Just Cause 4 storyline - Een coupe in het paradijselijke eiland Solís

  Het is alweer drie jaar sinds de laatste Just Cause game uitkwam. Gelukkig is de lange wacht bijna over, want deeltje vier komt op 4 december 2018 uit. Om daarvoor in de stemming te komen, hebben wij een lijst gemaakt met Just Cause 4 storyline details.

  In Just Cause 4 gaat Rico het grote eiland Solis ontdekken en dat heeft een reden. Het hangt namelijk samen met het verhaal van Just Cause 4. Wij zetten de Just Cause 4 storyline details voor je op een rijtje.

  Tropisch eiland met een privéleger

  Just Cause 4 zal zich afspelen op het fictionele, tropische eiland genaamd Solís, gelegen in Zuid-Amerika. Laat het prachtige uiterlijk van dit eiland je niet bedriegen, Solís wordt namelijk onderdrukt door de Black Hand, een privéleger dat wordt geleid door een vrouw genaamd Gabriella. Dit eiland zal je gaan verkennen als Rico Rodriguez, de voormalige agent van The Agency die met een speciale reden hierheen komt.

  Die reden belichten we zo, want de bevolking van Solís is erg blij met de komst van Rico. Hij staat bekend om het omverwerpen van dictaturen zoals hij in alle eerdere Just Cause-games deed. Dat is alleen niet waarom hij naar het eiland komt, want die reden is veel persoonlijker.

  Papa, waar ben je nou?

  Rico komt naar Solís om antwoorden te krijgen met betrekking op de mysterieuze dood van zijn vader. De manier waarop hij stierf zit hem dwars en hij is op zoek naar antwoorden op Solís, aangezien dat het eiland is waar zijn vader vandaan komt. Zijn ouders zijn namelijk overleden toen Rico ontsnapte aan de staatsgreep in Medici.

  Medici was de plek waar Just Cause 3 zich afspeelde en waar Rico’s moeder vandaan kwam, maar de Just Cause 4 storyline draait om Rico’s oude heer. Hij zou namelijk connecties hebben gehad met de Black Hand en mogelijk ook met de extreme weersomstandigheden die het eiland plagen. Om erachter te komen wat er nou daadwerkelijk gebeurt is, moet Rico het opnemen tegen deze nieuwe vijand.

  De zwarte hand zonder Pietje Bell

  De Black Hand onderdrukt namelijk het volk en rommelt ook nog eens met de weersomstandigheden op Solís. Het privéleger heeft een gigantisch onderzoekslab genaamd Illapa opgericht waar de extreme weersomstandigheden worden ‘onderzocht’. Dat is het woord dat de overheid van Solís gebruikt, maar er lijkt meer aan de hand te zijn.

  Er wordt gespeculeerd dat Illapa de omstandigheden niet onderzoekt, maar ze juist veroorzaakt. Het zou één van de vele leugens zijn die de overheid verkondigd, want er wordt alles aan gedaan om de Espinosa-familie in een goed daglicht te brengen. De familie is nauw verbonden met de geschiedenis van het eiland en uit aanwijzingen hier en daar lijkt de familie zo corrupt als maar kan.

  De Just Cause 4 storyline zal chaos in de hand spelen

  Rico heeft het er op Solís weer moeilijk mee en dat terwijl hij gewoon antwoorden wil op de dood van zijn vader. Om die te krijgen en het leven van de Black Hand een stukje moeilijker te maken richt hij een eigen leger op dat er alles aan doet om het eiland op zijn kop te zetten. Het leger heet dan ook toepasselijk genoeg de Army of Chaos en heeft zoals je misschien al raadt maar één doel: chaos veroorzaken.

  Dit zal je in de game doen door een scala aan missies die niet alleen voor chaos zorgen maar je ook verder helpen in de Just Cause 4 storyline. Hoe dat allemaal verder gaat, zal je op 4 december zelf moeten ontdekken. Dat is namelijk wanneer Just Cause 4 uitkomt op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Just Cause 4

  Verkijgbaar vanaf 4 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.