5 redenen om La Casa de Papel te kijken

Article
woensdag, 26 mei 2021 om 19:00
maxresdefault 5f1575882008
Later dit jaar gaat het vijfde en laatste seizoen van La Casa de Papel in première op Netflix. Om de Spaanse serie een goed slot te geven wordt het seizoen in twee delen opgesplitst, waarbij het eerste deel al in september komt. Mocht je nou twijfels hebben over het kijken van de serie, geven wij je hier alvast vijf redenen om La Casa de Papel te kijken!
De Spaanse Netflix-hit La Casa de Papel nam de wereld over in 2018. Nadat in 2017 de serie op Netflix verscheen in twee delen werd de serie in 2018 echt razend populair en dat is niet heel verwonderlijk. De serie heeft namelijk verschillende aspecten waarmee een leger aan fans werd opgetrommeld.

Diefstal om bij te smullen

Een goed verhaal is altijd een vereiste als een serie wil slagen, maar dat is binnen het misdaadgenre makkelijker gezegd dan gedaan. De Spaanse serie kiest voor het heist-genre, wat al helemaal een moeilijk pad is om te bewandelen. Voor films werkt het genre enorm goed, maar een te lang uitgerekt verhaal kan al snel voor rollende ogen zorgen.
La Casa de Papel weet de balans perfect te behouden dankzij een grote cast die voor verschillende verhaallijnen zorgt. In de serie volg je namelijk drie verhaallijnen, zoals die van de politie die met de bandieten probeert af te rekenen. Dan heb je ook nog de bandieten zelf en hoe ze de overval plegen en die van El Professor, het brein achter de operatie die zelf niet mee in de bank zit maar vanuit buitenaf helpt.
la casa de papel 4 3f1619097779

Fantastische personages

Die meerdere verhaallijnen worden extra goed uitgevoerd door de fantastische personages. Na een aflevering heb je een goed idee wie iedereen is en raak je van de performances gecharmeerd. Al snel zit je compleet in het verhaal en juich je eigenlijk voor iedere kant, want zowel binnen als buiten de bank zijn helden te vinden.
Toch zijn er een paar personages die met kop en schouder boven de rest uitspringen, zoals El Professor. Het brein achter de operatie wordt onwijs goed gespeeld door Álvaro Morte en weet in het kat-en-muisspel telkens weer te verbazen. Ook Pedro Alonso als Berlin, Alba Flores als Nairobi en Jaime Lorente weten telkens weer de harten van fans te veroveren.
2021 05 25 la casa de papel seizoen 4f1627976723

Cliffhangers alom

Een andere reden om de Spaanse serie te kijken is dat deze misdaadserie vol zit met cliffhangers. Aan het einde van iedere aflevering zit je weer aan het beeld gekluisterd en wil je weer door met nog een aflevering. Het grootste voordeel van allemaal is dat je dat gewoon kunt doen. De eerste vier seizoenen staan immers al op Netflix.
De vergelijking met een serie als Undercover is dan ook snel te maken. De bekende serie uit de stal van de lage landen zit ook vol met cliffhangers die steeds om een vervolg smeken. Toch is dat niet de enige overeenkomst die de serie heeft met La Casa de Papel.
la casa de papel denverf1621240046

De vlam der liefde

La Casa de Papel heeft namelijk ook een goede dosis romantiek. Spaanse series weten als geen andere hoe een vleugje amor een serie kan opleuken en doet dit telkens op succesvolle wijze in La Casa de Papel. Sterker nog, fans weten niet eens wie ze als favoriete koppel zouden moeten aanwijzen. Er zijn namelijk genoeg opties!
De romantiek is als het ware een verlengstuk van hoe goed de schrijvers van La Casa de Papel zijn met het ontwikkelen van relaties. De onderlinge relaties tussen de personages zijn namelijk tot in de puntjes uitgewerkt en voelen onwijs natuurlijk. Hierdoor kijk je de serie nog sneller weg.
la casa de papel maskf1585561176

Vreemde taal is juist een voordeel

Voor sommigen is de Spaanse taal een barrière die net iets te veel is. Toch zien wij het feit dat de serie in het Spaans is juist als een troefkaart van La Casa de Papel. Doordat de serie in het Spaans is, moet je de aandacht er wel bij houden als je aan het kijken bent. Even op je telefoon scrollen kan dan ook niet.
Doordat je de aandacht er veel beter bij hebt, word je nog verder in het verhaal gezogen. Dit is lang niet bij iedere serie het geval doordat je het, als je de taal snapt, toch nog deels meekrijgt. Verder leer je hier en daar ook nog een klein beetje de Spaanse taal en dat is natuurlijk ook geen straf.