Kerst in games - speciale content voor de feestdagen!

Article
woensdag, 23 december 2015 om 11:43
xgn google image
De feestdagen staan alweer voor de deur en dat is aan alles te zien. Waar je ook bent knipperen lampjes, hangt er versieren en staan er kerstbomen. Cadeaus worden massaal ingeslagen en een hoop mensen breken hun hoofd al over het kerstdiner. Ook digitaal zijn de feestdagen duidelijk aanwezig. Het wordt steeds gebruikelijker om kerst in games te stoppen.
Alsmaar vaker zie je dat ontwikkelaars op ludieke wijze kerst in games verwerken. Of het nou thematische missies, game modes of dat het puur ter decoratie is, extra content voor de kerst is altijd een leuk cadeautje. Wij gingen op zoek naar kerst in games en stelden deze titels voor jou samen!

Rocket League - Snow Day event

Dat je werkelijk alles kunt omtoveren in een kerstthema, dat bewijst Rocket League maar weer. Momenteel kun je deelnemen aan het Winter games event. Alsof de combinatie tussen racen en voetbal niet gek genoeg is, doet de game er nog een schepje bovenop.
De modus heet Snow Day en heeft niks meer met voetbal te maken, maar meer met ijshockey. De bal is veranderd in een puck en het veld ligt onder een dik pak ijs.Bovendien stelt het event je in staat om je auto op te fleuren met typische kerst accessoires, als cadeautjes, een kerstmuts, of een hertengewei.
De volgende garage items zullen beschikbaar zijn tijdens het Rocket League Snow Day event:
“Xmas” Rocket Trail
“Blitzen” Topper
“Christmas Tree” Topper
“Sad Sapling” Topper
“Santa” Topper
“Candy Cane” Antenna
“Holiday Gift” Antenna
Het evenement begon op 14 december en is dus nu al bezig.
83304

Runescape - The Pinch Who Stole Christmas

Runescape is een MMORPG die lange tijd al behoorlijk populair is. De game draait al sinds 2001 en heeft sindsdien ook traditiegetrouw een kerstevenement. Zoals we van de game gewend zijn, kun je zeer uiteenlopende dingen doen in het winter wonderland van Runescape.
Dit jaar heet het kerstthema: The Pinch Who Stole Christmas. Het evenement bestaat uit vier verschillende kerst-gerelateerde quests, die gedurende de maand december geleidelijk beschikbaar worden gesteld.
Tijdens het event prepareer je bijvoorbeeld een kerstmaal, ga je schaatsen, bouw je een sneeuwpop en red je The Queen of Snow. Deze dingen zijn niet bepaald de eerste activiteiten die in je opkomen als je aan Runescape denkt, maar een leuke afwisseling is het zeker.
Wanneer je een quest behaalt, krijg je een beloning. Dit kan een snowboard zijn, maar ook een pinguïnpak. Runescape: The Pinch Who Stole Christmas is momenteel al gaande en de laatste episode is vanaf 21 december beschikbaar.
83306

League of Legends – Skins in kerstsfeer

Ook League of Legends doet om de donkere dagen wat sfeervoller aan te kleden. De nieuwe Snow Day content komt voornamelijk in de vorm van skins, die rond de kerst beschikbaar worden gesteld.
Allereerst is de Snow Day karakter Bard gehuld in een dikke winterjas, inclusief sjaal en muts en zijn “meep” volgelingen veranderen tijdelijk in schattige pinguïns. De skin is te koop voor 1350 RP.
Snow Day Gnar heeft een gezellige, warme kersttrui en sjaal om en heeft een sneeuwpop tot zijn beschikking. Als de Gnar in zijn non-beastvorm is, is zijn boemerang tijdelijk getransformeerd in een blok ijs. De skin is te koop voor 975 RP.
Snow Day Syndra is verpakt in een luxe bontjas. Daarnaast gooit zij dodelijke sneeuwballen. Haar Snow Day skin is te koop voor 1350 RP.
83307

Fallout 4 – Post-apocalyptisch kerstfeest

Als je leeft in een wat ongezellige wereld die compleet kapot is gemaakt door nucleaire aanvallen, betekent niet dat je het zelf niet gezellig kunt maken met kerst. Kennelijk zijn de overlevers de kerstgedachte niet uit het oog verloren en hangen ze dan ook letterlijk en figuurlijk zelf de slingers op
Wanneer je in Fallout 4 Diamond City betreedt in de periode van kerst, tref je een volledig versierde locatie aan, met kerstboom en lampjes. Bethesda heeft er dan ook voor gezorgd dat de mensen uit de Wasteland de kerstspullen goed hebben opgeborgen de rest van het jaar, het betreft namelijk een easter egg, waarvan er in Fallout nogal wat zijn.
83308

GTA Online – verborgen kerstverrassing

Deze week staat het bij GTA Online in het teken van de nieuwe DLC Executives And Other Criminals, die reeds is uitgekomen. Ontwikkelaar Rockstar heeft naar verluidt al een aantal kerstcadeautjes tussen alle content verstopt. Eerder werd er op een zelfde manier Halloween verrassingen verstopt in de Lowrider DLC van de game.
In de DLC Executives And Other Criminals richt je onder andere een luxe appartement in. Spelers kunnen hun stekje in kerstsferen kunnen brengen met een kerstboom. Daarnaast zou er een heuse Tampa muscle car beschikbaar worden gemaakt, die GTA spelers kunnen kennen van GTA San Andreas en The Ballad of Gay Tony.
Daarnaast zijn er verschillende maskters en kerstpakjes beschikbaar die Los Santos omtoveren in een gezellig kerstparadijs!

Populair Nieuws