Deze Disney films verdienen volgens jullie het meest een live-action remake

  Tegenwoordig brengt Disney elk jaar een live-action versie uit van een van zijn klassiekers, of zelfs meerdere. Op dit moment is een live-action Aladdin in de bioscoop te zien. Vorige week konden jullie stemmen op de Disney films die volgens jullie het meest een live-action remake verdienen en dit zijn de resultaten!

  Walt Disney Productions

  5. Atlantis: The Lost Empire

  Volgens jullie verdient Atlantis: The Lost Empire een plekje in de top 5 van de Disney films die het meest een live-action remake verdienen. Dit is best verrassend aangezien de film een van de minder bekende Disney animatiefilms is, toch snappen wij jullie volledig. Atlantis: The Lost Empire was destijds geen financieel succes, maar het sterke verhaal en visueel indrukwekkende stijl zijn perfect voor een transitie naar live-action.

  In Atlantis: The Lost Empire volgen we Milo, ingesproken door Michael J. Fox uit Back to the Future, die met een groep ontdekkingsreizigers op zoek gaat naar de verdwenen stad Atlantis. Jammer dat Michael J. Fox vanwege zijn leeftijd niet meer geschikt is voor de live-action versie van Milo want dat zou de film nog vetter maken.

  Walt Disney Studios

  4. The Little Mermaid

  Op nummer vier staat The Little Mermaid. Deze film is zo populair dat het ook niet anders kan dat deze ooit door Disney tot een live-action film wordt gemaakt. De animatiefilm is gebaseerd op een Deens sprookje geschreven door Hans Christian Andersen. Van dit sprookje zijn in het verleden talloze verfilmingen gemaakt. Zo verscheen zelfs vorig jaar nog een live-action The Little Mermaid, maar niet van Disney.

  Nu ontbreekt er alleen nog een versie van Disney zelf. In The Little Mermaid sluit de zeemeermin Ariël een deal met de zeeheks Ursula om in plaats van een vissenstaart mensenbenen te krijgen. Op deze manier kan ze haar geliefde prins op het land bezoeken.

  Walt Disney Studios

  3. The Hunchback Of Notre Dame

  We zijn nu in de top 3 beland van de Disney films die het volgens jullie het meest verdienen om omgetoverd te worden tot een live-action film. Op deze plek staat The Hunchback Of Notre Dame. Goed nieuws voor de mensen die op deze film gestemd hebben, het is aangekondigd dat een live-action film in ontwikkeling is!

  De film gaat Hunchback heten en wordt geschreven door David Henry Hwang, een schrijver van toneelproducties. Het is maar goed dat deze film niet voor dit jaar in de planning stond. Vanwege de brand die een paar maanden terug grote delen van de Notre Dame verwoestte was dat toch een beetje ongepast geweest.

  Walt Disney Pictures

  2. Lilo & Stitch

  Op de tweede plek staat Lilo & Stitch. Disney heeft aangekondigd dat er ook een live-action film van Lilo & Stitch gaat verschijnen. Dit kan wel nog een lange tijd duren aangezien de film zich nog in een zeer vroege productiefase bevindt. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe een live-action Lilo & Stitch eruit gaat zien.

  Hopelijk laten de makers zich inspireren door Pokémon Detective Pikachu. Deze bioscoopfilm wist Pokémons op realistische manier tot leven te brengen zonder dat ze er vreemd of zelfs eng uitzagen. Stitch en de andere zou op dezelfde manier met CGI gecreëerd kunnen worden.

  Walt Disney Studios

  1. Pocahontas

  De Disney film die het volgens jullie het meest verdient om tot live-action film gemaakt te worden is Pocahontas. Gek genoeg is er niets bekend over plannen van Disney om dit daadwerkelijk te gaan doen. Dit zou er mee te maken kunnen hebben dat Pocahontas over een gevoelig onderwerp in de Amerikaanse geschiedenis gaat.

  Pocahontas speelt zich af in de tijd dat Amerika werd gekoloniseerd door Europeanen. Volgens sommige bevat de film veel historische fouten en zou het zelfs racistisch zijn. Disney heeft natuurlijk geen zin in dit soort controverse, dus helaas zullen we waarschijnlijk nog wel een tijd moeten wachten op een live-action Pocahontas. Of wellicht wordt het verhaal hier juist op aangepast.

  Genoeg live-action Disney films

  Dit waren resultaten van de poll waarin jullie konden stemmen op de Disney films die het volgens jullie het meest verdienen om als live-action uitgebracht te worden. Disney heeft aangekondigd dat er op dit moment wel zestien live-action remakes in ontwikkeling zijn. Vroeg of laat zullen we alle films uit deze lijst dus waarschijnlijk wel op het witte doek kunnen bewonderen met echte acteurs.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.