LittleBIGPlanet (LBP) co-op: waarom het zó leuk is!

  LittleBIGPlanet 3 is in aantocht. We mogen eind november pluche Sackboy aan zijn mouwtje trekken en het platformavontuur beginnen met al zijn vrienden. Na meerdere LBP-delen is één ding duidelijk, dit is een spellenreeks die je het beste kan spelen met vrienden! Daarom staat in deze special de co-op geheel centraal.

  LittleBIGPlanet kun je natuurlijk geheel in je uppie spelen. Maar geloof ons als wij zeggen dat het plezier zoveel groter wordt door het met vrienden, kenissen of familie te spelen. Naast een leuke singleplayer ervaring bestaat LittleBIGPlanet ook uit een ontzettend goede multiplayer.

  5. Veel uitdaging!

  Een belangrijk aspect in LittleBIGPlanet is humor, maar vergis je niet. Want humor betekent niet dat LBP simpel is, er is namelijk genoeg uitdaging. Naast de leuke personalisatie van je poppetje en de stickers zijn er ook in elk level veel vijanden en puzzels. De puzzels zijn niet altijd even makkelijk en vaak zul je die dus ook opnieuw moeten spelen. Elke vijand is anders en ook daar geldt dat de ene vijand moeilijker te verslaan is dan de ander.

  Het is en blijft een platformer die niet alleen voor veel entertainment zorgt maar ook voor de nodige uitdaging. In deel één en twee zat vel uitdaging, en zijn dan ook zeer benieuwd wat deel 3 ons gaat brengen.

  4. Lachen, gieren, brullen

  LittleBIGPlanet is een spel voor jong en oud, vol met humor. Uitdaging is leuk en kan soms moeilijk zijn maar dan is er altijd nog de humor en het plezier wat je met deze games kunt hebben, en niet alleen de games maar ook samen met anderen. Het creëren van je eigen sackboy is leuk, maar ook zijn er wezens die eruit zichzelf al grappig uitzien en waar je zeker om zult lachen.

  Speel je alleen, dan heb je vast een leuke Sackboy gemaakt welke je graag aanpast en eens een andere outfit uittrekt. Ook is dit mogelijk voor anderen, want elk familielid kan zijn eigen controller pakken en mag zijn eigen Sackboy creëren. Zo kan het zomaar zijn dat jij een paar veren op je hoofd hebt en een ander familielid misschien een helm. Iedereen kan zijn eigen Sackboy vormgeven en ermee doen wat hij of zij zelf wil.

  Naast de outfits heb je ook nog de voorwerpen en stickers. Die leuke voorwerpen in de vorm van een snor of een paar oren zoals meneer aardappelhoofd uit Toy Story die heeft. Het is allemaal mogelijk, en laat het dan ook nog mogelijk zijn om voor de grap iets op degene te plaatsen die samen met je speelt. Plak een grappige sticker of een rare neus op je medespeler om elkaar een beetje te plagen.

  Ook het spelen van de levels zelf is erg grapig. Er is een level met een skateboard dat je hierboven kunt zien, waar je begint met vier spelers en allemaal tegelijk springt op het skateboard om vervolgens een helling af te rijden. Houd je wel goed vast, want voor je het weet rijdt hij naar beneden en vlieg je er af. Dat klinkt leuk, maar nóg leuker is het om je medespelers van het skateboard af te duwen en aan elkaar te trekken en dat is misschien nog wel het leukste, omdat je alles kan vastpakken in LittleBIGPlanet.

  Verder is samenwerken natuurlijk een kunst, maar het is ook een kunst om de vierde - laatste - speler eerder te laten sterven. Als je maar snel genoeg door een level rent, kan de laatste persoon je vanzelf niet bijbenen en is die dood. Respawnen dus!

  En tot slot: vergeet niet op vierkatje te drukken om jezelf te laten ontploffen. Lachen!

  3. Samen de singleplayer spelen en levels bouwen

  De singleplayer hoef je natuurlijk niet in je eentje te spelen. Er is altijd nog de optie om de game samen te spelen met vrienden, kenissen of familie. De mogelijkheid is er om een medespeler direct mee te laten spelen in jouw singleplayer game. Pak een extra controller, druk op de PlayStation-button, kies een account en gaan met die banaan!

  Veel verborgen puzzels in het spel moet je met meerdere spelers halen anders lukt het gewoon niet. Vaak staat hier dan al aangegeven dat er twee of meer spelers nodig zijn. Het gaat hier dan om het behalen van extra stickers en bubbels. Mocht je echt niemand hebben om je op dat moment even te helpen, kun je altijd zelf de tweede controller proberen te besturen, en in de meeste gevallen lukt dit wel.

  Nadat je het spel gespeeld hebt en nog steeds geen genoeg kunt krijgen van LittleBIGPlanet kun je altijd nog levels gaan bouwen. In LittleBIGPlanet zit een level editor met ontzettend veel materialen en onderdelen. Met al dit materiaal kun je zelf je eigen LittleBIGPlanet levels in elkaar gaan zetten en die met de wereld delen. Dit zorgt voor een oneindige gameplay die elke keer weer anders is.

  Aangezien het niet de makkelijkste taak is heb je ook altijd nog de optie om andere spelers hun gemaakte levels te spelen. Deze kun je vinden in het online gedeelte van LittleBIGPlanet en daar kunnen ze ook bekeken en gedownload worden. Het leukste hieraan is dat er zo'n verschillend aanbod van levels is. Zo maken mensen zelfs Mario levels na met echte werkende onderdelen en kun je het ook zo gek maken als je maar wilt.

  Samenwerken is een must

  Niet elk level is even makkelijk en zoals we vaak in games zien, is het ook bij LittleBIGPlanet zo, dat naarmate je verder in het spel komt het ook daadwerkelijk moeilijker wordt. Zo heb je ook eindbazen die hier en daar tevoorschijn komen en soms in je eentje vrij moeilijk te verslaan zijn. Je hebt hier dus echt wel een tweede of derde speler nodig die je een handje komt helpen, maar dit levert vaak een heel leuk team spel op.

  Naast het verslaan van eindbazen heb je ook weleens een handje nodig als het gaat om kleine vijanden of misschien alleen maar om een onderdeel te verplaatsen of een knop te activeren. Waar je ook gaat of staat in LittleBIGPlanet, de ervaring wordt ALTIJD leuker met een medespeler.

  Een laagdrempelige game voor iedereen

  LittleBIGPlanet is een game die voor iedereen te spelen is. Heb je nog nooit een game gespeeld of misschien nog nooit een PlayStation game dan kun je het ook prima spelen. Je pakt de controller, probeert even de knopjes uit en je kunt al spelen. Lukt het niet dan kom je altijd terug bij één van de vele checkpoints die een level heeft en zo blijf je altijd lekker bezig en verveelt het nooit.

  Ben jij nog levend en is je medespeler al dood dan komt hij bij het volgende checkpoint ook gewoon automatisch weer tevoorschijn. Je kunt jezelf natuurlijk ook laten ontploffen zodat je samen weer bij hetzelfde checkpoint begint. Wij vinden dat de co-op in LittleBIGPlanet een erg belangrijke rol speelt en zien deze graag tegemoet in LittleBIGPlanet 3. Bekijk ook waarom jij de nieuwe LittleBIGPlanet 3 echt niet mag missen.

  LittleBIGPlanet

  Verkijgbaar vanaf 5 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.