgt dat alle geluiden vanuit alle richtingen levensecht klinken. Of het nu gaat om een vijand die ergens achter een muurtje sluipt of om orders van bovenaf, je weet precies waar je moet zijn. Daarnaast zorgen de Pro-G audiodrivers voor kraakhelder geluid en een rijke bas, waardoor je deze headset niet alleen voor gamen kan gebruiken, maar ook voor andere recreatieve activiteiten zoals het luisteren naar muziek of het kijken van een film.
De Artemis Spectrum is zowel met, als zonder draad te gebruiken en werkt in combinatie met PC, mobiele apparaten, thuisentertainment apparaten en consoles, waaronder de PlayStation 4 en de Xbox One. Deze headset is dus op veel apparaten te gebruiken, alhoewel de surround sound feature helaas niet op de consoles beschikbaar is.
Daarnaast beschikt de Artemis Spectrum over twee aanpasbare verlichtingszones: de strook aan de zijkant en het logo. Deze zones kunnen apart of gezamenlijk geprogrammeerd worden met kleuren of effecten. Je favoriete kleur zal er hoe dan ook bijzitten, aangezien de aanpasbare verlichting je uit 16,8 miljoen kleuren laat kiezen.
Om goed te communiceren met teamgenoten beschikt de headset bovendien over een opvouwbare microfoon, die gemakkelijk op te bergen is zodat deze niet in de weg zit wanneer je even niet wil praten. Daarnaast beschikt de headset over een tweede microfoon op het draad zelf, voor gebruik met mobiele apparaten zodat je geen microfoon voor je mond hoeft te hebben.

Comfort

De prestaties klinken allemaal goed, maar om langdurig te kunnen gamen is comfort natuurlijk ook van belang. De Artemis Spectrum zat tijdens onze korte demonstratie heerlijk op het hoofd en de headset is dan ook ontworpen voor lange gamesessies. Het materiaal in de oorkussens en de hoofdband is zacht en ademend. Daarnaast zijn de oorkussens ontworpen om comfortabel op de meeste oren te passen zonder hier op te gaan drukken.
De adviesprijs van de Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1 Wireless Gaming Headset ligt op €229,- en deze is alleen te bestellen via de website van Logitech zelf. De zwarte versie is gemakkelijker verkrijgbaar: deze kost rond de €179,- en is bij verschillende webwinkels verkrijgbaar.
96765

Logitech G Pro Gaming Mouse

De Logitech G Pro Gaming Mouse is speciaal ontworpen voor eSporters. In een eSports toernooi staat er veel op het spel en kan één klik het verschil maken tussen winnen of verliezen. Speciaal voor deze spelers heeft Logitech G de Pro Gaming Mouse ontworpen. De lichte behuizing en optische gamingsensor zijn ideaal voor snelheid en nauwkeurigheid, wat natuurlijk vereist is in eSports.
Hoewel de muis er misschien op het eerste gezicht niet zo speciaal uitziet, heeft deze toch veel te bieden. Het design is namelijk gebaseerd op de eenvoudige constructie van de Logitech G100 en G100s, die populair zijn bij de beste eSports spelers. Hoewel het design dus vrij eenvoudig is, beschikt de muis over alles wat je nodig hebt en zorgen de twee knoppen aan de zijkant voor extra gemak; maar geen bombarie.
Daarnaast is de muis uitgerust met een PMW3366, een geavanceerde optische gamingsensor die een niveau van precisie aanlevert dat door de meeste amateurs en professionals als het beste wordt beschouwd. Deze sensor heeft namelijk geen vertraging, filtering of versnelling in het hele dpi-bereik en biedt gebruikers buitengewone precisie. Daarnaast kan je ook deze gaming muis naar hartenlust aanpassen met een keuze uit 16,8 miljoen kleuren en zes programmeerbare knoppen.
Tijdens onze korte hands-on op gamescom viel meteen op hoe licht de muis was. Deze is daarom ideaal om mee te nemen. Ook de kabel voelde erg duurzaam aan, zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze zal breken. De Logitech G Pro Gaming Mouse komt op 10 september uit en zal €79,99 kosten.