LEGO Star Wars The Force Awakens details - Graham Goring aan het woord

  In een universum, ver ver weg, komt er een game uit die ervoor zorgt dat jij een steentje bij moet dragen aan het redden van het heelal. Graham Goring, de schepper van een intergalactische bouwplaats, was bereid om een interview te houden, en verstrekte de nodige informatie rondom de game. Lees hier de LEGO Star Wars The Force Awakens details.

  LEGO Star Wars The Force Awakens is, zoals de titel al zegt, een LEGO versie van de het zevende deel uit de Star Wars franchise. Je maakt tijdens deze buitenaardse reis opnieuw kennis met alle belangrijke figuren uit de originele film, maar dan geheel in een koddige en kindvriendelijke versie. XGN.nl is in gesprek gegaan met Graham Goring, lead story designer van LEGO Star Wars The Force Awakens.

  Uitdagender maar toch voor iedereen

  De LEGO game franchise heeft de afgelopen jaren best wel wat veranderingen doorgemaakt. Ook LEGO Star Wars The Force Awakens kent zo zijn toevoegingen. Maar wat is de meest unieke feature die aan de game toegevoegd is?

  "De meest unieke feature moet wel de multi-building zijn. Hierbij is gekeken naar hoe kinderen met LEGO spelen. Zo worden constructies gemaakt en weer uit elkaar gehaald om voor andere doeleinden gebruikt te worden. Dat hebben we in de game geïmplementeerd."

  De multi-build feature zorgt er dus voor dat LEGO precies gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Het opbouwen en afbreken is de primaire functie van de kleurige steentjes, en om dat in de game te stoppen is een welkome toevoeging. Zo geeft Goring onder andere aan dat het ervoor gaat zorgen dat de herspeelbaarheid van het spel een stuk waarschijnlijker maakt. Zo zijn er namelijk meerdere mogelijkheden om puzzels en gevechten door te komen door gewoon te experimenteren met de mogelijkheden van multi-building.

  Met de toevoeging van opties als multi-building en vlieg sequenties, lijkt de moeilijkheidsgraad enigszins te verhoogd te worden. Daarbij kan er een verschuiving plaatsvinden in de doelgroep die de game moet aanspreken. Maar hoe ziet Goring dit?

  "LEGO SWTFA blijft voor elke leeftijdscategorie boeiend. Zowel Star Wars als LEGO blijft namelijk interessant voor alle leeftijden. De game mag dan wel iets gecompliceerder zijn voor kleineren door de multi-build, maar zelfs zij zullen er op den duur achterkomen wat de oplossing is."

  Het is duidelijk dat er zowel aan gedacht is om het jongste telg als de oude veteranen bezig te houden met de game. Alle leeftijdscategorieën kunnen aan de slag met LEGO, waarbij blijkbaar geen puzzel te moeilijk om het op te lossen. Maar van alle games die gelegoficeerd kunnen worden, waarom wordt er nu weer specifiek teruggegrepen op LEGO Star Wars?

  "De eerste LEGO game die we ooit gedaan hebben, was een Star Wars game. Vanaf toen zijn er eigenlijk heel veel verbeteringen door de LEGO games heen gekomen."

  LEGO Star Wars is inderdaad de eerste LEGO game die het concept van de hedendaagse noppen games aanhield. Het spel kwam in 2005 al uit en maakte de weg vrij voor talloze andere LEGO-werelden. Van Indiana Jones tot Marvel en van Batman tot Harry Potter. Naast het willen terugbrengen van de lang meegaande franchise spelen er volgens Goring ook persoonlijke doeleinden mee.

  "Het is altijd een sensatie geweest om met Star Wars bezig te zijn, aangezien het een groot deel van onze jeugd heeft uitgemaakt en daarom was het een plezier om weer aan een nieuwe LEGO Star Wars game te kunnen werken."

  LEGO Star Wars The Force Awakens klinkt als een logische maar vooral ook interessante keuze. LEGO games behoren wel enige banden met de films te houden waarop ze gebaseerd zijn en voor LEGO Star Wars The Force Awakens wordt geen uitzondering gemaakt. De vraag is alleen, hoe trouw blijft de game aan het verhaal van de film?

  "Het verhaal wordt een op een gekopieerd, maar dan op zijn eigen knullige manier. The Force Awakens is nogal eens een vrij duistere film, die niet geschikt is voor kinderen. Daarom heeft de game de gebruikelijke LEGO humoristische aanpassingen, naast de extra missies die buiten de verhaallijn om gaan natuurlijk."

  Hier stelt Goring dat film en game aan elkaar gelijk zijn, maar gelukkig met het gebruikelijke humoristische tintje die de meehelpt aan de charmes van de LEGO games. De ruwe randjes zijn er wel afgewerkt, want kinderen moeten natuurlijk geen slechte invloed krijgen van het speelgoed waar iedereen mee opgegroeid is!

