LittleBigPlanet 3 creator mode - Verzin een level en wij maken 'm!

Article
woensdag, 19 november 2014 om 10:04
xgn google image
In LittleBigPlanet 3 creator mode is alles mogelijk. Het gaat niet alleen meer het plaatsen van objecten, maar zelfs objecten en vijanden kunnen nu van slimme technologie voorzien worden.
Aangezien LittleBigPlanet 3 een nog uitgebreidere level creator heeft dan eerdere delen vragen wij aan de XGN-bezoekers om samen een LittleBIGPlanet 3-level te verzinnen. Nadat we genoeg ideeën hebben verzameld gaan wij in een hele toffe videospecial het beste idee voor jullie bouwen. Let hierbij op dat in LittleBigPlanet 3 er oneindige mogelijkheden zijn en niks je fantasie te boven gaat.

De tools die LittleBIGPlanet 3 creator mode met zich mee brengt

In LittleBigPlanet 3 creator mode kun je overal verschillende soorten zelf vormgegeven objecten plaatsen en is geen vorm te gek. Al die mooie vormen, gebouwen, objecten en andere voorwerpen die je kan bouwen zijn niks zonder materialen.
Elk object kan zijn eigen materiaal dragen en denk dan aan bijvoorbeeld glas, steen, metaal, stof, karton en nog veel meer. Alles wat je kan verzinnen kan ook voorzien worden van een materiaal en daardoor is het mogelijk om de meest realistische constructies te maken.
Al die constructies die je nu vast al aan het verzinnen bent kun je nu ook in de voor- of achtergrond plaatsen. Daardoor is er veel meer diepte te vinden in levels en de LittleBIGPlanet 3 creator mode beschikt dan ook maar liefst over 16 lagen waar op gebouwd kan worden. Dit zorgt voor een geheel nieuwe dimensie en laat je ideeën uitkomen.
Tussen de lagen door kun je met de laagbeweger en de geavanceerde versie daarvan platformen en objecten laten bewegen die tussen de lagen bewegen. Dit is leuk als je een afgrond hebt en daartussen iets wil laten bewegen.
LittleBIGPlanet 3 creator mode

Laat je gemaakte objecten en vijanden tot leven komen

Logica is een nieuw stukje gameplay in LittleBIGPlanet 3 creator mode en geeft een slimme draai aan je zelf gemaakte constructies. het bestaat uit allerlei chips en sensoren die ervoor zorgen dat je objecten ook daadwerkelijk tot leven komen.
Om een leuk voorbeeld is: stel je bouwt een lamp en wil die aan en uit laten gaan door simpel op een knop te springen. Dan verbind je de lamp met een knop en vertel je de lamp dat hij aan moet gaan als je op de knop springt, en uit als je er weer vanaf bent. Logica kan heel uitgebreid gemaakt worden en zorgt voor een verbinding tussen meerdere voorwerpen. Je hebt keuze uit knoppen en schakelaars die allebei andere effecten hebben.
Het grappige met logica is dat je ook zelf een vijand kunt maken, tot leven kunt wekken, bewegende benen kunt geven en een paar hersenen om hem slim te maken.

De buigrail zorgt voor een nieuwe manier van reizen

De buigrail is een soort baan die je overal aan vast kan maken of gewoon in de lucht kunt plaatsen. Zo'n rail is leuk en kan door middel van de materialen ook in allerlei soorten en kleuren gemaakt worden.
Voortbewegen op de rail kan door een helm met haak. Daarmee kun over rails glijden alsof je aan het tokkelen bent. Aangezien de rail overal te plaatsen valt kun je er ook de gekste dingen voor verzinnen.
LittleBIGPlanet 3 creator mode

Objecten laten bewegen door animaties

Met de animaties in de LittleBigPlanet 3 creator mode kun je allerlei dingen laten bewegen. Je hebt bijvoorbeeld een windmolen gemaakt die je echt wil laten bewegen. Dan kan dat met een animatie of een motorbout laten bewegen en je creaties in beweging brengen.
Je kan dus wel stellen dat je allerlei dingen kunt gaan verzinnen en bouwen. Door de logica, 16 lagen, en uitgebreide mogelijkheden in de creator mode kun je allerlei levels verzinnen en bouwen.

Draag je ideeën aan!

Dus het is aan jullie om met leuke ideeën te komen voor een LittleBigPlanet 3-level. Wij gaan het leukste idee vervolgens bouwen in een videospecial die hier op XGN gepubliceerd wordt. Mocht je een uitgebreidere uitleg willen van de LittleBigPlanet 3 creator mode dan kun je de creator mode demo bekijken van de GamesCom 2014.
Al het nieuws, video's en artikelen van LittleBIGPlanet 3 zijn te vinden op onze LittleBIGPlanet 3 mini website. LittleBIGPlanet 3 komt uit op 28 november voor PlayStation 3 en PlayStation 4. Reageer hieronder of stuur je idee naar [email protected]