Kijktip: check deze Videoland Originals

Article
zondag, 05 januari 2020 om 12:00
dit is nederlandf1577985694
Heb jij alle films en series van Netflix al gezien of zit er even niks van jouw smaak bij? Dan kun je gaan zitten wachten op nieuwe content. Of je schakelt even over naar Videoland Deze streamingdienst zit namelijk boordevol met Videoland Originals die de moeite waard zijn. Wij geven je een paar kijktips.

Dit is Nederland

Wat is Nederland? Een klein kikkerlandje. Los daarvan een land met veel mensen en waarin van alles gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan het boerenprotest. Soms gebeuren taferelen ook hier, waarvan je misschien eerst dacht dat zoiets enkel in het buitenland gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele moord in de Pathé in Groningen.
Van het een op het andere moment zijn de schoonmakers, een getrouwd, stel vermoord. Kennelijk door een verwarde man. Wat doen we met dit soort situaties? Videoland heeft nu een interessant documentaire-reeks die ‘Dit is Nederland’ heet. Het zijn korte afleveringen van nog minder dan een half uur die inspelen op iets wat er in onze maatschappij gebeurt. Super interessant dus als je wat meer te weten wilt komen! Je moet alleen wel een beetje geïnteresseerd zijn in nieuws.
harkstedef1577986099

Het beest van Harkstede

De tweede Videoland Original om te kijken is Het beest van Harkstede. Dit is een korte documentaire reeks, bestaande uit drie afleveringen van zo’n 40 minuten per stuk. De serie gaat over de moordenaar Willem van Eijk die in de jaren ’70 en ’90 vijf vrouwen heeft vermoord. Sommigen noemen hem zelfs Jack the Ripper. Iets wat hij zelf misschien als compliment beschouwt, maar waarvan de gemiddelde mens alleen maar van kan gruwelen.
Naast de vijf moorden die hij al bevestigd heeft, wordt hij verdacht van nog drie moorden. De serie op Videoland is niet voor mensen die een zwakke maag hebben, maar wel wat meer te weten willen komen over de Nederlandse Jack the Ripper.
badrf1577986175

Badr

Oké, stiekem is dit een klein beetje mosterd na de maaltijd, omdat ‘Het gevecht van de eeuw’ al verleden tijd is. En we weten allemaal dat het gevecht tof begon met Rico die opeens seconden kreeg, maar dat de wedstrijd niet is afgemaakt vanwege een blessure van Badr. Alweer. Want de vorige keer dat de twee grootheden tegenover elkaar stonden, had hij er ook al last van. Al was dat een andere blessure.
Er schijnt een derde match te komen. Wie weet wat de toekomst brengt. Wil je meer te weten komen over de kickbokser, dan is de driedelige serie op Videoland wellicht wat voor jou. De afleveringen duren 37 minuten, 27 minuten en 39 minuten en zoomen in op Badr's carrière, zijn roem, zijn jeugd en de wedstrijd van laatst. Interessant om eens te zien!
schermafbeelding 2019 01 23 om 090830 0f1577986360

Moorddossier Holleeder

Willem Holleeder is net zoiets als spruiten. Je kent het en denkt hoogstwaarschijnlijk: bah, dat hoef ik niet. Maar hoe je het ook wendt of keert, je komt zijn naam continu tegen in de media. Al jaren. En als het zijn naam niet is, dan is het wel die van Thomas van der Bijl of Cor van Hout. Verder zijn er heel wat mensen geliquideerd.
We kunnen ons goed voorstellen dat je op een gegeven moment, zeker als je niet alles vanaf dag één hebt gevolgd, niet meer weet wie al die namen zijn. Dan is Moorddossier Holleerder een uitkomst. De documentaire duurt slechts 50 minuten en daarin kom je een hoop te weten over de man en wat er allemaal in het verleden is gebeurd. Te bizar voor woorden eigenlijk.
83aebcd1 58f7 4ba0 8398 d82f3e309a5a ikbeninfluencerf1577986756

Ik ben Influencer

“Ik influence je de moeder." Af en toe zijn we behoorlijk kinderachtig op kantoor en is dit weer een opmerking die iemand roept. Waar komt het vandaan? Van de trends van influencers die steeds populairder worden. Het is echt een begrip geworden: influencer. Iemand die vaak in korte tijd heel populair is geworden, een hele berg fans achter zich heeft staan en daarmee ‘invloed’ uitoefent.
De serie op Videoland duurt slechts 68 minuten en volgt Kaj Gorgels, Qucee en Juultje Tieleman. De docu volgt hun dromen en ambities. Interessant dus als je eens wat meer te weten wilt komen.