Kirby & The Amazing Mirror

Article
vrijdag, 16 mei 2014 om 16:30
xgn google image
Kirby is misschien wel een van de minst populaire personages uit de stal van Nintendo. Toch schittert deze kleine roze marshmallow in tal van games. Op de Gameboy Advance was Kirby & The Amazing Mirror de grootste Kirby game. Nintendo brengt nu deze game naar de Wii U, in de eerste lading Gameboy Advance titels in Nintendo’s eShop.
Toch is Kirby geen klein game-icoon, maar menig gamer zou het eens zijn dat Kirby’s Dreamland op de Nintendo Entertainment System, de meest bekende Kirby game is waar hij de hoofdrol in speelt. Natuurlijk kennen we deze vrolijke vriend uit de Super Smash Bros. serie, maar in de Gameboy Advance titel Kirby & The Amazing Mirror schittert Kirby in zijn laatste game voor de Gameboy Advance!

Gameplot Kirby & The Amazing Mirror

Kirby & The Amazing Mirror dankt zijn naam aan het plot in de game, waarin Kirby naar Mirror World dient af te reizen om een kwade kracht te verslaan. Je tegenstander Metaknight heeft al een poging gedaan om het kwaad in de Mirror World te stoppen, maar faalde daarin. Zijn weerspiegeling heeft ervoor gezorgd dat Kirby drie klonen erbij heeft, die samen moeten werken om de kwade kracht te verslaan.
Gamerecensie
Nintendo heeft de kern van Kirby in leven gelaten, waardoor je nog steeds vijanden kunt opslokken en hun krachten kunt combineren, maar qua leveldesign speelt Kirby & The Amazing Mirror anders dan we gewend zijn. Dit komt doordat de wereld in dit deel een labyrint is zoals we kennen uit Metroid en Castlevania games.
Je zult door spiegelportalen heen moeten reizen. Veel van de spiegelportalen zitten goed verstopt, waardoor je specifieke krachten moet gebruiken om bij een portaal te komen. Dit voegt een laagje extra gameplay toe, ook omdat je de krachten kunt verliezen.

Amazing?

Het zoeken van deze geheime portalen is ook meteen een punt waar veel gamers over zulke struikelen. Het is niet altijd duidelijk waar je nu precies heen moet. Dit doet af aan de algemene ervaring van Kirby. De games worden over het algemeen namelijk als simpeler beschouwd en kunnen daarom doorgewinterde Kirby-gamers afschrikken.
Anno 2014 is de game nog goed te doen, maar zeker niet 'Amazing'. De switch van gameplay is helaas net iets te drastisch voor het concept van Kirby, waardoor je niet een echte 'Kirby'-ervaring krijgt. Houd jij van platformen en het nodige zoek- en speurwerk, dan is Kirby & The Amazing Mirror wel een echte aanrader. Ook in 2014!

Populair Nieuws