  Meer content dan LEGO-steentjes

  De film en het verhaal zijn gelijk aan elkaar. Het enige punt is wel dat de film maar een paar uur duurt en een game toch iets langer moet vermaken. Wij vroegen de lead story designer dan ook hoe uitgebreid de game eigenlijk is.

  "Zoals altijd geven we de LEGO games genoeg content mee om een tijd mee zoet te zijn. Zo heeft LEGO SWTFA meer dan 200 personages die heel divers van elkaar zijn. Daarnaast zijn er ook een hoop aliën creaties en voertuigen waar je mee kan vliegen of rijden."

  Zo te zien zit LEGO Star Wars The Force Awakens weer vol met speelbare personages waar je ongelofelijke hoeveelheid aan content mee vrij kan spelen. Volgens Goring is het dan ook lonend om de volle honderd procent te halen. De LEGO games hebben dan ook een soort vreemde aantrekkingskracht om al die koddige bouwwerken vrij te spelen!

  Als lead story designer van LEGO Star Wars hoort Graham Goring ook de nodige tips te hebben over hoe je de game het beste kan spelen. Wij stelden hem dan ook de vraag welke tips hij mee zou kunnen geven als je het maximale uit de game en alle content wilt halen. Zo vertelde hij dat naast het behalen van de speciale stenen waarmee je je nopjes kan vermenigvuldigen, de multiplier bricks, er eigenlijk geen andere tips waren.

  Je hebt geen competitieve voordelen nodig om het beste uit de game te halen. Het enige wat je hoeft te doen is blijven exploreren. Als je je ogen en oren open houdt in de hubs, dan kom je het meeste wel tegen."

  Deze hubs ken je vast nog wel uit andere LEGO games, waarbij bijvoorbeeld de S.H.I.E.L.D. Helicarrier en Gotham City dienst deed als basis. De grote gebieden waar je vrij in kan rondstruinen bieden een thuis voor de grootste verzamelaars van de planeet. Maar wat is er te verwachten qua hubs met LEGO Star Wars The Force Awakens?

  "Er zijn in totaal vijf hubs die allemaal verschillen van grootte. Zo heb je Jakku en de Starkiller base die beiden vrij groot zijn, maar zijn er ook kleinere aanwezig zoals de Millenium Falcon. Fans gaan het namelijk doorkrijgen als er extra kamers in het ruimteschip worden aangebracht, waardoor de hub zijn geloofwaardigheid verliest."

  Ook hier lijkt LEGO Star Wars The Force Awakens trouw te blijven aan het Star Wars universum. Zo worden steden niet gebouwd tot onherkenbare samenstellingen van willekeurige constructies, maar wordt er rekening gehouden met het verhaal en de fans.

  Wat brengt de toekomst?

  Naast ruimte-indeling met de hubs is het voor te stellen dat er problemen zijn geweest met het combineren van de nieuwe Star Wars film en het LEGO universum. Of de combinatie van de franchises voor meer problemen heeft gezorgd, wilde Goring zich dan ook gelijk over uit laten.

  "Er waren eigenlijk helemaal geen problemen. De twee franchises gaan namelijk heel makkelijk samen. In de verloop van tijd zijn we er redelijk goed in geworden want we zijn al jaren bezig IP's en LEGO te combineren. We weten waar de grenzen zijn en waar we mee weg kunnen komen.

  Glunderend vertelt de lead story designer verder over zijn belevenissen met de ontwikkeling van de nieuwe LEGO game. Zo stelt hij het volgende:

  "Daarnaast is het voor mij ongelofelijk geweest om te werken met de originele acteurs, en tekst voor Han Solo, gedaan door Harrison Ford, te schrijven. Voor mij persoonlijk is er een droom uitgekomen."

  LEGO Star Wars The Force Awakens klinkt als een game die het waard is om te spelen. Het enthousiasme is er natuurlijk ook om met een LEGO versie van Chewbacca aan de slag te gaan. Een enkele vraag om mee af te sluiten over wat er nog meer komen gaat met betrekking tot het LEGO Star Wars universum kon dan ook niet onthouden worden. Hier is Goring in ieder geval vrij duidelijk in.

  "Ik zou graag willen, maar ik heb nog geen idee. Ik houd van Star Wars en van LEGO, maar we zullen zien wat de toekomst gaat brengen. Niks is nog zeker."

  Een frisse LEGO game met een hoop diepgang in de stijl van je favoriete intergalactische setting. LEGO Star Wars The Force Awakens gaat, als het aan Graham Goring ligt, genoeg content bieden om zowel jong en oud te vermaken. De game komt uit op 28 juni voor zo'n beetje alle platformen die er te bedenken zijn.

  Ben je benieuwd naar meer LEGO Star Wars? Check dan ook onze preview van The Force Awakens!

  Lego Star Wars: The Force Awakens

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.