Aan de slag met de Kingdom Come Deliverance hands-on [Gespeeld op gamescom 2017]

  Kingdom Come Deliverance is een aankomende RPG die zich onderscheidt van veel andere games in het genre door een historische accuraatheid van de bovenste plank. Wij gingen op gamescom aan de slag met een nieuwe Kingdom Come Deliverance hands-on. Lees er hier alles over!

  Uit op wraak

  Het jaar is 1403. Bohemia, de regio die het huidige Tsjechië omvat, bevindt zich in een periode van onrust. Henry, de zoon van een smid, leeft een simpel bestaan in een simpel dorpje, tot op een dag zijn ouders voor zijn ogen worden vermoord door een man gekleed in een zwart harnas.

  Henry is uit op wraak en trekt de wijde wereld in, op zoek naar de moordenaar van zijn ouders. En hoewel dit persoonlijke verhaal fictief is, speelt Kingdom Come Deliverance zich af in een wereld die geheel naar waarheid is nagebootst. Locaties, personages en gebeurtenissen zijn stuk voor stuk afgeleid uit de historie.

  Afgelopen E3 hebben we de game al even aan de tand gevoeld en op gamescom konden we opnieuw aan de slag met een Kingdom Come Deliverance hands-on. In deze hands-on werd meer getoond van de uitgestrekte spelwereld, lees dus snel verder!

  Op zoek naar een moordenaar

  Onze hands-on speelde zich rond het begin van de game af, wanneer Henry naar het dorp Neuhof vertrekt. In dit dorpje heeft namelijk een brute afslachting plaatsgevonden, waarbij zowel mensen als paarden het leven moesten laten. De eigenaar van de paarden, een man met status, stuurt jou samen met een stel soldaten op pad om te onderzoeken wat er precies gebeurd is.

  Eenmaal aangekomen in Neuhof word je grotendeels vrijgelaten in de manier waarop je jouw onderzoek uitvoert. Zo kan je ervoor kiezen om ooggetuigen te ondervragen en met behulp van hun hints verder op onderzoek uit te trekken. Wij begonnen het onderzoek door onder andere de staljongen en de vrouw van een van de slachtoffers te ondervragen, terwijl we een oogje open hielden voor clues in de omgeving.

  Na te horen hebben gekregen dat een paar van de mannen die verantwoordelijk waren voor deze slachtpartij in noordelijke richting zijn vetrokken, traden wij te paard om verderop in het dorp naar meer informatie te zoeken. Hier konden we weer met verschillende ooggetuigen praten, waarvan een inwoner de mannen in noordelijke richting naar het bos zag vertrekken. Zodoende gingen wij dezelfde richting op en na wat speurwerk vonden we daar een bloedspoor.

  Pak het op jouw manier aan

  Er zijn in Kingdom Come Deliverance dus meerdere wegen die naar Rome leiden, of in dit geval: naar de moordenaars. Maar het wordt pas echt interessant vanaf het moment waarop de speler de moordenaars vindt en besluit wat er gedaan moet worden. Je kan de situatie namelijk op verschillende manieren aanpakken en er is niet zozeer een 'juiste' manier waarop je het moet doen.

  Wanneer je bij de twee mannen in de buurt komt, maar ongezien op afstand blijft, merk je dat ze aan het praten zijn. De een is gewond en wil dat de ander hem doodmaakt. Iets dat uiteindelijk ook gebeurt wanneer je ze hun gang laat gaan.

  Maar je kan er ook voor kiezen om zelf het gevecht met de mannen aan te gaan. Of je kiest ervoor om terug te keren naar de groep soldaten om hun hulp in te schakelen. De keuze is altijd aan jou, en die vrijheid om het op je eigen manier aan te pakken is in Kingdom Come Deliverance erg groot.

  Natuurschoon zo ver je kan kijken

  Iets anders dat groot is aan Kingdom Come Deliverance, is de wereld waarin de game zich afspeelt. De wereld van Kingdom Come Deliverance is geheel gebaseerd op de realiteit. Geen fantasierijke omgevingen met draken en dungeons dus, maar wel prachtig ogend natuurschoon.

  Tijdens de gamescom demo reisden we te paard naar het dorpje Neuhof en onderweg keken we onze ogen uit. Met de omgevingen lijkt het in Kingdom Come Deliverance in ieder geval wel goed te zitten. Ook is de map erg groot en gedetailleerd; zo waren we dik vijf minuten door het bos aan het dwalen voordat we de twee moordenaars gevonden hadden.

  Dit dwalen is niet een zeldzaam fenomeen in Kingdom Come Deliverance. De game bevat namelijk geen waypoints of andere, volgens de ontwikkelaar 'onrealistische' dingen. Bijna net als in het echt zul je het dus vooral met behulp van je gevoel voor richting en clues uit de omgeving zelf moeten doen. De ontwikkelaars hebben hier bewust voor gekozen om een zo realistisch mogelijke ervaring neer te zetten.

  Een unieke ervaring

  De gamescom hands-on bevestigt wederom dat Kingdom Come Deliverance een unieke ervaring gaat bieden. Nee, voor fans van fantasy is het waarschijnlijk geen game om naar uit te kijken: er zitten geen draken, magie, trollen of andere fantasierijke elementen in verwerkt. Daarvoor in de plaats biedt Kingdom Come Deliverance juist historische accuraatheid en realisme, waardoor de game verfrissend aanvoelt in een gamelandschap dat gevuld is met draken en magiërs.

  Net als we op E3 opmerkten, mag de game op technisch vlak nog wel wat opgepoetst worden. Vooral op het gebied van voice acting en gezichtsanimaties wist de game nog niet veel indruk te maken. Maar de realistische setting en de prachtige omgevingen wekken de interesse.

  Kingdom Come Deliverance verschijnt op 13 februari voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Kingdom Come Deliverance

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.