Lees hier snel alles over Tom Holland

  Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel van Tom Holland gehoord. De 23-jarige acteur is onwijs populair vanwege zijn rol als Peter Parker in de Spider-Man en Avengers films. Daarnaast is zijn carrière steeds succesvoller aan het worden. Maar wat weten we nou nog meer van Tom Holland? Hier hebben wij een aantal interessante feiten voor je neer gezet.

  Jay Maidment - © 2019 CTMG

  Wie is Tom Holland?

  Thomas Stanley Holland is op 1 juni 1996 geboren in het Londense Kingston upon Thames in Engeland. Zijn vader Dominic Holland is een komiek en zijn moeder Nicola Frost is een fotograaf. Tom heeft drie jongere broers. Zijn jongere broers Sam en Harry zijn een tweeling. Tom’s jongste broertje heet Patrick.

  Tom Holland ging naar Donhead Preparatory School, een particuliere school gelegen in Wimbledon, Zuid-West Londen. Hier werd het al vrij snel duidelijk dat Tom Holland aanleg had voor dans. Naast zijn schooluren begon Holland danslessen te nemen. Helaas werd de acteur door zijn klasgenoten gepest vanwege zijn passie voor dansen.

  Toen Tom Holland naar de BRIT School for Performing Arts and Technology ging, leerde hij veel meer over dans en acteren.

  Theater

  In 2006 werd Tom Holland tijdens Richmond Dance Festival opgemerkt door choreografe Lynne Page. Zij was de zakenpartner van Peter Darling, de choreograaf van Billy Elliot en Billy Elliot: The Musical. Dit was dan ook de musical waar Tom Holland uiteindelijk in te zien was. Na acht audities te hebben gedaan en na een opleiding van twee jaar maakte Holland zijn debuut in de West-End versie van Billy Elliot. Eerst speelde hij de rol van Michael, de beste vriend van hoofdpersoon Billy Elliot. Daarna mocht hij de hoofdrol zelf op zich nemen. 2010 was de laatste keer dat Tom Holland als Billy Elliot te zien was.

  Chuck Zlotnick - © 2017 CTMG

  Spider-Man

  Wanneer je aan Tom Holland denkt, denk je ongetwijfeld meteen aan Spider-Man. De wegslingerende superheld is altijd al een van de bekendste superhelden geweest, maar sinds Tom Holland de rol speelt lijkt Spider-Man zelfs nog populairder te zijn geworden. Holland maakte zijn debuut als Spider-Man in 2016. Hier verscheen hij voor het eerst in de film Captain America: Civil War.

  Marvel wilde Spider-Man al veel eerder in de MCU films hebben, eigenlijk al in de eerste Avengers, maar dit bleek veel moeilijker voor elkaar te krijgen dan gedacht. De rechten van Spider-Man behoren namelijk niet helemaal tot Marvel. Het iconische personage is dan wel bedacht door Stan Lee, maar in 1999 werden de rechten van Spider-Man verkocht aan Sony. Sindsdien mocht alleen Sony films maken met deze held. Toch is het Marvel in 2015 gelukt om een deel van deze rechten terug te winnen. In overleg met Sony mocht Spider-Man in Captain America: Civil War verschijnen, in de laatste twee Avengers films (Infinity War & Endgame) én kreeg de superheld twee eigen films.

  Na de film Spider-Man: Far From Home ontstond er onenigheid tussen Marvel en Sony. Dit liep uiteindelijk zo erg uit de hand dat Sony dreigde om de samenwerking met Marvel abrupt te beëindigen en zelf verder Spider-Man films te maken. Gelukkig is dit niet doorgegaan en is het aangekondigd dat er nog een derde MCU Spider-Man film met Tom Holland aankomt. Dit is deels te danken aan Tom Holland. Hij gebruikte zijn ‘clout’ als acteur om Spidey in de MCU te houden. Ook ging hij in gesprek met Sony's film-voorzitter Tom Rothman en Bob Iger, CEO van Disney, om Spider-Man te redden.

  null - © null

  Spoiler-Man

  Iets dat we de laatste tijd zeker hebben gemerkt van Tom Holland, is dat hij niet bepaald goed met spoilers om kan gaan. Door zijn enthousiasme heeft de acteur er bij pers interviews al vaker belangrijke informatie van Marvel films uitgefloept. Voordat Infinity War uitkwam, probeerde Marvel zo weinig mogelijk van de film weg te geven.

  Helaas bleek dit plan niet zo waterdicht als gedacht toen Tom Holland een paar belangrijke belangrijke spoilers weggaf tijdens een interview. Toen dit een paar keer daarna weer gebeurde, besloot Marvel hem zo min mogelijk informatie over de aankomende films te geven. Zo kreeg hij een aangepast script mee waarbij Tom veel moest improviseren. Nu is het meer een inside joke geworden. Tom Holland heeft zijn lesje zeker geleerd en maakt er nog regelmatig grapjes over in interviews en op social media.

