5 verwachtingen voor La Casa de Papel seizoen 5

Article
dinsdag, 03 augustus 2021 om 14:00
la casa de papel maskf1585561176
Met de onthulling dat La Casa de Papel seizoen 5 vanaf 3 september met een nieuw seizoen op Netflix te zien is, beginnen fans alweer in de handen te wrijven. De nieuwe afleveringen zijn immers de laatste van de Spaanse hitserie. Wij zetten om je alvast warm te maken voor het einde vijf verwachtingen voor La Casa de Papel seizoen 5 op een rij.
Met het laatste seizoen in aantocht wordt er volop gespeculeerd over wat er mogelijk gaat gebeuren in het slotakkoord. Fans slingeren theorien als wilden in het rond, maar daarvan zijn zeker een aantal te vinden die maar zo waar kunnen zijn. Onze verwachtingen zetten we daarom op een rijtje voor de finale van La Casa de Papel.
Let op, spoilers voor de eerste vier seizoenen van La Casa de Papel volgen.

De Bella Ciao-crew ontsnapt via de voordeur

De eerste verwachting is direct een bijzondere. Eén van onze verwachtingen is namelijk dat de crew bankrovers simpelweg via de voordeur naar buiten loopt om te ontsnappen. Er zijn meerdere manieren waarop deze theorie te onderbouwen is.
Zo werd al duidelijk uit eerdere seizoenen dat de bandieten een plan niet graag herhalen. Daarnaast werd de vorige keer vrij snel duidelijk dat een tunnel graven nodig was en dat lijkt niet het geval te zijn. De enige logische verklaring is dat er iets uit de hoge hoed wordt getoverd om gewoon via de voordeur aan de politie te ontkomen.

Alicia heeft een connectie met Berlin

Dat Alicia een bijzondere rol heeft sinds haar introductie in seizoen 3 staat buiten kijf. De meedogenloze detective pakte Rio keihard aan, maar werd daarvoor ook gestraft toen de regering haar de schuld gaf en nu ook achter haar aanzit. Velen geloven dan ook dat ze zich wil aansluiten bij El Professor, iets wat goed kan gezien de cliffhanger van seizoen 4.
Toch gaat onze theorie een stapje verder, namelijk dat Alicia op een of andere manier een connectie heeft met de broer van de professor, Berlin. Dit komt vooral door de flashbacks die gedurende de afgelopen twee seizoenen te zien zijn. Berlin leeft hierin nog en zien we samen met Tatiana die verdacht veel lijkt op Alicia.
Nu denken we niet dat de twee personages die we zien in de verleden en tegenwoordige tijd dezelfde zijn, maar wel dat de twee mogelijk zusjes zijn. Op die manier zou de connectie met Berlin ook te verklaren zijn en de professor een reden hebben waarom Alicia mogelijk wel bij de bende mag aansluiten. Wie de twee naast elkaar zet, kan de gelijkenissen immers niet ontkennen en het zou een typische twist zijn voor de bekende misdaadserie.
la casa de papelf1619777260

Gandía leeft

Een ander regel die iedere kijker van series en films moet onthouden is dat niemand dood is tot het lichaam daadwerkelijk is getoond. Dat is nog niet het geval bij Gandía. Hij werd dan wel neergeschoten in seizoen 4, maar de camera toonde daarna nooit meer een lijk.
Dit zorgt er dan ook voor dat velen denken dat Gandía nog in leven kan zijn, hoe klein de kans ook is. Toch moeten we zeggen dat ook wij de terugkeer van Gandía wel kunnen zien. De schurk die samen met de Bella Ciao-crew in de bank zit, is één van de weinige schurken die de serie nu nog heeft. Natuurlijk is er nog de politie, alleen het perspectief daarvan zagen we veelal via Alicia die nu zelf ook de nodige problemen heeft met de politie.
Mocht Alicia aansluiten valt de connectie met de politie zelfs redelijkerwijs weg en biedt Gandía juist uitkomst voor de makers. Tevens brengt het de spanning in de bank weer wat terug. Of het daadwerkelijk het geval is moet nog blijken, want….
la casa de papel denverf1621240046

Berlin leeft (ook!)

Een andere verwachting is namelijk dat Berlin nog leeft. De acteur is gedurende de hele serie in ieder seizoen geweest, waarvan de laatste twee middels flashbacks. Toch geldt ook voor Berlin dat zijn lichaam nooit getoond is.
Het laatste wat we zagen was dat de charismatische schurk voor een afleiding zorgde om de rest van de bende te laten ontsnappen. Dat zou kunnen betekenen dat Berlin nog terugkeert als twist om de spanning pas echt toe te laten nemen voor het laatste seizoen. Toch denken we niet dat zowel Berlin als Gandia nog leven, want dat zou de waarde van het sterven enorm doen verlagen in de serie.
la casa de papel 4 3f1619097779

El Professor legt het loodje

Als laatste verwachting moeten we toch wel stellen dat we El Professor de serie niet zien overleven. De hele misdaadorganisatie werd door hem in gang gezet, maar dat wil niet zeggen dat hij het einde van de serie haalt. Een ongeschreven regel in het vertellen van verhalen is immers dat je een moordenaar niet kunt laten leven.
El Professor mag de trekker dan nooit zelf hebben overgehaald, maar hij is wel verantwoordelijk voor veel dood. Hij zet namelijk een groot deel van de serie in gang met alle gevolgen van dien, waaronder de dood van vele personages. Het is dan ook poëtisch dat de professor zelf het laatste loodje legt om ervoor te zorgen dat de rest kan ontsnappen.

De La Casa de Papel seizoen 5 verwachtingen op een rijtje

Dit zijn onze verwachtingen voor het vijfde seizoen van La Casa de Papel. Ben je het eens met onze lijst of verwacht je iets compleet anders? Laat het ons weten in de reacties! La Casa de Papel seizoen 5 gaat op 3 september weer verder met de eerste helft van seizoen 5, waarna de rest van de serie op 3 december volgt.
Dit artikel is origineel op 25 mei 2021 gepubliceerd.