LEGO Star Wars The Force Awakens details - Graham Goring aan het woord

Article
zaterdag, 18 juni 2016 om 11:55
xgn google image
In een universum, ver ver weg, komt er een game uit die ervoor zorgt dat jij een steentje bij moet dragen aan het redden van het heelal. Graham Goring, de schepper van een intergalactische bouwplaats, was bereid om een interview te houden, en verstrekte de nodige informatie rondom de game. Lees hier de LEGO Star Wars The Force Awakens details.
LEGO Star Wars The Force Awakens is, zoals de titel al zegt, een LEGO versie van de het zevende deel uit de Star Wars franchise. Je maakt tijdens deze buitenaardse reis opnieuw kennis met alle belangrijke figuren uit de originele film, maar dan geheel in een koddige en kindvriendelijke versie. XGN.nl is in gesprek gegaan met Graham Goring, lead story designer van LEGO Star Wars The Force Awakens.

Uitdagender maar toch voor iedereen

De LEGO game franchise heeft de afgelopen jaren best wel wat veranderingen doorgemaakt. Ook LEGO Star Wars The Force Awakens kent zo zijn toevoegingen. Maar wat is de meest unieke feature die aan de game toegevoegd is?
De multi-build feature zorgt er dus voor dat LEGO precies gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Het opbouwen en afbreken is de primaire functie van de kleurige steentjes, en om dat in de game te stoppen is een welkome toevoeging. Zo geeft Goring onder andere aan dat het ervoor gaat zorgen dat de herspeelbaarheid van het spel een stuk waarschijnlijker maakt. Zo zijn er namelijk meerdere mogelijkheden om puzzels en gevechten door te komen door gewoon te experimenteren met de mogelijkheden van multi-building.
Met de toevoeging van opties als multi-building en vlieg sequenties, lijkt de moeilijkheidsgraad enigszins te verhoogd te worden. Daarbij kan er een verschuiving plaatsvinden in de doelgroep die de game moet aanspreken. Maar hoe ziet Goring dit?
Het is duidelijk dat er zowel aan gedacht is om het jongste telg als de oude veteranen bezig te houden met de game. Alle leeftijdscategorieën kunnen aan de slag met LEGO, waarbij blijkbaar geen puzzel te moeilijk om het op te lossen. Maar van alle games die gelegoficeerd kunnen worden, waarom wordt er nu weer specifiek teruggegrepen op LEGO Star Wars?
LEGO Star Wars is inderdaad de eerste LEGO game die het concept van de hedendaagse noppen games aanhield. Het spel kwam in 2005 al uit en maakte de weg vrij voor talloze andere LEGO-werelden. Van Indiana Jones tot Marvel en van Batman tot Harry Potter. Naast het willen terugbrengen van de lang meegaande franchise spelen er volgens Goring ook persoonlijke doeleinden mee.
LEGO Star Wars The Force Awakens klinkt als een logische maar vooral ook interessante keuze. LEGO games behoren wel enige banden met de films te houden waarop ze gebaseerd zijn en voor LEGO Star Wars The Force Awakens wordt geen uitzondering gemaakt. De vraag is alleen, hoe trouw blijft de game aan het verhaal van de film?
Hier stelt Goring dat film en game aan elkaar gelijk zijn, maar gelukkig met het gebruikelijke humoristische tintje die de meehelpt aan de charmes van de LEGO games. De ruwe randjes zijn er wel afgewerkt, want kinderen moeten natuurlijk geen slechte invloed krijgen van het speelgoed waar iedereen mee opgegroeid is!
93041

Meer content dan LEGO-steentjes

De film en het verhaal zijn gelijk aan elkaar. Het enige punt is wel dat de film maar een paar uur duurt en een game toch iets langer moet vermaken. Wij vroegen de lead story designer dan ook hoe uitgebreid de game eigenlijk is.
Zo te zien zit LEGO Star Wars The Force Awakens weer vol met speelbare personages waar je ongelofelijke hoeveelheid aan content mee vrij kan spelen. Volgens Goring is het dan ook lonend om de volle honderd procent te halen. De LEGO games hebben dan ook een soort vreemde aantrekkingskracht om al die koddige bouwwerken vrij te spelen!
Als lead story designer van LEGO Star Wars hoort Graham Goring ook de nodige tips te hebben over hoe je de game het beste kan spelen. Wij stelden hem dan ook de vraag welke tips hij mee zou kunnen geven als je het maximale uit de game en alle content wilt halen. Zo vertelde hij dat naast het behalen van de speciale stenen waarmee je je nopjes kan vermenigvuldigen, de multiplier bricks, er eigenlijk geen andere tips waren.
Deze hubs ken je vast nog wel uit andere LEGO games, waarbij bijvoorbeeld de S.H.I.E.L.D. Helicarrier en Gotham City dienst deed als basis. De grote gebieden waar je vrij in kan rondstruinen bieden een thuis voor de grootste verzamelaars van de planeet. Maar wat is er te verwachten qua hubs met LEGO Star Wars The Force Awakens?
Ook hier lijkt LEGO Star Wars The Force Awakens trouw te blijven aan het Star Wars universum. Zo worden steden niet gebouwd tot onherkenbare samenstellingen van willekeurige constructies, maar wordt er rekening gehouden met het verhaal en de fans.
93042

Wat brengt de toekomst?

Naast ruimte-indeling met de hubs is het voor te stellen dat er problemen zijn geweest met het combineren van de nieuwe Star Wars film en het LEGO universum. Of de combinatie van de franchises voor meer problemen heeft gezorgd, wilde Goring zich dan ook gelijk over uit laten.
Glunderend vertelt de lead story designer verder over zijn belevenissen met de ontwikkeling van de nieuwe LEGO game. Zo stelt hij het volgende:
LEGO Star Wars The Force Awakens klinkt als een game die het waard is om te spelen. Het enthousiasme is er natuurlijk ook om met een LEGO versie van Chewbacca aan de slag te gaan. Een enkele vraag om mee af te sluiten over wat er nog meer komen gaat met betrekking tot het LEGO Star Wars universum kon dan ook niet onthouden worden. Hier is Goring in ieder geval vrij duidelijk in.
Een frisse LEGO game met een hoop diepgang in de stijl van je favoriete intergalactische setting. LEGO Star Wars The Force Awakens gaat, als het aan Graham Goring ligt, genoeg content bieden om zowel jong en oud te vermaken. De game komt uit op 28 juni voor zo'n beetje alle platformen die er te bedenken zijn.
Ben je benieuwd naar meer LEGO Star Wars? Check dan ook onze preview van The Force Awakens!