  © 2019 - Disney/Pixar

  Stemacteur

  Naast zijn acteerwerk in verschillende theaterproducties en zijn iconische rol als Spider-Man is Tom Holland ook nog eens stemacteur. Zijn eerste werk als stemacteur was in 2010 voor de Studio Ghibli film ‘The Secret World of Arriety.’ Hierin sprak hij de stem in van Sho, een van de hoofdpersonages. Afgelopen jaar was Tom Holland nog te horen in de animatiefilm Spies in Disguise én in Dolittle.

  Ook heeft hij een rol in Disney Pixar film ‘Onward’, een film die zich afspeelt in een gemoderniseerde fantasiewereld. Tom Holland spreekt de stem in van hoofdpersonage Ian Lightfoot, een tiener die samen met zijn broer een tocht aflegt om hun vader voor een dag terug tot leven te brengen. Tom Holland is niet de enige Marvel acteur zijn die zijn stem voor deze film verleend heeft. Chris Pratt, ook bekend om zijn rol als Star-Lord speelt de broer van Tom Hollands personage.

  Filmcarrière

  Het is geen verrassing dat de Marvel films het ontzettend goed doen bij de Box Office. Maar naast deze films heeft Tom Holland ook nog andere grote Blockbusters achter zijn naam staan. In 2012 was Tom Holland te zien in de rampenfilm 'The Impossible.' De film gaat over een familie die tijdens hun vakantie in Azië met een heftige tsunami te maken krijgen. Tom Holland speelt Lucas, de oudste zoon van het gezin. In 2016 heeft Tom Holland ook in 'The Lost City of Z' gespeeld, een historische fictie.

  Binnenkort zal Holland de hoofdrol in een grote film spelen. Er komt eindelijk een verfilming van de populaire Uncharted games. Tom Holland zal de rol van gameheld Nathan Drake op zich nemen. Holland heeft recent nog aangekondigd dat de opnames over vier weken zullen starten. Er waren wat problemen rondom de film maar Holland is ontzettend enthousiast over deze film.

  The Brothers Trust

  Tom Holland en zijn familie doen ook veel voor anderen. In 2017 hebben zijn ouders, Nikki and Dom Holland, een beheerd fonds opgericht. Omdat zij vier zoons hebben, hebben ze dit fonds het Brothers Trust genoemd. Het doel van The Brothers Trust is een stem geven aan andere, kleinere goede doelen waarbij het niet goed lukt om gehoord te worden. Tom Holland staat centraal in dit fonds. Door gebruik te maken van zijn bekendheid en zijn invloed op sociale media helpt hij de doelen. The Brothers Trust werkt samen met goede doelen als The Lunchbowl Network, Momentum and Debra.

  Vrienden

  Naast de hechte band die hij met zijn familie heeft, is Tom Holland ook hecht met zijn vrienden. Nadat Holland doorbrak als Spider-Man is zijn leven in een klap veranderd. Om de roem niet naar zijn hoofd te laten stijgen, heeft Tom Holland ervoor gekozen om zoveel mogelijk tijd met zijn familie door te brengen. Zo woont hij bijvoorbeeld nog thuis.

  Ook heeft hij een van zijn beste vrienden aangenomen als personal assistant. Harrison Osterfield is al van kleins af aan Tom Hollands beste vriend. Toen Holland werd gecast als Spider-Man, heeft hij Harrison aangenomen als persoonlijke assistent. Dit was ook bij de tweede Spider-Man film het geval. Holland heeft dit vooral gedaan om in de realiteit te blijven. Het hielp volgens Tom enorm om zijn beste vriend op de set te hebben en om alles daaromheen met hem mee te maken.

  Harrison Osterfield heeft voor ondertussen voor zichzelf ook een carrière opgebouwd. Hij heeft al een paar kleine rolletjes als acteur gekregen in films en series zoals Catch-22 en heeft gefigureerd in Avengers: Infinity War en Spider-Man: Homecoming.

  © 2017 - Ben Stansall

  Prijzenkast

  Op 21-jarige leeftijd heeft Tom Holland ook een aantal belangrijke awards binnen mogen slepen. De eerste award die hij gewonnen heeft was in 2013 voor zijn rol in The Impossible. In 2017 kon Tom nog meer awards op de plank zetten. Zo won hij de BAFTA Award in de categorie 'Rising Star.' Daarnaast won Tom de Teen Choice Award voor mannelijke filmster. In 2019 heeft Tom overigens exact dezelfde prijs gewonnen voor zijn tweede Spider-Man film.

  Relatiestatus

  Voor degenen die zich afvragen hoe het met Tom Hollands liefdesleven zit, helaas moeten we jullie teleurstellen! Tom Holland heeft al sinds juli 2019 een relatie met Olivia Bolton. De twee schijnen elkaar al vanaf kleins af aan te kennen, maar het koppel is erg privé over hun relatie. Het is dan ook nooit door Tom Holland bevestigd dat de twee iets hebben.

  Veel Spider-Man fans speculeerden een tijd lang dat Tom Holland wellicht iets met MJ-actrice Zendaya zou hebben. Helaas is dit niet het geval. Naast het feit dat Tom Holland en Olivia Bolton al een koppel zouden zijn, is Zendaya de laatste tijd ook vaker te zien met Euphoria-ster Jacob Elordi.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.