LEGO Dimensions, Disney Infinity 3.0 en Skylanders - Alles wat je moet weten

Article
zaterdag, 17 oktober 2015 om 16:05
xgn google image
De afgelopen jaren zijn er een aantal vernieuwende games uitgekomen die allemaal één feature gemeen hebben: ze brengen fysieke speeltjes tot leven in het spel zelf. Skylanders, Disney Infinity en LEGO Dimensions zijn alledrie toys to life games die volgens hetzelfde principe werken.
De games verschillen natuurlijk ook erg veel van elkaar. Ze hebben hun eigen uiteenlopende verhaallijn, maken op een andere manier gebruik van het portaal, enzovoort. Genoeg redenen om eens goed te kijken naar wat er met deze toys to life games allemaal mogelijk is.

LEGO Dimensions

TT games is met zijn LEGO Dimensions game een weg ingeslagen die enorm vernieuwende aspecten geeft aan LEGO games. In de game wordt het bouwen met de welbekende steentjes afgewisseld met leuke gameplay.
Omdat LEGO Dimensions een stuk later kwam dan Skylanders en Disney Infinity, lijkt het prinicipe misschien gejat, maar LEGO Dimensions maakt op hun eigen manier juist goed gebruik van deze mogelijkheden.

The LEGO Experience

Wanneer je de doos opent krijg je gelijk al je eerste echte LEGO ervaring. Zoals elk doosje LEGO dat je ooit hebt geopend, moet je de boel eerst in elkaar zetten! Het portaal moet je in elkaar flansen voordat je ermee kunt spelen en ook de Batmobile moet nog volgens tekening gebouwd worden. En ook moet je Wyldstyle, Gandalf en Batman in elkaar zetten.
De game maakt gebruik van verschillende franchises: DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, Back to the Future, Ninjago, The Wizard of Oz, Scooby Doo, Portal, Legends of Chima, Jurassic World, The Simpsons, Doctor Who, Ghostbusters, Midway Arcade zijn allemaal in de game terug te vinden. Iedereen heeft daarom wel iets in de game waarmee hij of zij affiniteit heeft.
Door de Toy Pad krijgt het begrip puzzelen in een game een nieuwe dimensie, bijna letterlijk genomen. Op de Pad verricht je handelingen die er in het spel voor zorgen dat er iets geactiveerd wordt of dat je poppetje een portaal in geholpen wordt. Dit is een manier van puzzelen die we nog niet kenden.
Het nadeel van dit intensieve gebruik van de Toy Pad is dat je niet echt achterover op de bank kunt gaan zitten. Je moet dingen met de Toy Pad blijven doen en dan is het wel zo handig om in de buurt van de Toy Pad te blijven.

Wat kost het?

Van alle toys to life games die aan bod komen, is LEGO Dimensions veruit het duurste. De starter kit kost bijvoorbeeld al 99,99. Daarnaast zijn er nog tal van Team packs(27,99), Level packs (32,99) en Fun packs (15,99). Er is al toegezegd dat de game nog een aantal jaar door zal gaan met het maken van content voor de game.
Er zullen dan ook nog heel veel nieuwe packs volgen, dus mocht je alles willen verzamelen en spelen, dan moet er diep in de buidel getast worden. Natuurlijk zijn we van jongs af aan opgegroeid met dat LEGO prijskaartje en dat is tegenwoordig gewoon niet anders: LEGO is gewoon duur.
Door nieuwe packs te kopen zorg je er wel voor dat je meer uit de game haalt. Zo koop je een Level pack voor een nieuw level en een nieuwe wereld, een Team pack voor een nieuwe wereld alleen en een Fun pack voor extra puzzels die je ingame zou kunnen oplossen. De game is wat betreft achievements dan ook niet uit te spelen zonder nieuwe packs te kopen.
79802

