Kingdom Come Deliverance tips - De middeleeuwen zijn al zwaar genoeg

  Het leven van een simpele burger in Tsjechië omstreeks 1400 is niet gemakkelijk. In Kingdom Come: Deliverance stap je in de stuntelige schoenen van luilak Henry, dus daar waar mogelijk is een duwtje in de goede richting best welkom. Wij geven je daarom ook een aantal Kingdom Come Deliverance tips om je op weg te helpen!

  Snel goede gear vinden

  Als luie sloeber is het voor jou als Henry lastig om in het begin van de game rond te komen. Alles kost een fortuin en jouw verzamelde voorwerpen leveren barweinig op. Eén van de Kingdom Come Deliverance tips die wij je geven is dan ook eentje waardoor je snel een goede set uitrusting tot je beschikking hebt.

  Net ten oosten van het dorpje Neuhof (of eigenlijk eerder een grote boerderij) loopt een weggetje de map uit. Volg je de weg tot het einde, dan zal je aan je linkerhand een paar tenten en één grote kist tegenkomen. Zodra je goed genoeg bent in kisten openmaken (hard sloten openmaken), kan je ongezien een volledige uitrusting uit de kist vissen.

  Het omhoog krijgen van je lockpick vaardigheid duurt niet lang, dus je kan al snel een goede set armor eigen maken. Over boze blikken van de eigenaar hoef je je ook niet bang te maken, want tegen het einde van het spel wordt duidelijk van wie de uitrusting is. Het antwoord zal je tegen die tijd duidelijk worden.

  Nachtelijke avontuurtjes

  Wie rijk wil worden zal er al snel achterkomen dat het lastig is om dat op een legale manier te bereiken. De missies die je doet waarin je jouw leven riskeert, betalen slecht en ook simpele bandieten hebben nauwelijks geld op zak. De enige manier om jouw zak met groschen te spekken is dus zelf een bandiet te worden!

  In plaats van handelaren op wegen overvallen, is het makkelijker om te wachten tot de nacht is gevallen en in winkels (en huizen) in te breken. Hoe mooier het huis, hoe meer er te halen valt. Maar wees je wel bewust van het gevaar, want bewakers doen in de nacht hun ronden en ook winkeleigenaren zijn niet doof.

  Als je wordt betrapt kan je een poging doen je eruit te praten, de bewakers in kwestie om proberen te kopen of te intimideren, of een nachtje in de cel doorbrengen. Gemaakte progressie in vaardigheden gaat net als in Skyrim verloren.

  Spullen onderhouden

  Als iemand jouw kleding of bepantsering met een zwaard toetakelt, zal je uitrusting schade hebben. Hoe meer schade, hoe zwakker de bepantsering. Het is dus zeker een van de betere Kingdom Come Deliverance tips om jouw uitrusting in topconditie te houden.

  Waar je dat kan doen door langs te gaan bij een smid en tegen forse betaling weer een zo goed als nieuwe uitrusting kan krijgen, kan je het ook zelf voor je rekening nemen. Dan kost het je enkel een reparatiekitje, waarvan de kosten flink lager liggen. Bedenk wel dat hoe kapotter jouw armor is, hoe hoger jouw reparatievaardigheid moet zijn om te fixen.

  Paard als trouwe viervoeter

  De map in Kingdom Come: Deliverance is best groot. Aangezien de meeste missies van jou verwachten dat je flinke reizen maakt om met mensen te praten of bandieten af te slachten, kan je er maar beter voor zorgen dat je de beschikking hebt over een goed paard. En niet alleen het beest zelf, maar ook de uitrusting voor het ros.

  Je zal flink in de buidel moeten tasten om je paard een fatsoenlijk zadel, hoefijzers en tuig te kunnen geven, maar het resultaat is direct zichtbaar. Je paard is een stuk wendbaarder, kan langer en sneller rennen en zal er ook nog eens toffer uitzien als je hem bekleding geeft. En dat geeft weer flink wat charismapuntjes!

  Brouw vergif en wacht op je kans

  De laatste van de Kingdom Come Deliverance tips die we je mee kunnen geven is om flink wat vergif te brouwen. Zodra je die over een pijl giet, zal je enkel hoeven te wachten totdat een vijand vanzelf dood neervalt.

  Combineer dat met het aantrekken van donkere kleding en wachten tot iedereen slaapt, en niemand zal weten waar de pijl vandaan kwam. Perfect om vanaf een veilige afstand iedereen een vergifpijl in zijn been te schieten en rustig te wachten tot iedereen morsdood is. Bespaart je flink wat frustratie, tijd en groschen voor reparaties!

  Meer Kingdom Come Deliverance tips

  Met deze handige tips kom je al een beetje verder in de game. Maar als je meer hulp nodig hebt, dan gaan we in de volgende guides wat dieper in op de details:

  Kingdom Come Deliverance

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.