GTA V: Waarom je de game op next-gen moet halen

Article
vrijdag, 17 oktober 2014 om 11:29
xgn google image
Het duurt niet lang meer voordat we weer in het vliegtuig kunnen stappen naar het zonnige Los Santos. GTA V verschijnt op 18 november voor de PlayStation 4 en Xbox One en op 27 januari 2015 op PC. Wij sommen de belangrijkste nieuwe features op die je te wachten staan in de gloednieuwe versie van de game.

GTA V next-gen oogt extreem mooi

We beginnen met het meest vanzelfsprekende, niet alleen om het meteen uit de weg te hebben, maar ook omdat het simpelweg de beste nieuwe feature van de next-gen GTA V is. Los Santos ziet er mooier uit dan ooit en biedt haarscherpe opgepoetste graphics waar je mond regelmatig van open zal vallen. Het extra detail voegt extreem veel toe aan de toch al levendige setting van de game.
Zo zul je onder andere genieten van een veel grotere draw distance, waarmee je nog verder in de verte kunt kijken. Ook ogen het wegdek en het terrein nog veel realistischer en verdrinkt de game daarnaast in de kleine nieuwe grafische snufjes die heel veel bijdragen aan het prachtige totaalplaatje. Zie hierboven een vergelijkingsvideo met de oude GTA V.
60183 6

GTA Online content meteen beschikbaar

Alle DLC voor GTA Online zit meteen inbegrepen. Het gaat om een hoeveelheid content dat druppelsgewijs is binnengekomen over een periode van een heel jaar. Straks zit je dus meteen met een veel dikkere versie van GTA V die barst van de content, en waar de bezitters van de oude versie veel langer op hadden gewacht.
Het gaat om bergen aan extra wapens, kleren, voertuigen en andere content updates die je op dag één tot je beschikking hebt. En dat zonder de laatste mogelijke updates van de oude GTA V mee te tellen.

60184 6

GTA Online personage over te zetten

Er zijn natuurlijk miljoenen gamers die heel wat uurtjes hebben gestoken in GTA Online op de PlayStation 3 of Xbox 360. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd, hun online vriendenkringen uitgebreid en flappen aan geld binnen gehengeld. Laten we ook alle villa's, appartementen en beeldschone bolides in de garages van deze digitale gangsters niet vergeten.
Het zou natuurlijk zonde zijn als je met de komst van de next-gen versie helemaal opnieuw moet beginnen. Miljoenen dollars door de WC pot, geen spoor meer van je favoriete auto's en villa's waar je uit gekickt bent.
Maar laat het nou gelukkig zo zijn dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken, want je personage is met al zijn bagage, bolides en villa's over te zetten naar de next-gen versie. Je verliest straks dus helemaal niks.

60185 6

GTA V krijgt mogelijk first-person en nieuwe items

Deze features zijn voorlopig nog niet bevestigd, maar enkele lekken lijken er duidelijk op te wijzen dat ze eraan zitten te komen. Neem het echter nog wel met een korreltje zout en juich niet totdat er een officiële bevestiging van Rockstar volgt.
Next-gen GTA V zou namelijk een first-person camera moeten bieden. Wanneer je een auto in stapt zou je kunnen kiezen voor een cockpit camera, waarmee je dus rond kunt rijden in Los Santos met het gevoel te hebben echt in een auto te zitten. Hoe vet is dat?
Ook zou er op een forum van GTA V vermeld staan dat de next-gen versie een boel nieuwe dieren, wapens en andere extra voorwerpen zal krijgen. Niet zo'n gekke gedachte, aangezien het niet veel moeite voor Rockstar zou moeten kosten dat te implementeren, maar we zullen het zien.

GTA V op 18 november

Grand Theft Auto V verschijnt op 18 november op PlayStation 4 en Xbox One. PC-bezitters moeten helaas iets langer wachten. Die mogen op 27 januari 2015 aan de slag met de game.
Lees ook onze eerdere GTA V review van de PlayStation 3 en Xbox 360 versie waarin de game een heel hoog cijfer kreeg.

Populair Nieuws