Disney Infinity 3.0

Disney Infinity is een game die vlak na Skylanders in 2011 voor het eerst zijn intrede deed. Van de grote toys to life games was Disney Infinity dus de tweede. Nu zijn we inmiddels aanbeland bij de derde deel van de game: Disney Infinity 3.0.
Bij de Startset krijg je een playset met twee poppetjes, Anakin Skywalker en Ahsoka Tano. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de nieuwe Star Wars film die eind 2015 uitkomt.
De basisverhaallijn is niet bijster lang, aangezien je binnen een aantal uur al hebt doorlopen. Wel heeft de game ten opzichte van vorige versies een gameplay die iets aantrekkelijker is voor volwassenen, maar toch laagdrempelig genoeg voor kinderen is om te spelen.
De verhaallijn van de startset heeft natuurlijk alles te maken met Star Wars. Met lightsabers hak je in op bekende schurken als Darth Maul en General Grievous. Het verhaal speelt lekker weg en bovendien ben je nog lang niet klaar als je de verhaallijn hebt voltooid.
Je kunt namelijk je eigen levels bouwen en de levels die anderen in elkaar hebben gezet spelen. Hierdoor kun je dit spel eindeloos blijven spelen zonder dat het verveelt.

Wat kost het allemaal?

Een Disney Infinity Starter Pack kost je 49,99. Hiervoor krijg je de game Disney Infinity zelf, wanneer je de Twilight of the Republic haalt, krijg je bijvoorbeeld een Ahsoka Tano en Anakin Skywalker figuurtje, een Twilight of the Republic speeltje, de base waarop de poppetjes gezet kunnen worden en een web code kaart.
Verder is het volledig aan de speler of diegene een extra playset koopt of niet. Je kunt al redelijk uit de voeten met de basis set en er is naast de verhaallijn genoeg te doen. Sterker nog, je kunt alle achievements met de Starter Pack behalen.
Het is wel zo dat het kopen van nieuwe karakters van de game, ervoor zorgen dat je meer kunt spelen. Er zijn verschillende verhaallijnen beschikbaar, die je na het uitspelen van de basisgame de mogelijkheid geven nog een ander avontuur aan te gaan.
Er is dus nog veel meer buiten de basis set, maar dan moet er wel voor betaald worden. Playsets zijn verkrijgbaar van Cars, Monsters University, The Incredibles, Pirates of the Caribbean, Lone Ranger, Toy Story In Space, en Inside Out. Playsets zijn verkrijgbaar voor 34,99 en losse figuurtjes gaan voor 15,99 over de toonbank
79805

Skylanders: Superchargers

De game Skylanders is al een begrip sinds 2011 en daarmee de eerste van deze drie toys to life games. Deze game is speelt zich af in een vrolijke wereld en is hiermee een uitermate geschikte RPG voor kinderen. In de games neem je het op tegen je vijand Kaos, en ga je op avontuur naar alle uithoeken van de wereld om hem te verslaan. Je zou denken dat Skylanders na een aantal delen ondanks de bijgeleverde portal en figuurtjes niet echt innovatief meer is, maar niks is minder waar.
In Skylanders Superchargers zijn er verschillende vervoersmiddelen bijgevoegd, die er mede voor zorgen dat je bepaalde gedeeltes van de wereld kunt betreden. Je kunt je, afhankelijk van het voertuig, te land, ter zee en in de lucht verplaatsen.
De versies op Nintendo consoles wijken af van die van de PlayStation en Xbox. Bij deze versies kun je kiezen tussen figuurtjes als Bowser en Donkey Kong. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat de figuurtjes die je mogelijk bij andere Skylander games (op dezelfde console) gebruikt hebt, nog steeds bruikbaar zijn in Skylanders Superchargers.
Wat de achievements betreft is het alleen mogelijk om de game volledig te voltooien, wanneer elk element kan worden betreden. Hier is dus een boot, een auto en vliegtuig voor nodig. Deze zou je erbij moeten kopen.

Wat kost het?

Een starterkit voor Skylanders: Superchargers kost tussen de 59,99 en de 69,99. Voor dat geld krijg je een Skylanders: Superchargers spel, een Portal of Power, 2 Skylanders actiefiguren, 1 Skylanders Superchargers voertuig, Collector poster en een Skylanders: Battlecast Trading Card.
De Dark edition gaat voor 89,99 over de toonbank, maar dan krijg je ook meer. Je krijgt hiervoor een Skylanders Superchargers spel, een Portal of Power, 2 Skylanders Superchargers, 2 Skylanders voertuigen, 1 KAOS Trofee en een poster. Losse voertuigen zijn te koop voor 16,99 en de figuurtjes kosten 13,99.