Logitech gaming - De nieuwe Prodigy-serie van Logitech

  Op IFA 2016 heeft Logitech drie nieuwe producten uit de doeken gedaan. De producten horen bij de nieuwe Prodigy-serie en zijn speciaal voor gamers ontwikkeld. Er is een nieuwe muis, toetsenbord en headset. Het hele plaatje dus. Lees hier meer over de drie nieuwste Logitech gaming producten.

  Logitech is al jaren een van de grootste ontwikkelaars van hardware voor gamers. De organisatie heeft een G-afdeling in het assortiment waaronder de game-accessoires vallen. Er zijn producten voor ieder prijsbudget. Prijzen lopen uiteen van een paar tientjes tot enkele honderden euro's.

  In het najaar van 2015 verschenen producten van Logitech op de markt die vooral gericht waren op de hardcore gamers. Je moet hierbij denken aan producten als de Logitech G810, de G933, de G633 en de G502 bijvoorbeeld. Deze accessoires waren stuk voor stuk goed van kwaliteit, maar prijstechnisch gezien moest je al snel bedragen van boven de honderd euro van je bankrekening afhalen, wilde je een van deze producten in huis halen. De Prodigy-serie brengt hier verandering in.

  Logitech gaming Prodigy-serie - voor minder geld gamen

  Met de Prodigy-serie richt Logitech zich op de gamer met een minder groot budget. Voor minder geld moet je nu met deze nieuwe productenlijn goede kwaliteit in huis halen voor een zacht prijsje. Het gaat om de volgende nieuwkomers: de Logitech G403, G213 Prodigy en de G231 Prodigy. Alle details van deze gloednieuwe toevoegingen van Logitech vind je in dit artikel.

  Logitech G403 - lichtgewicht gamingmuis

  Het eerste product is de Logitech G403, een nieuwe muis. Met zijn slechts 90 gram is de G403 zo licht als een veertje. Vind je dat te licht? Geen probleem, doe er gewoon een optioneel gewichtje in van 10 gram om hem zwaarder te maken als je dat wil.

  Ook kan je de in totaal zes knoppen op de muis naar eigen smaak programmeren met de software van Logitech. Via de software kies je ook voor een van de 16,8 miljoen kleuren uit het kleurenpalet en stel je de DPI aan naar keuze. Ook ligt de muis lekker in de hand en heeft het apparaat rubberen grips op de zijkanten, zodat je hij niet zo makkelijk uit je hand glijdt. Verder hoef je niet meer hard te drukken op de knoppen van de muis: door de zogeheten button tensioning hebben de knoppen een lichte aanslag en registreren de klik optimaal.

  De muis is gebouwd voor snelheid. Met behulp van de sensor in de muis moet de G403 razendsnel en vrijwel meteen reageren bij een beweging of klik. Wat deze snelheidsduivel kost? Ongeveer 69 euro.

  Houd je niet zo van draden? Geen nood, want de G403 is er ook in een draadloze uitvoering. Wel zit er een hoger prijskaartje aan dan bij de versie met draad. Voor de draadloze muis betaal je 119 euro.

  Logitech G213 Prodigy - een mooi betaalbaar gamingtoetsenbord

  Het nieuwste toetsenbord van Logitech is de G213 Prodigy. Met de RGB-verlichting, de armsteun, de verschillende mediaknoppen en gamemodusknop wekt het toetsenbord meteen de indruk: deze is gemaakt voor gamers. En dat klopt, want ook op andere fronten heeft Logitech met de G213 rekening gehouden met gamers. Zo is het toetsenbord net als de G403 muis gemaakt voor snelheid en zou tot vier keer sneller moeten zijn dan normale exemplaren, maar dat is niet alles.

  Net als bij bijvoorbeeld de G810 kun je voor je toetsen een van de 16,8 miljoen kleuren kiezen. Je kan de toetsen dezelfde kleur geven of je geeft ze allemaal een aparte kleur voor een regenboogeffect. Dit alles doe je met behulp van de Logitech software. Ook op het gebied van morsen en knoeien heeft Logitech nagedacht.

  Door de betere constructie is de G213 beter opgewassen tegen kruimels en vloeistoffen. Op deze manier kan je toetsenbord hooguit een beetje vies worden, maar hij moet normaal gesproken blijven werken. En omdat we allemaal weleens wat eten of drinken achter onze computer, is deze feature meer dan welkom!

  De Logitech G213 kost 79,99 euro. Voor minder dan honderd euro kun je dus een toetsenbord in huis halen die er ook nog eens tof uitziet. Het is echter geen mechanisch toetsenbord, iets wat de G810 en G910 bijvoorbeeld wel zijn.

  Logitech G231 Prodigy - betaalbaar en lichtgewicht

  Het laatste product uit de Prodigy-serie is de G231, een nieuwe headset die erg doet denken aan de G230. Qua design ziet de G231 er dan ook vrijwel hetzelfde uit als de G230. Ook heeft de headset dezelfde features: je kan bijvoorbeeld ook bij de G231 de oorkussentjes uitwassen als deze vies worden. Wel zo fris om zo nu en dan even te doen!

  Wat het geluid betreft: de headset biedt stereogeluid. De 40mm-neodymiumdrivers moeten hoogwaardig geluid leveren ongeacht het platform waar je op speelt. Ja, ongeacht het platform, want je kan deze headset ook gebruiken voor je PS4 of Xbox One. Erg handig!

  Net als iedere andere headset is de G231 voorzien van een microfoon en deze is inklapbaar. Heb je de microfon niet nodig, dan schuif je de microfoon omhoog zodat je er geen last van hebt. Je kent het riedeltje wel. Verder bedien je het geluid en demp je de microfoon met de knoppen op de kabel.

  Ja, de headset is niet draadloos. Maar met een prijs van 60 euro krijg je precies waar je voor betaalt. De G231 is dan ook een goede headset die kan dienen als instapmodel of goed geschikt is voor gamers met een beperkt product. Al met al een headset met een zacht prijsje!

  Logitech wil zich duidelijk richten op een doelgroep met een wat kleiner budget, maar deze mensen toch de kwaliteit bieden die men gewend is van Logitech. Met uitzondering van de draadloze G403, schaf je alle producten van de nieuwe Prodigy-serie aan voor enkele tientjes. Het kost niet veel, maar je hebt toch een tof en kwalitatief goed arsenaal aan hardware als gamer met de Prodigy-producten!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.