LittleBigPlanet 3: de nieuwe features besproken

Article
vrijdag, 17 oktober 2014 om 12:57
xgn google image
LittleBigPlanet en het tweede deel van de gameserie waren razend populair en het is dan ook niet gek dat er een derde deel komt. Maar je kunt natuurlijk niet voor eeuwig levels blijven bouwen en spelen op dezelfde manier zonder dat het gaat vervelen. Dus neemt Sackboy nieuwe dingen mee naar LittleBigPlanet 3.
In LittleBigPlanet speel je natuurlijk nooit echt helemaal alleen. Je maakt levels en speelt levels vanuit de community, mét de community. Alleen Sackboy, al heeft ie honderden kostuums tot zijn beschikking, is in de eerste twee delen maar in zijn eentje natuurlijk.

LittleBigPlanet 3 geeft Sackboy nieuwe trucs

Dat gaat dus in LittleBigPlanet 3 veranderen. Om te beginnen is Sackboy zelf niet stil blijven staan. Nee, hij heeft er een paar dingen bij geleerd sinds deel twee. Zo kan hij in LittleBigPlanet 3 klimmen en heeft hij de beschikking over een arsenaal aan nieuwe vernuftigheden.
Voorbeelden hiervan zijn de Pushinator en de Pumpinator, die respectivelijk dingen kunnen duwen en (lucht) pompen zoals de namen al doen vermoeden. Natuurlijk heeft Sackboy nog veel meer nieuwe trucs, maar daarvoor zul je binnenkort de recensie moeten lezen.
In de eerste twee delen van LittleBigPlanet konden we met een aantal Power Ups aan de slag. Natuurlijk zal LBP3 veel nieuwe Power Ups bevatten, maar nog mooier is de mogelijkheid om je eigen Power Ups te maken. De mogelijkheden met betrekking tot creatie zijn dus eindeloos uitgebreid.
59774

In LittleBigPlanet 3 veel uitgebreider levels maken

Tot die mogelijkheden hoort ook het level design. De levels in LittleBigPlanet 3 zullen veel verder uitgewerkt zijn en je zult dan ook de diepte in kunnen werken. Je kunt nu op de voorgrond en op de achtergrond spelen en de levels zijn tot 16 lagen te creëren.
In het verleden kon je slechts drie lagen maken, dus in vergelijking is LittleBigPlanet 3 een veelvoud vooruit gegaan. Objecten in de game kunnen vervolgens vrijuit tussen deze lagen bewegen, zodat je daarmee niet in de knoop komt. Verder zijn de bestaande animaties opgepoetst, was er ruimte voor nieuwe animaties en is de game in 1080i te spelen.
Dit komt allemaal door de nieuwe engine die in de game gebruikt wordt en dat is nog niet alles. Nog leuker is namelijk de variatie in de gameplay die je nu kunt ervaren in de game. LittleBigPlanet zit namelijk boordevol nieuwe mogelijkheden, karakters en functies die de gameplay drastisch zullen veranderen.
En gameplay veranderen zul je in LittleBigPlanet 3. Het is nu namelijk niet mogelijk om alleen eigen levels te maken en te delen, maar je kunt nu ook complete (mini)games maken. Er zijn al voorbeelden te zien in de trailers van LittleBigPlanet 3 van een helikopterspel en een tennisspel.
De levels zijn nu ook specifieker te maken voor nieuwe karakters. Jazeker, Sackboy komt niet alleen deze keer, maar heeft een stel vriendjes meegenomen. Deze vriendjes zullen in deel 3 ervoor zorgen dat je veel meer met je creatieve brein kunt doen. En dat zowel in creatie als in het spelen van een level.
Sackboy neemt maar liefst 3 vriendjes mee, Oddsock, Swoop en Toggle, waarvan de laatste twee vormen kent. Een boel nieuwe vriendjes in LittleBigPlanet 3 dus, en hoog tijd om ze eens te leren kennen.

59775

In LittleBigPlanet 3 neemt Sackboy vriendjes mee.

