F1 2016 game details - Alles wat we tot nu toe weten

  Stukje bij beetje vallen de F1 2016 puzzelstukjes in elkaar. Zo leerden we de afgelopen maanden al wat nieuwe F1 2016 features kennen en maakten we gisteren voor het eerste kennis met nieuwe F1 2016 gameplay beelden. Alle reden dus om alle F1 2016 game details even op een rijtje te zetten voor de game uitkomt.

  De Career Mode is terug!

  Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Codemasters heeft geluisterd, want de allerbelangrijkste feature die iedere raceliefhebber heeft gemist, is terug! F1 2016 zal namelijk weer een Career Mode bevatten en als we ontwikkelaar Codemasters moeten geloven, wordt die uitgebreider dan ooit tevoren. In een tien seizoenen durende modus werk jij jezelf op zoals Max Verstappen dat ook deed. Begin bij één van de laaggeklasseerde teams om jezelf écht op te werken, of kies voor de makkelijke route en neem het stoeltje van Hamilton over bij Mercedes.

  Nadat je jouw coureur hebt aangemaakt, kan je deze naar eigen smaak personaliseren. Zo kun je jouw geluksgetal kiezen als racenummer, kun je uit de mooiste racehelms kiezen en deze kleuren zoals jij dat wilt. Je bent klaar om aan de slag te gaan en kunt kiezen bij welk team je aan de bak wilt. Kies je voor de mindere teams dan heb je wellicht meer uitdaging, maar liggen de verwachtingen van het team ook niet zo hoog. Verdien nieuwe contracten en word de nieuwe Schumacher.

  Nieuwe gamehub

  Natuurlijk houdt het daar niet bij op, want deze Career Mode zou uitgebreider en realistischer worden dan we ooit gezien hebben. Codemasters wil dit bewerkstelligen door een digitale ruimte aan te bieden waar jij je als speler in begeeft. In deze game hub werk je samen met een volledig nieuw Research and Development team en je zaakwaarnemer, helemaal voorzien van voice-acting. Zo ontwikkel je jezelf niet alleen op de baan, maar ook daar buiten.

  Tijdens racesessies, trainingen, kwalificaties en races verdien je zogeheten R&D credits waarmee je jouw auto kunt verbeteren. Op deze manier zorg je dat je een streepje voor krijgt op je tegenstanders en ze figuurlijk van de baan af racet. Op deze manier wordt de Career Mode realistischer en uitgebreider dan ooit. Je kunt zelfs andere coureurs spotten in je hub!

  Sleutel en test

  Maar we zijn er nog niet, want we benoemden het al kort even, maar er zit nog veel meer achter Research and Development in F1 2016. Met de R&D punten die je verdient, kan je aan je eigen auto sleutelen om er nog meer uit te halen. Zo biedt F1 2016 de unieke ervaring van de race, maar ook alle strijd en prestige die bij Formula 1 hoort.

  Alle doorgevoerde veranderingen aan je auto zijn met F1 2016 ook op de baan te testen. Door verschillende tests uit te voeren voor aanvang van een Grand Prix weekend, weet je precies of je auto goed afgesteld staat voor het weekend en of je de juiste set banden op de auto hebt. Zo wordt F1 2016 een ware afspiegeling van de race zoals we die van de tv kennen.

  Nieuwe teams

  Er is met ingang van het nieuwe Formula 1 seizoen een team bijgekomen, team Haas. Het is het eerste Amerikaanse team dat weer aan de F1 deelneemt sinds dertig jaar. Uiteraard zit dit nieuwe team ook in de komende F1 2016 game.

  Daarnaast nam Renault Lotus over en veranderde Manor Marussia F1 team haar naam naar Manor Racing. Vanzelfsprekend zijn ook deze veranderingen doorgevoerd in de game. Dit om een zo volledig en realistisch mogelijke game na te bouwen.

  Nieuwe baan

  F1 2016 kent net als de echte Grand Prix een nieuwe baan. Dit weekend staat de Grand Prix toevallig in het teken van dit parcour. We hebben het natuurlijk over Baku in Azerbaijan. Deze baan wordt gekenmerkt door z'n lange rechte stukken waarop hoge snelheden kunnen worden behaald. Een perfecte baan voor de auto's met de snelste motoren en een uitgelezen baan om het DRS naar jouw voordeel in te zetten.

  Safety Car

  Wat is een Formula 1 race zonder safety car? Niets. Uiteraard worden er met de hoge snelheden die de auto's behalen wel eens inschattingsfouten gemaakt en kan het zijn dat coureurs van de baan afvliegen. In dit geval wordt de race stil gelegd en geleid door een safety car, nu dus ook in F1 2016!

  Ook voor de kleinere ongevallen is er sinds het begin van het vorige raceseizoen een oplossing, namelijk de virtual safety car. En je raadt het al; ook deze komt naar F1 2016. Op het moment dat er een ongeluk gebeurt, maar die niet heftig genoeg is voor een safety car, verschijnt de virtuele versie. Coureurs dienen zich aan een snelheidslimiet te houden tot alles weer onder controle is en de race hervat kan worden. Codemasters zei het al... Het wordt realistischer dan ooit.

  Cover

  Het grote nieuws, dat iedere Nederlander toch een beetje trots maakt, kwam onlangs naar buiten. Max Verstappen zal onderdeel zijn van het selecte groepje coureurs dat op de F1 2016 cover zal staan. Hij vergezelt andere topcoureurs zoals Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Sebastian Vettel. Het nieuws omtrent de cover kwam vlak na de winst van Verstappen in Spanje - Nederlands eerste F1 winst ooit -.

  Release

  Sinds gisteren weten we ook hoe de gameplay - die boven iedere pagina te bekijken is - er ongeveer uit gaat zien. Met die trailer werd ook bekendgemaakt wat de exacte F1 2016 release zal zijn, namelijk 19 augustus. Je kunt de game nu al bestellen voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Dit zijn alle F1 2016 game details die tot nu toe bekend zijn gemaakt. Uiteraard zullen er op visueel en technisch gebied nog de nodige verbeteringen gedaan zijn, maar daarvoor moeten we wachten tot de game daadwerkelijk uitgebracht is.

  F1 2016

  Verkijgbaar vanaf 16 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.