LA Noire guide - survivaltips voor de echte detective

Article
dinsdag, 21 november 2017 om 16:04
xgn google image
Ga jij de LA Noire remaster spelen? Dan kun je misschien wat tips gebruiken, want makkelijk is de game niet. Het is immers wel zo leuk om de verschillende criminal cases tot een goed einde te brengen en de volle vijf sterren te pakken. Daarom geven we jou met deze LA Noire guide vijf tips om succesvol misdaad te bestrijden!
Op 14 november komt Rockstars LA Noire remaster uit voor de PS4, Xbox One en Switch, terwijl The VR Case Files voor de HTC Vive-versie in december verschijnt. Detective Cole Phelps duikt in de criminele onderwereld van jaren ’40 Los Angeles en staat daarbij voor grote uitdagingen. Elke keer weer is het een mysterie wie de moordenaar is en je begint vaak met niet veel meer dan een lijk. Toch kan het balletje al snel gaan rollen door een combinatie van de juiste afwegingen maken en goed op te letten.
Als detective krijg je te maken met getuigen en leugenaars, achtervolgingen in auto en te voet, vuist- en vuurgevechten en veel, heel veel clues onderzoeken. Om de veroordeling van een onschuldig persoon, een slechte score en een ‘afbrander’ van je baas te voorkomen, doe je er goed aan om aandacht te besteden aan de volgende vijf punten.

Raadpleeg je notitieblok

De meest wijze levensles die we in deze LA Noire guide kunnen geven is om constant je notitieblok erbij te pakken. Wanneer je het even niet meer weet kan je hier altijd op terugvallen, want bij elke aanwijzing die je vindt, elk personage dat je ontmoet en elke locatie waar je komt, maakt Cole Phelps een aantekening. Zo zie je in een oogopslag alle informatie die je al hebt verzameld.
Soms ontbreken er cruciale details bij een voorwerp of personage, maar kom je daar later pas achter. Je ziet dan bijvoorbeeld een vraagteken staan. Ook het zetten van waypoints gebeurt via je notitieblok. En wie weet zie jij zelf ineens een duidelijk verband waarmee je de dader aan het licht brengt!
121294

Neem de tijd

Onderzoek doen als detective gaat traag en actie is dus zeker niet de hoofdmoot van de game. Om de zaak op te kunnen lossen moet je geduld hebben en zorgvuldig te werk gaan. Meestal begin je met het uitkammen van een plaats delict, dus steek hier genoeg tijd in. De belangrijkste clues liggen niet altijd op voor de hand liggende plekken en die wil je vast niet missen.
Ook moet je tijdens ondervragingen niet gelijk de eerste de beste persoon beschuldigen. Houd het hoofd koel en denk eens rustig na: heb je wel bewijs voor je beschuldiging? Wat voor belang zou diegene hebben om de waarheid wel of niet te vertellen? Haal eventueel je notitieboekje er weer bij zoals we op de eerste pagina van de LA Noire guide al noemden.
Soms vind je meerdere aanwijzingen waardoor je verschillende paden (tegelijk) kunt bewandelen. Het loont dan om ook altijd de extra locaties te bezoeken, want het kan maar zo zijn dat je achter interessante info komt die je een heel andere kijk op de zaak geven. Doe dus vooral lekker rustig aan als dat je helpt het totaalplaatje te zien.
121296

Zet je zintuigen op scherp

Het is nodig om je zintuigen op scherp te zetten tijdens het oplossen van een zaak. LA Noire strooit namelijk redelijk met hints, maar je moet ze wel opmerken. Zo is het handig goed te luisteren naar wat er gezegd wordt door je collega’s, maar ook naar wat Phelps zelf opmerkt. Ze helpen je verbanden te leggen, bijvoorbeeld tussen moordwapen en vermoedelijke dader.
Ook de soundtrack speelt mee, want de game geeft vanzelf aan wanneer je vlakbij een aanwijzing bent. Je hoort dan telkens een opvallend riedeltje en je controller gaat ook trillen. Bovendien speelt er voortdurend spannende muziek tijdens het zoeken, dat pas ophoudt als je alle grote aanwijzingen hebt gevonden. Je kan vaak al eerder weggaan, maar weet dus dat je de omgeving pas goed hebt uitgekamd wanneer de muziek voorbij is.
121297

Leer leugens herkennen

In LA Noire spreek je veel getuigen en verdachten, waarvan sommigen je graag helpen en anderen juist de waarheid achterhouden. Het is zaak om dit van elkaar te kunnen onderscheiden door goed naar lichaamstaal te kijken. Mensen die liegen zijn vaak wat zenuwachtiger en uiten dat op allerlei manieren. Het is nog niet zo dat hun neus gaat groeien, maar ze zitten er bijvoorbeeld wel vaker aan.
Tijdens de verhoren heb je de mogelijkheid tussen good cop, bad cop en accuse te kiezen. Good cop spreekt voor zich, bad cop is daarentegen voor als je twijfelt aan iemands antwoord. Voor laatstgenoemde moet je harde bewijzen hebben, dus pas hier dan ook mee op! Aan jou om voor de juiste optie te gaan, maar door goed naar iemands gezichtsuitdrukking en houding te kijken kom je een heel eind.
121298

Ga spaarzaam om met intuïtie

Af en toe komt het voor dat je echt geen flauw idee hebt of iemand eerlijk tegen je is, welk bewijs je moet inzetten tijdens een verhoor of waar dat vitale bewijsstuk überhaupt is. In zo’n geval kun je gebruikmaken van de intuïtie van Cole Phelps en dat is de laatste tip van deze LA Noire Guide. Door de game heen verdien je intuïtiepunten die je weer kunt inzetten om je verder te helpen als je vastloopt.
Geef niet gelijk al je punten uit wanneer je denkt het ook zonder te redden, want je komt ongetwijfeld later momenten tegen waarop je er meer had gewild. Het verdienen van de punten gaat ook niet zo heel snel, dus het is fijn om ze in hun volle waarde te benutten. Handig is het zeker!

LA Noire Guide - heb jij nog tips?

Heb jij wat aan deze LA Noire guide? Misschien heb je zelf nog tips die je hieronder wilt delen! Laat dan even een reactie achter.