Zoals al genoemd was Sackboy voorheen altijd alleen in de franchise. Natuurlijk had hij honderden kostuums, maar echt een ander karakter werd hij nooit. In dit deel komt hij dus met een aantal maatjes op de proppen die alledrie van de planeet Bunkum komen.
Allereerst Oddsock. Wat brengt dit nieuwe karakter mee naar LittleBigPlanet 3? Eigenlijk is het simpel. Oddsock heeft misschien een beetje een vreemde naam, maar hij is dan ook niet normaal. Het is een hondje zonder oren, gemaakt van een sok en hij neemt vooral snelheid mee naar de game.
En die snelheid gaat Oddsock natuurlijk gebruiken om hindernissen in levels te overkomen. Er zullen sowieso puzzels in LittleBigPlanet 3 zitten waarin je snelheid nodig hebt, maar ook de andere kracht van Oddsock zul je nodig hebben. Hij kan namelijk kleine stukjes over verticale oppervlakken lopen of glijden.
Ook kan deze oorloze puppy een walljump doen. Hiermee kan Oddsock op plekken komen die normaal ontoegankelijk zijn voor bijvoorbeeld Sackboy. Daarnaast biedt dit natuurlijk weer meer mogelijkheden met betrekking tot het creëren van levels.

59776

Swoop en Toggle: Toepasselijke namen gekozen in LittleBigPlanet 3

Sackboy neemt niet alleen een hondje mee naar LittleBigPlanet 3, maar ook een vogel. Swoop is de naam en die naam is niet voor niets. Allereerst is Swoop een vogel en dat verandert de gameplay drastisch. Je kunt nu namelijk vliegen en dat biedt perspectief.
Niet alleen kun je namelijk met Swoop op deze manier bij lastig te bereiken plekken komen, maar ook kun je weer in een nieuwe dimensie bouwen in de levels, namelijk de hoogte. En op die manier krijg je natuurlijk weer hele andere levels om te spelen.
Swoop kan niet alleen vliegen, maar ook dingen oppakken en meenemen zoals de andere karakters en dat is fijn als je in co-op speelt. Het enige karakter dat Swoop niet kan tillen is Toggle als deze groot is. Swoop is tenslotte maar een klein vogeltje en geen condor.
En dat brengt ons bij het laatste nieuwe vriendje van Sackboy, of ja vriendje, dat is maar hoe je het bekijkt. Toggle is namelijk ofwel groot ofwel klein, wat jij wil. En dat biedt zo zijn voordelen.
Als je Toggle bestuurt in LittleBigPlanet 3 kun je ervoor kiezen dat hij de grote variant is, en daarmee de sterkste en zwaarste in de game. Hij zal dan niet kunnen zwemmen, maar naar de bodem van het water zinken. Als je ervoor kiest om als de kleine Toggle te spelen is het echter precies omgedraaid.
Hij zal dan zo klein zijn dat je met hem over het water kunt lopen en natuurlijk ook toegang hebt tot de kleinste ruimtes in de levels van LittleBigPlanet 3. Ook hier dus een enorme draai aan de gameplay, alsmede mogelijkheden om je creativiteit in de leveldesigns te gebruiken.
Natuurlijk hebben we nu de vriendjes van Sackboy besproken, maar LittleBigPlanet ken ook een nieuwe antagonist. En dat lijkt geen lieverdje te zijn.

59777

Newton: Een boosaardig licht schijnt in LittleBigPlanet 3

Newton is heel anders dan de personages die je in LittleBigPlanet 3 voorbij ziet komen. Hij heet niet voor niets Newton, wat van de eenheid Newton afstamt. Deze eenheid staat voor kracht, zoals in de wetten van Newton omschreven. Hij ziet er ook compleet anders uit dan de zakkenpoppetjes in LittleBigPlanet 3.

Hij heeft om te beginnen een lamp als lichaam en een bolhoedje op. Op die hoed zit een meetlint en een grote rode driehoek. Vanzelfsprekend kijkt hij bijzonder boos, aangezien hij de slechterik in de game is. Maar hoe komt Newton dan zo boos? Nou, dat is eenvoudig. Sackboy heeft zonder het te weten de Titans vrijgelaten en hierdoor Newton, die eigenlijk een onhandige Creator is, omgetoverd tot een boosaardig iemand. En deze gaat je hoogstwaarschijnlijk flink dwars zitten in de game.

Populair Nieuws